Legume

28 aprilie 2020
Ridichea

Ridichea – compozitie si beneficii

Ridichea este o leguma bogata in vitamine si minerale, oferind o multime de beneficii daca este inclusa frecvent in alimentatie. Aflati ce substante nutritive contin ridichile, […]
14 aprilie 2020
Castravetele

Castravetele – beneficii si utilizari

Castravetele este apreciat pentru gustul proaspat si racoritor, fiind inclus in salate asortate sau consumat ca atare in diverse forme. Continutul de apa si nutrientii unici […]
6 aprilie 2020
morcovi beneficii

Morcovi – compozitie nutritiva si beneficii

Morcovi – printre cele mai consumate legume, dupa cartofi. Iata ce contin, ce elemente sunt responsabile de culoarea portocalie, ce beneficii aduc sanatatii si cum ii […]
1 aprilie 2020
Ardeiul gras

Ardeiul gras – beneficii, consum si efecte adverse

Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina C, betacaroten si alti antioxidanti. Beneficiile consumului de ardei gras sunt numeroase: de la prevenirea racelilor sau reducerea […]
29 noiembrie 2019
andive

Andive – beneficii, consum, retete sanatoase

Andivele sunt printre legumele pe care majoritatea oamenilor nu stiu cum sa le gateasca si astfel nu pot beneficia de proprietatile si nutrientii acestora. Afla din […]
25 octombrie 2019
spanacul

Spanacul – beneficii, compozitie, retete

 Spanacul este o planta cu frunze verzi, bogata in fier si nutrienti importanti pentru sanatatea inimii, pielii, parului, ochilor si a oaselor. Afla din urmatorul articol […]
19 octombrie 2019
fasolea verde

Fasolea verde – beneficii, compozitie, retete sanatoase

 Fasolea verde este o sursa bogata de vitamina A, C, K, acid folic si fibre care sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Afla din urmatorul articol ce […]
3 octombrie 2019
legume verzi

Legume verzi – tipuri, beneficii, compozitie

Legume verzi – bogate in antioxidanti, minerale si fibre, acestea ofera o serie de beneficii pentru sanatate! Afla din urmatorul articol de ce este bine sa […]
6 septembrie 2019
congelarea fructelor si legumelor

Congelarea fructelor si legumelor – reguli, avantaje si dezavantaje

Congelarea fructelor si legumelor este o metoda de conservare a alimentelor pe termen lung. Aflati din urmatorul articol care sunt regulile privind congelarea, dar si care […]
21 august 2019
broccoli

Broccoli – beneficii, preparare, retete sanatoase

Broccoli este o leguma care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate: imbunatatirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar. Aflati din urmatorul articol […]
7 august 2019
suc de rosii

Suc de rosii – beneficii, consum, retete, contraindicatii

Suc de rosii – o bautura populara care ofera organismului o multime de vitamine, minerale si antioxidanti puternici care aduc beneficii impresionante pentru sanatate. Aflati din […]
31 iulie 2019
usturoi

Usturoi – beneficii, proprietati si contraindicatii

Usturoi – planta nutritiva, aromata, cu un miros puternic, care aduce numeroase beneficii pentru sanatatea si buna functionare a organismului. Aflati din urmatorul articol mai multe […]