Articole

11 martie 2020

Ceaiul de tei – beneficii si recomandari

Ceaiul de tei este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru somn, calmarea anxietatii, combaterea racelilor si inflamatiilor. Aflati toate virtutile terapeutice ale ceaiului de tei, […]
11 martie 2020

Uleiul de macadamia – beneficii si utilizari

Uleiul de macadamia, considerat un elixir de frumusete, ajuta la combaterea ridurilor, petelor, vergeturilor, celulitei, fiind folosit cu succes atat pentru ingrijirea pielii, cat si a […]
10 martie 2020

Mango – compozitie, beneficii si utilizari

Mango este un fruct exotic savuros, bogat in fibre, vitamine si minerale. Are efecte benefice asupra digestiei, intareste sistemul imunitar, protejeaza vederea, inima, vasele de sange, contribuie […]
9 martie 2020

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) – beneficii, utilizare, contraindicatii

Gheara diavolului este o planta folosita de secole pentru tratarea durerilor din artrita, precum si in indigestii, dureri de cap sau afectiuni ale pielii. Aflati ce […]
9 martie 2020

Siropul de agave – utilizare, beneficii si contraindicatii

Siropul de agave este un indulcitor natural, produs din mai multe specii de agave, utilizat adesea ca alternativa la zahar. Aflati ce contine nectarul de agave, […]
20 februarie 2020

Silimarina: ce este si ce beneficii are, surse, administrare, reactii adverse

Silimarina reprezinta principiul activ al plantei cunoscute sub denumirea de armurariu, planta perena cu numeroase proprietati medicinale. Semintele acesteia contin silimarina, un compus cu efect antioxidant, […]
18 februarie 2020

Schinduful – beneficii, utilizari si contraindicatii

Schinduful este o planta care face parte din aceeasi familie ca soia, avand o serie de beneficii pentru sanatate. Aflati mai multe despre schinduf din materialul […]
17 februarie 2020

Sofranul – beneficii si utilizari

Sofranul este una dintre cele mai pretioase plante din lume, din care se extrage condimentul sofran – supranumit „aurul rosu” al gastronomiei. Extractele din sofran si […]
31 ianuarie 2020

Leustean – beneficii si utilizari

Leusteanul este o planta aromatica foarte cunoscuta, folosita in gastronomie si medicina. Aflati mai multe despre leustean din materialul urmator. Cuprins: Informatii generale Ce contine leusteanul? […]
20 ianuarie 2020

Leguminoasele (fasole, mazare, linte, naut, soia) – beneficii pentru sanatate

Leguminoasele includ fasole, mazare, linte, naut, soia – surse excelente de proteine vegetale, ce pot fi o alternativa la carne in postul alimentar sau pur si […]
8 ianuarie 2020

Cuisoare – beneficii, utilizare, contraindicatii

Cuisoarele sunt unele dintre cele mai apreciate condimente in gastronomie, dar sunt folosite de secole si ca remedii naturale pentru tratarea unor boli. Aflati mai multe […]
8 ianuarie 2020

Paducel – beneficii, utilizare, contraindicatii

Paducelul este o planta care protejeaza impotriva bolilor cardiace si poate tine sub control tensiunea arteriala. Aflati mai multe despre paducel si beneficiile sale din materialul urmator. Cuprins: […]
13 decembrie 2019

Pelinul (planta) – beneficii, remedii, contraindicatii

Pelinul este o planta indicata in multe afectiuni, printre care cele diabetice si hepatice. Aflati din materialul urmator despre beneficiile, remediile si contraindicatiile pelinului. Cuprins: Informatii […]
12 decembrie 2019

Totul despre Ginkgo Biloba – beneficii, rol, contraindicatii

Inca de cand calugarii budisti i-au descoperit  beneficiile, Ginkgo Biloba a fost considerat un arbore ales, fiind numit si „bradul sacru“, frunzele si fructele avand un […]
12 decembrie 2019

Uleiul de masline – beneficii, utilizari, contraindicatii

Uleiul de masline este un aliment-minune pentru organism. Aflati din materialul urmator care sunt beneficiile, utilizarile si contraindicatiile uleiului de masline. Cuprins: Informatii generale Cum se […]
2 decembrie 2019

