Plante

29 martie 2021
nuca de cocos beneficii si consum

Nuca de cocos – beneficii si recomandari de consum

Nuca de cocos contine o cantitate crescuta de nutrienti si poate avea o serie de beneficii pentru sanatate. Iata care sunt acestea, precum si recomandari de […]
18 martie 2021
ceai de sanziene beneficii si recomandari

Ceai de sanziene – beneficii si consum

Ceai de sanziene – un ceai aromat si cu gust placut, dar si cu numeroase beneficii asupra sanatatii. Iata ce proprietati are acest ceai si cum […]
22 februarie 2021
ceai Oolong beneficii si recomandari

Ceai Oolong – beneficii si recomandari

Ceai Oolong – iata ce este acest tip de ceai, ce elemente nutritive contine, ce beneficii poate avea pentru sanatate, precum si recomandari de alegere, preparare […]
13 februarie 2021
kiwi compozitie nutritiva si beneficii

Kiwi – compozitie, beneficii, consum

Kiwi – un fruct exotic aromat, delicios si nutritiv – iata ce elemente nutritive contine si ce posibile beneficii poate avea asupra sanatatii. Cuprins: 1. Kiwi […]
28 octombrie 2020
macesele

Macesele – beneficii, utilizari, contraindicatii

Macesele sunt unele dintre cele mai valoroase fructe de padure datorita cantitatii mari de vitamina C si antioxidanti din compozitia lor. Aflati totul despre beneficiile maceselor […]
22 septembrie 2020
gutui

Gutui – compozitie nutritiva si beneficii

Gutui – fructe de toamna, bogate in nutrienti – iata ce vitamine si minerale contin gutuile, ce beneficii au pentru sanatate si recomandari de consum. Cuprins: […]
7 septembrie 2020
Stafidele

Stafidele – beneficii si utilizare

Stafidele sunt dulci si au un continut ridicat de zahar si calorii, dar sunt benefice pentru sanatate atunci cand sunt consumate cu moderatie. Stafidele pot sustine […]
4 septembrie 2020
Cimbrul

Cimbrul – valori nutritionale, beneficii si utilizari

Cimbrul este o planta aromatica folosita de obicei in gastronomie, dar este cunoscuta si pentru proprietatile sale medicinale. Aflati mai multe despre beneficiile cimbrului pentru sanatate […]
3 septembrie 2020
Conopida

Conopida – compozitie, beneficii si consum

Conopida este o leguma crucifera bogata in fibre alimentare, vitamine, minerale si fitonutrienti. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile conopidei si cum poate fi consumata […]
25 august 2020
Terpenele

Terpenele – ce sunt, tipuri, exemple si beneficii

Terpenele sunt compusii organici care ofera aroma si gust plantelor, legumelor si fructelor. Aflati cate tipuri de terpene exista, care este diferenta dintre terpene si canabinoizi, […]
14 august 2020
Rucola

Rucola – ce este, cum se mananca, beneficii si contraindicatii

Rucola este o leguma cu frunze verzi, plina de nutrienti si cu un continut mic de calorii. Rucola ofera numeroase beneficii: de la detoxifierea organismului, imbunatatirea […]
30 iulie 2020
uleiul de in

Uleiul de in – beneficii, utilizare, contraindicatii

Uleiul de in este considerat un superaliment, fiind folosit de mii de ani atat ca ulei comestibil, cat si ca tratament naturist. Afla totul despre ulei […]
30 iulie 2020
banane

Banane – beneficii si consum

Banane – iata ce beneficii au aceste fructe delicioase si aromate, ce nutrienti contin, cum alegem cele mai bune banane si cateva idei de consum. Cuprins: […]
27 iulie 2020
caisele

Caisele – beneficii, valori nutritionale, contraindicatii

Caisele – fructe frumos colorate, aromate, pline de beta-caroten si fibre, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pe timpul verii. Aflati totul despre compozitia nutritionala si […]
21 iulie 2020
Ceapa

Ceapa – beneficii si utilizari

Ceapa contine diverse vitamine, minerale si compusi care sustin sanatatea in multe feluri. Aflati mai multe despre compozitia nutritionala a cepei si beneficiile acestei legume atat […]
7 iulie 2020
Prazul

