Legume

3 septembrie 2020
Conopida

Conopida – compozitie, beneficii si consum

Conopida este o leguma crucifera bogata in fibre alimentare, vitamine, minerale si fitonutrienti. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile conopidei si cum poate fi consumata […]
21 iulie 2020
Ceapa

Ceapa – beneficii si utilizari

Ceapa contine diverse vitamine, minerale si compusi care sustin sanatatea in multe feluri. Aflati mai multe despre compozitia nutritionala a cepei si beneficiile acestei legume atat […]
7 iulie 2020
Prazul

Prazul – beneficii si recomandari

Prazul este o leguma savuroasa si versatila, care poate fi consumata atat cruda, cat si gatita. In ambele variante ofera beneficii importante pentru sanatate. Iata ce […]
19 iunie 2020
nautul

Nautul – beneficii, preparare si recomandari de consum

Nautul apartine familiei leguminoaselor. Boabele de naut sunt o sursa buna de proteine vegetale, fibre, vitamine si minerale. Afla care sunt beneficiile nautului, valorile nutritionale, cate […]
4 iunie 2020
Salata verde

Salata verde – beneficii, calorii, contraindicatii

Salata verde este una dintre cele mai sanatoase legume de pe planeta. Bogata in vitamine, minerale si fibre, dar foarte scazuta in calorii, salata verde poate […]
8 mai 2020
vinete beneficii

Vinete – beneficii, consum, recomandari

🍆 Vinete – alimente versatile, aromate, usor de introdus in dieta. Iata ce contin vinetele, ce beneficii au pentru sanatate si cum le pregatim pentru a […]
5 mai 2020
Dovlecelul

Dovlecelul – beneficii si mod de consum

Dovlecelul este un aliment extrem de apreciat pentru gust si beneficiile oferite sanatatii. Aflati ce substante nutritive exista in compozitia fiecarui soi de dovlecel si cum […]
28 aprilie 2020
Ridichea

Ridichea – compozitie si beneficii

Ridichea este o leguma bogata in vitamine si minerale, oferind o multime de beneficii daca este inclusa frecvent in alimentatie. Aflati ce substante nutritive contin ridichile, […]
14 aprilie 2020
Castravetele

Castravetele – beneficii si utilizari

Castravetele este apreciat pentru gustul proaspat si racoritor, fiind inclus in salate asortate sau consumat ca atare in diverse forme. Continutul de apa si nutrientii unici […]
6 aprilie 2020
morcovi beneficii

Morcovi – compozitie nutritiva si beneficii

Morcovi – printre cele mai consumate legume, dupa cartofi. Iata ce contin, ce elemente sunt responsabile de culoarea portocalie, ce beneficii aduc sanatatii si cum ii […]
1 aprilie 2020
Ardeiul gras

Ardeiul gras – beneficii, consum si efecte adverse

Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina C, betacaroten si alti antioxidanti. Beneficiile consumului de ardei gras sunt numeroase: de la prevenirea racelilor sau reducerea […]
29 noiembrie 2019
andive

Andive – beneficii, consum, retete sanatoase

Andivele sunt printre legumele pe care majoritatea oamenilor nu stiu cum sa le gateasca si astfel nu pot beneficia de proprietatile si nutrientii acestora. Afla din […]