Plante

22 septembrie 2020
gutui

Gutui – compozitie nutritiva si beneficii

Gutui – fructe de toamna, bogate in nutrienti – iata ce vitamine si minerale contin gutuile, ce beneficii au pentru sanatate si recomandari de consum. Cuprins: […]
7 septembrie 2020
Stafidele

Stafidele – beneficii si utilizare

Stafidele sunt dulci si au un continut ridicat de zahar si calorii, dar sunt benefice pentru sanatate atunci cand sunt consumate cu moderatie. Stafidele pot sustine […]
4 septembrie 2020
Cimbrul

Cimbrul – valori nutritionale, beneficii si utilizari

Cimbrul este o planta aromatica folosita de obicei in gastronomie, dar este cunoscuta si pentru proprietatile sale medicinale. Aflati mai multe despre beneficiile cimbrului pentru sanatate […]
3 septembrie 2020
Conopida

Conopida – compozitie, beneficii si consum

Conopida este o leguma crucifera bogata in fibre alimentare, vitamine, minerale si fitonutrienti. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile conopidei si cum poate fi consumata […]
25 august 2020
Terpenele

Terpenele – ce sunt, tipuri, exemple si beneficii

Terpenele sunt compusii organici care ofera aroma si gust plantelor, legumelor si fructelor. Aflati cate tipuri de terpene exista, care este diferenta dintre terpene si canabinoizi, […]
14 august 2020
Rucola

Rucola – ce este, cum se mananca, beneficii si contraindicatii

Rucola este o leguma cu frunze verzi, plina de nutrienti si cu un continut mic de calorii. Rucola ofera numeroase beneficii: de la detoxifierea organismului, imbunatatirea […]
30 iulie 2020
uleiul de in

Uleiul de in – beneficii, utilizare, contraindicatii

Uleiul de in este considerat un superaliment, fiind folosit de mii de ani atat ca ulei comestibil, cat si ca tratament naturist. Afla totul despre ulei […]
30 iulie 2020
banane

Banane – beneficii si consum

Banane – iata ce beneficii au aceste fructe delicioase si aromate, ce nutrienti contin, cum alegem cele mai bune banane si cateva idei de consum. Cuprins: […]
27 iulie 2020
caisele

Caisele – beneficii, valori nutritionale, contraindicatii

Caisele – fructe frumos colorate, aromate, pline de beta-caroten si fibre, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pe timpul verii. Aflati totul despre compozitia nutritionala si […]
21 iulie 2020
Ceapa

Ceapa – beneficii si utilizari

Ceapa contine diverse vitamine, minerale si compusi care sustin sanatatea in multe feluri. Aflati mai multe despre compozitia nutritionala a cepei si beneficiile acestei legume atat […]
7 iulie 2020
Prazul

Prazul – beneficii si recomandari

Prazul este o leguma savuroasa si versatila, care poate fi consumata atat cruda, cat si gatita. In ambele variante ofera beneficii importante pentru sanatate. Iata ce […]
25 iunie 2020
pere

Pere – beneficii, compozitie nutritiva, contraindicatii

Perele sunt fructe dulci, aromate si suculente, fiind bogate in vitamine, minerale, antioxidanti esentiali si fibre alimentare. Aflati mai multe despre ce contin perele si beneficiile […]