Coacaze – beneficii, proprietati, contraindicatii

Coacazele sunt printre cele mai cunoscute fructe de padure, bogate in nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Afla care sunt toate tipurile de coacaze, proprietatile acestora, cum […]
30 noiembrie 2019

Fitoestrogeni – ce sunt, beneficii si riscuri pentru sanatate

Fitoestrogeni – cunoscuti si ca estrogeni naturali din plante, sunt substante prezente in numeroase alimente vegetale. Fitoestrogenii , in special suplimentele alimentare, sunt intens promovati ca […]
29 noiembrie 2019

Clementine sau mandarine – beneficii si proprietati

Clementinele sau mandarinele sunt printre cele mai consumate citrice pe parcursul iernii. Afla din urmatorul articol ce contin aceste fructe, care sunt beneficiile consumului, dar si […]
29 noiembrie 2019

Andive – beneficii, consum, retete sanatoase

Andivele sunt printre legumele pe care majoritatea oamenilor nu stiu cum sa le gateasca si astfel nu pot beneficia de proprietatile si nutrientii acestora. Afla din […]
28 noiembrie 2019

Anason – beneficii, proprietati, riscuri

Anasonul este o planta aromatica folosita atat in gastronomie, cat si in medicina naturista. Afla din urmatorul articol ce contine anasonul, care sunt beneficiile si proprietatile […]
20 noiembrie 2019

Fructul guava – beneficii si proprietati

Fructul guava este bogat in antioxidanti si nutrienti precum vitamina C si licopen. Afla din urmatorul articol ce contine fructul guava, care sunt beneficiile consumului acestuia, […]
19 noiembrie 2019

Ceaiuri pentru stomac – recomandari si retete

Afla din urmatorul articol care sunt cele mai bune ceaiuri pentru stomac. Aceste remedii sunt utile in cele mai comune afectiuni ale stomacului. Cuprins: 1. Plante […]
30 octombrie 2019

Cicoarea – beneficii, consum, contraindicatii

Cicoarea este cunoscuta in special pentru utilizarea ca inlocuitor al cafelei, dar aceasta planta are si alte utilizari. Aflati care sunt acestea, ce contine si ce […]
29 octombrie 2019

Soia – beneficii, consum, retete, contraindicatii

Soia sau boabele de soia sunt un tip de leguminoase bogate in proteine, care pot fi gatite si mancate intr-o varietate de moduri. Afla din urmatorul […]
28 octombrie 2019

Nucile – beneficii si proprietati

Nucile sunt fructe in coaja lemnoasa, bogate in grasimi sanatoase, proteine si fibre. Afla din urmatorul articole de ce este bine sa consumi nuci, ce nutrienti […]
26 octombrie 2019

Merisoare – beneficii, compozitie, utilizare

Merisoarele sunt fructe mici, rotunde si rosii, inrudite cu afinele si cunoscute mai ales ca un tratament natural pentru infectiile urinare. Aflati daca sunt intr-adevar benefice […]
25 octombrie 2019

Spanacul – beneficii, compozitie, retete

 Spanacul este o planta cu frunze verzi, bogata in fier si nutrienti importanti pentru sanatatea inimii, pielii, parului, ochilor si a oaselor. Afla din urmatorul articol […]
23 octombrie 2019

Ceai negru – beneficii, proprietati, efecte adverse

Ceai negru – bautura care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate, deoarece contine antioxidanti si compusi care pot ajuta la reducerea inflamatiilor din organism. Afla […]
22 octombrie 2019

Ceaiuri pentru ficat – recomandari si beneficii

Ceaiuri pentru ficat – remedii naturiste care ajuta la tratarea unor afectiuni ale ficatului precum steatoza hepatica sau incapacitatea organului de a-si indeplini functiile complexe, fara […]
19 octombrie 2019

Fasolea verde – beneficii, compozitie, retete sanatoase

 Fasolea verde este o sursa bogata de vitamina A, C, K, acid folic si fibre care sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Afla din urmatorul articol ce […]