Articole

25 noiembrie 2021

Dovleacul – compozitie nutritiva si beneficii

Dovleacul – afla din articolul de mai jos ce beneficii are consumul de dovleac, compozitia nutritiva a acestui aliment, recomandari de consum. Cuprins: 1. Compozitie nutritiva […]
30 octombrie 2020

Legume si fructe congelate – sanatoase sau nu?

Legume si fructe congelate – se pastreaza nutrientii in urma congelarii sau nu? Cat de sanatoase sunt legumele si fructele congelate si ce beneficii au? Afla […]
3 septembrie 2020

Conopida – compozitie, beneficii si consum

Conopida este o leguma crucifera bogata in fibre alimentare, vitamine, minerale si fitonutrienti. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile conopidei si cum poate fi consumata […]
21 iulie 2020

Ceapa – beneficii si utilizari

Ceapa contine diverse vitamine, minerale si compusi care sustin sanatatea in multe feluri. Aflati mai multe despre compozitia nutritionala a cepei si beneficiile acestei legume atat […]
7 iulie 2020

Prazul – beneficii si recomandari

Prazul este o leguma savuroasa si versatila, care poate fi consumata atat cruda, cat si gatita. In ambele variante ofera beneficii importante pentru sanatate. Iata ce […]
19 iunie 2020

Nautul – beneficii, preparare si recomandari de consum

Nautul apartine familiei leguminoaselor. Boabele de naut sunt o sursa buna de proteine vegetale, fibre, vitamine si minerale. Afla care sunt beneficiile nautului, valorile nutritionale, cate […]
4 iunie 2020

Salata verde – beneficii, calorii, contraindicatii

Salata verde este una dintre cele mai sanatoase legume de pe planeta. Bogata in vitamine, minerale si fibre, dar foarte scazuta in calorii, salata verde poate […]
8 mai 2020

Vinete – beneficii, consum, recomandari

🍆 Vinete – alimente versatile, aromate, usor de introdus in dieta. Iata ce contin vinetele, ce beneficii au pentru sanatate si cum le pregatim pentru a […]
5 mai 2020

Dovlecelul – beneficii si mod de consum

Dovlecelul este un aliment extrem de apreciat pentru gust si beneficiile oferite sanatatii. Aflati ce substante nutritive exista in compozitia fiecarui soi de dovlecel si cum […]
28 aprilie 2020

Ridichea – compozitie si beneficii

Ridichea este o leguma bogata in vitamine si minerale, oferind o multime de beneficii daca este inclusa frecvent in alimentatie. Aflati ce substante nutritive contin ridichile, […]
14 aprilie 2020

Castravetele – beneficii si utilizari

Castravetele este apreciat pentru gustul proaspat si racoritor, fiind inclus in salate asortate sau consumat ca atare in diverse forme. Continutul de apa si nutrientii unici […]
6 aprilie 2020

Morcovi – compozitie nutritiva si beneficii

Morcovi – printre cele mai consumate legume, dupa cartofi. Iata ce contin, ce elemente sunt responsabile de culoarea portocalie, ce beneficii aduc sanatatii si cum ii […]
1 aprilie 2020

Ardeiul gras – beneficii, consum si efecte adverse

Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina C, betacaroten si alti antioxidanti. Beneficiile consumului de ardei gras sunt numeroase: de la prevenirea racelilor sau reducerea […]
29 noiembrie 2019

Andive – beneficii, consum, retete sanatoase

Andivele sunt printre legumele pe care majoritatea oamenilor nu stiu cum sa le gateasca si astfel nu pot beneficia de proprietatile si nutrientii acestora. Afla din […]
25 octombrie 2019

Spanacul – beneficii, compozitie, retete

 Spanacul este o planta cu frunze verzi, bogata in fier si nutrienti importanti pentru sanatatea inimii, pielii, parului, ochilor si a oaselor. Afla din urmatorul articol […]
19 octombrie 2019

Fasolea verde – beneficii, compozitie, retete sanatoase

 Fasolea verde este o sursa bogata de vitamina A, C, K, acid folic si fibre care sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Afla din urmatorul articol ce […]
3 octombrie 2019

Legume verzi – tipuri, beneficii, compozitie

Legume verzi – bogate in antioxidanti, minerale si fibre, acestea ofera o serie de beneficii pentru sanatate! Afla din urmatorul articol de ce este bine sa […]
6 septembrie 2019

Congelarea fructelor si legumelor – reguli, avantaje si dezavantaje

Congelarea fructelor si legumelor este o metoda de conservare a alimentelor pe termen lung. Aflati din urmatorul articol care sunt regulile privind congelarea, dar si care […]
21 august 2019

Broccoli – beneficii, preparare, retete sanatoase

Broccoli este o leguma care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate: imbunatatirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar. Aflati din urmatorul articol […]
7 august 2019

Suc de rosii – beneficii, consum, retete, contraindicatii

Suc de rosii – o bautura populara care ofera organismului o multime de vitamine, minerale si antioxidanti puternici care aduc beneficii impresionante pentru sanatate. Aflati din […]
31 iulie 2019

Usturoi – beneficii, proprietati si contraindicatii

Usturoi – planta nutritiva, aromata, cu un miros puternic, care aduce numeroase beneficii pentru sanatatea si buna functionare a organismului. Aflati din urmatorul articol mai multe […]
19 iulie 2019

Cartofi dulci – beneficii, proprietati si retete sanatoase

Cartofi dulci – legume hranitoare, bogate in fibre si antioxidanti, precum este si beta – carotenul, care ajuta la cresterea nivelului sanguin de vitamina A, in […]
12 iulie 2019

Dieta cu cartofi – principii si recomandari

Dieta cu cartofi este o dieta pe termen scurt, care promite o scadere rapida a kilogramelor nedorite. Aflati care sunt principiile acestei diete, dar si exemple […]
1 iulie 2019

Telina – beneficii, proprietati, retete sanatoase

Telina este cunoscuta ca fiind atat o planta medicinala, cat si o leguminoasa care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, la scaderea in greutate, detoxifiaza organismul […]
29 iunie 2019

Kale – beneficii, recomandari, retete sanatoase

Kale sau Brassica oleracea este un tip de varza bogata in nutrienti benefici pentru sanatatea pielii, a parului si a sistemului osos.  Totodata, continutul crescut de […]
28 iunie 2019

Sparanghel – compozitie, beneficii si consum

Sparanghel – numit si „hrana regilor”, este un aliment suculent si cu aroma unica, si in plus are numeroase beneficii pentru sanatate. Iata care sunt beneficiile […]
27 iunie 2019

Anghinare – compozitie, beneficii si consum

Anghinare – este o planta folosita atat ca aliment, cat si ca remediu sub forma de suplimente alimentare. Iata ce beneficii are pentru sanatate, cum alegem, […]
12 iunie 2019

Leurda – beneficii, recomandari, retete sanatoase

Leurda sau usturoiul salbatic este o planta al carei miros seamana foarte mult cu cel al usturoiului si care are multiple beneficii pentru organism. Aflati ce […]
11 iunie 2019

Fenicul – proprietati, recomandari, retete sanatoase

Fenicul – o planta medicinala, care are cu un gust dulce, detine multe proprietati vindecatoare si este folosita ca un ingredient “secret” pentru multe retete culinare. […]
7 iunie 2019

Sfecla rosie – compozitie nutritiva, beneficii si retete sanatoase

Sfecla rosie este o leguma radacinoasa delicioasa care contine multe vitamine esentiale, minerale si substante nutrivite cu proprietati remarcabile. Afla care sunt beneficiile pe care le […]