Plante

30 octombrie 2019

Cicoarea – beneficii, consum, contraindicatii

Cicoarea este cunoscuta in special pentru utilizarea ca inlocuitor al cafelei, dar aceasta planta are si alte utilizari. Aflati care sunt acestea, ce contine si ce […]
29 octombrie 2019
soia

Soia – beneficii, consum, retete, contraindicatii

Soia sau boabele de soia sunt un tip de leguminoase bogate in proteine, care pot fi gatite si mancate intr-o varietate de moduri. Afla din urmatorul […]
28 octombrie 2019
nucile

Nucile – beneficii si proprietati

Nucile sunt fructe in coaja lemnoasa, bogate in grasimi sanatoase, proteine si fibre. Afla din urmatorul articole de ce este bine sa consumi nuci, ce nutrienti […]
26 octombrie 2019

Merisoare – beneficii, compozitie, utilizare

Merisoarele sunt fructe mici, rotunde si rosii, inrudite cu afinele si cunoscute mai ales ca un tratament natural pentru infectiile urinare. Aflati daca sunt intr-adevar benefice […]
25 octombrie 2019
spanacul

Spanacul – beneficii, compozitie, retete

 Spanacul este o planta cu frunze verzi, bogata in fier si nutrienti importanti pentru sanatatea inimii, pielii, parului, ochilor si a oaselor. Afla din urmatorul articol […]
23 octombrie 2019
ceai negru

Ceai negru – beneficii, proprietati, efecte adverse

Ceai negru – bautura care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate, deoarece contine antioxidanti si compusi care pot ajuta la reducerea inflamatiilor din organism. Afla […]
22 octombrie 2019
ceaiuri pentru ficat

Ceaiuri pentru ficat – recomandari si beneficii

Ceaiuri pentru ficat – remedii naturiste care ajuta la tratarea unor afectiuni ale ficatului precum steatoza hepatica sau incapacitatea organului de a-si indeplini functiile complexe, fara […]
19 octombrie 2019
fasolea verde

Fasolea verde – beneficii, compozitie, retete sanatoase

 Fasolea verde este o sursa bogata de vitamina A, C, K, acid folic si fibre care sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Afla din urmatorul articol ce […]
19 octombrie 2019
ceai de merisoare

Ceai de merisoare – beneficii, preparare, consum

Ceai de merisoare – o bautura sanatoasa care are multiple beneficii pentru sanatate, in special pentru femei. Afla din urmatorul articol beneficiile consumului de ceai de […]
16 octombrie 2019
lamaia

Lamaia – beneficii, proprietati, utilizare

Lamaia este cea mai cunoscuta sursa naturala de vitamina C. Dar, in plus, contine flavonoide, potasiu, zinc, magneziu si o multime de alti nutrienti benefici pentru […]
11 octombrie 2019

Rozmarinul – beneficii, utilizare, contraindicatii

Folosit in gastronomie pentru a aromatiza mancarea, rozmarinul este utilizat si in industria cosmetica pentru parfumul sau, iar recent au inceput sa fie studiate si testate […]
11 octombrie 2019
ceaiul de banane

Ceaiul de banane – cum se prepara si ce efecte are

Ceaiul de banane este benefic pentru tratarea tulburarilor de somn, imbunatateste starea de spirit, ajuta la protejarea sanatatii inimii si vindeca diverse iritatii ale pielii. Afla […]