Plante

20 februarie 2020
silimarina beneficii

Silimarina: ce este si ce beneficii are, surse, administrare, reactii adverse

Silimarina reprezinta principiul activ al plantei cunoscute sub denumirea de armurariu, planta perena cu numeroase proprietati medicinale. Semintele acesteia contin silimarina, un compus cu efect antioxidant, […]
18 februarie 2020
Schinduful

Schinduful – beneficii, utilizari si contraindicatii

Schinduful este o planta care face parte din aceeasi familie ca soia, avand o serie de beneficii pentru sanatate. Aflati mai multe despre schinduf din materialul […]
17 februarie 2020
Sofranul

Sofranul – beneficii si utilizari

Sofranul este una dintre cele mai pretioase plante din lume, din care se extrage condimentul sofran – supranumit „aurul rosu” al gastronomiei. Extractele din sofran si […]
31 ianuarie 2020
Leustean

Leustean – beneficii si utilizari

Leusteanul este o planta aromatica foarte cunoscuta, folosita in gastronomie si medicina. Aflati mai multe despre leustean din materialul urmator. Cuprins: Informatii generale Ce contine leusteanul? […]
20 ianuarie 2020
leguminoasele

Leguminoasele (fasole, mazare, linte, naut, soia) – beneficii pentru sanatate

Leguminoasele includ fasole, mazare, linte, naut, soia – surse excelente de proteine vegetale, ce pot fi o alternativa la carne in postul alimentar sau pur si […]
8 ianuarie 2020
Cuisoare

Cuisoare – beneficii, utilizare, contraindicatii

Cuisoarele sunt unele dintre cele mai apreciate condimente in gastronomie, dar sunt folosite de secole si ca remedii naturale pentru tratarea unor boli. Aflati mai multe […]
8 ianuarie 2020
Paducel

Paducel – beneficii, utilizare, contraindicatii

Paducelul este o planta care protejeaza impotriva bolilor cardiace si poate tine sub control tensiunea arteriala. Aflati mai multe despre paducel si beneficiile sale din materialul urmator. Cuprins: […]
13 decembrie 2019
Pelinul

Pelinul (planta) – beneficii, remedii, contraindicatii

Pelinul este o planta indicata in multe afectiuni, printre care cele diabetice si hepatice. Aflati din materialul urmator despre beneficiile, remediile si contraindicatiile pelinului. Cuprins: Informatii […]
12 decembrie 2019
Ginkgo Biloba

Totul despre Ginkgo Biloba – beneficii, rol, contraindicatii

Inca de cand calugarii budisti i-au descoperit  beneficiile, Ginkgo Biloba a fost considerat un arbore ales, fiind numit si „bradul sacru“, frunzele si fructele avand un […]
12 decembrie 2019
Uleiul de masline

Uleiul de masline – beneficii, utilizari, contraindicatii

Uleiul de masline este un aliment-minune pentru organism. Aflati din materialul urmator care sunt beneficiile, utilizarile si contraindicatiile uleiului de masline. Cuprins: Informatii generale Cum se […]
2 decembrie 2019
coacaze

Coacaze – beneficii, proprietati, contraindicatii

Coacazele sunt printre cele mai cunoscute fructe de padure, bogate in nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Afla care sunt toate tipurile de coacaze, proprietatile acestora, cum […]
30 noiembrie 2019

Fitoestrogeni – ce sunt, beneficii si riscuri pentru sanatate

Fitoestrogeni – cunoscuti si ca estrogeni naturali din plante, sunt substante prezente in numeroase alimente vegetale. Fitoestrogenii , in special suplimentele alimentare, sunt intens promovati ca […]