Prazul – beneficii si recomandari

Prazul este o leguma savuroasa si versatila, care poate fi consumata atat cruda, cat si gatita. In ambele variante ofera beneficii importante pentru sanatate. Iata ce […]
25 iunie 2020
pere

Pere – beneficii, compozitie nutritiva, contraindicatii

Perele sunt fructe dulci, aromate si suculente, fiind bogate in vitamine, minerale, antioxidanti esentiali si fibre alimentare. Aflati mai multe despre ce contin perele si beneficiile […]
25 iunie 2020
ceaiuri pentru slabit

Ceaiuri pentru slabit – top, recomandari, beneficii

Ceaiuri pentru slabit – ajuta la eliminarea kilogramelor in plus atunci cand sunt incluse intr-o dieta sanatoasa. Afla ce fel de ceaiuri este bine sa consumi […]
19 iunie 2020
nautul

Nautul – beneficii, preparare si recomandari de consum

Nautul apartine familiei leguminoaselor. Boabele de naut sunt o sursa buna de proteine vegetale, fibre, vitamine si minerale. Afla care sunt beneficiile nautului, valorile nutritionale, cate […]
10 iunie 2020
tataneasa flori

Tataneasa – proprietati, beneficii, contraindicatii

Tataneasa – planta medicinala numai buna de pus pe rana. Este recomandata in uz extern atat pentru dureri de oase, muschi si articulatii, cat si pentru […]
4 iunie 2020
Salata verde

Salata verde – beneficii, calorii, contraindicatii

Salata verde este una dintre cele mai sanatoase legume de pe planeta. Bogata in vitamine, minerale si fibre, dar foarte scazuta in calorii, salata verde poate […]
4 iunie 2020
uleiul de macese

Uleiul de macese – beneficii, proprietati, utilizari

Uleiul de macese este unul dintre cele mai nutritive uleiuri vegetale. Apreciat pentru proprietatile hidratante si antioxidante, este folosit cu precadere in cosmetica, intrucat ajuta la […]
27 mai 2020
ceaiul de iasomie

Ceaiul de iasomie – beneficii, recomandari, contraindicatii

Ceaiul de iasomie – considerat unul dintre cele mai pretioase ceaiuri din lume, datorita gustului dulce, floral si pur. Afla care sunt beneficiile consumului de ceai […]
22 mai 2020
otetul de mere

Otetul de mere – utilizari, doze, beneficii si contraindicatii

Otetul de mere concentreaza multe dintre calitatile terapeutice ale fructelor din care este obtinut. Utilizat ca ingredient in bucatarie sau ca remediu in medicina naturista, are […]
20 mai 2020
lavanda

Lavanda (levantica) – beneficii si utilizari

Lavanda sau levantica – planta plina de energie rupta din soare, recomandata mai ales pentru combaterea stresului, tratarea insomniei, a tulburarilor digestive si a durerilor articulare. […]
19 mai 2020
rubarba

Rubarba – beneficii, retete, contraindicatii

Rubarba  sau revent – o „leguma regala”, foarte apreciata in gastronomia britanica si germana, cunoscuta si in tara noastra, mai ales in Ardeal. Insa cu totii […]
15 mai 2020
flori de soc

Flori de soc – beneficii, utilizari si contraindicatii

Flori de soc – sunt mici, delicate, dar foarte parfumate si cu efecte puternice impotriva bolilor. Sunt folosite la prepararea delicioasei bauturi socata, dar si sub […]
14 mai 2020
roinita melisa

Roinita (melisa) – beneficii si utilizari

Roinita – planta medicinala recomandata in insomnii, stari de neliniste si iritabilitate, pentru calmarea durerilor abdominale de origine nervoasa, imbunatatirea digestiei, protejarea inimii si multe altele. […]
14 mai 2020
pepene galben beneficii pentru sanatate

Pepene galben – beneficii si recomandari

🍈 Pepene galben  – este printre vedetele verii – si asta pentru ca are gust delicos, aroma unica si hidrateaza. In plus, contine numerosi nutrienti importanti […]
13 mai 2020

Muguri de brad – beneficii si utilizari

Muguri de brad – componente vegetale utilizate in gemoterapie pentru proprietatile lor benefice in afectiuni respiratorii, anemie, carente alimentare, cresterea imunitatii. Aflati ce contin mugurii de […]