Plante

30 aprilie 2020
murele

Mure – compozitie nutritiva si beneficii

Mure –  sunt un pachet de vitamine si minerale, cu beneficii pentru sanatate, pe langa aroma lor unica. Iata ce contin murele si cum putem beneficia […]
30 aprilie 2020
sunatoarea

Sunatoarea – beneficii, utilizari, contraindicatii

Sunatoarea (pojarnita) este recunoscuta de peste 2.000 de ani ca antidepresiv natural. Datorita proprietatilor calmante si sedative, sunatoarea este eficienta in insomnii, atacuri de panica, stari depresive, […]
29 aprilie 2020
Flori de salcam

Flori de salcam – beneficii si utilizari

Florile de salcam ne incanta cu parfumul lor in fiecare an, la inceputul verii. Mai mult decat atat, ele pot fi folosite cu succes in combaterea insomniilor, […]
28 aprilie 2020
Ridichea

Ridichea – compozitie si beneficii

Ridichea este o leguma bogata in vitamine si minerale, oferind o multime de beneficii daca este inclusa frecvent in alimentatie. Aflati ce substante nutritive contin ridichile, […]
22 aprilie 2020
Salcia alba

Salcia alba (Salix alba) – beneficii, utilizare, contraindicatii

Salcia alba este un remediu care poate ameliora inflamatia, durerile musculare si articulare, in special la persoanele cu artrita. Aflati mai multe despre beneficiile salciei si modul […]
14 aprilie 2020
Castravetele

Castravetele – beneficii si utilizari

Castravetele este apreciat pentru gustul proaspat si racoritor, fiind inclus in salate asortate sau consumat ca atare in diverse forme. Continutul de apa si nutrientii unici […]
13 aprilie 2020
Iedera

Iedera – beneficii, utilizari, contraindicatii

Iedera (Hedera helix) este una dintre cele mai cunoscute plante cu proprietati medicinale. Se utilizeaza in special pentru calmarea tusei si tratarea afectiunilor pulmonare, combaterea durerilor si […]
9 aprilie 2020
Chimenul

Chimenul – beneficii si utilizari

Chimenul este o planta aromatica folosita adesea in gastronomie, mai ales in preparate asiatice, dar si in scopuri medicinale. Remediile pe baza de chimen au proprietati […]
6 aprilie 2020
morcovi beneficii

Morcovi – compozitie nutritiva si beneficii

Morcovi – printre cele mai consumate legume, dupa cartofi. Iata ce contin, ce elemente sunt responsabile de culoarea portocalie, ce beneficii aduc sanatatii si cum ii […]
3 aprilie 2020
Urzica

Urzica – moduri de utilizare si beneficii

Urzica este o planta cu multiple utilizari in fitoterapie. La mare cautare primavara, urzicile sunt consumate ca alimente benefice pentru detoxifierea organismului si mentinerea sanatatii sangelui. […]
2 aprilie 2020
uleiul de palmier

Uleiul de palmier – toxic sau benefic pentru sanatate

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai consumate, dar si cele mai controversate uleiuri vegetale la nivel mondial. Sunt studii care sustin beneficiile uleiului de […]
2 aprilie 2020
Piperul

Piperul – beneficii pentru sanatate si utilizari

Piperul este un ingredient de baza in gastronomia mondiala. Celebrul condiment este apreciat si pentru efectele benefice asupra sanatatii. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile terapeutice […]