Dovleacul – afla din articolul de mai jos ce beneficii are consumul de dovleac, compozitia nutritiva a acestui aliment, recomandari de consum. Cuprins: 1. Compozitie nutritiva […]
Legume si fructe congelate – se pastreaza nutrientii in urma congelarii sau nu? Cat de sanatoase sunt legumele si fructele congelate si ce beneficii au? Afla […]
Conopida este o leguma crucifera bogata in fibre alimentare, vitamine, minerale si fitonutrienti. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile conopidei si cum poate fi consumata […]
Ceapa contine diverse vitamine, minerale si compusi care sustin sanatatea in multe feluri. Aflati mai multe despre compozitia nutritionala a cepei si beneficiile acestei legume atat […]
Prazul este o leguma savuroasa si versatila, care poate fi consumata atat cruda, cat si gatita. In ambele variante ofera beneficii importante pentru sanatate. Iata ce […]
Nautul apartine familiei leguminoaselor. Boabele de naut sunt o sursa buna de proteine vegetale, fibre, vitamine si minerale. Afla care sunt beneficiile nautului, valorile nutritionale, cate […]
Salata verde este una dintre cele mai sanatoase legume de pe planeta. Bogata in vitamine, minerale si fibre, dar foarte scazuta in calorii, salata verde poate […]
🍆 Vinete – alimente versatile, aromate, usor de introdus in dieta. Iata ce contin vinetele, ce beneficii au pentru sanatate si cum le pregatim pentru a […]
Dovlecelul este un aliment extrem de apreciat pentru gust si beneficiile oferite sanatatii. Aflati ce substante nutritive exista in compozitia fiecarui soi de dovlecel si cum […]
Ridichea este o leguma bogata in vitamine si minerale, oferind o multime de beneficii daca este inclusa frecvent in alimentatie. Aflati ce substante nutritive contin ridichile, […]
Castravetele este apreciat pentru gustul proaspat si racoritor, fiind inclus in salate asortate sau consumat ca atare in diverse forme. Continutul de apa si nutrientii unici […]
Morcovi – printre cele mai consumate legume, dupa cartofi. Iata ce contin, ce elemente sunt responsabile de culoarea portocalie, ce beneficii aduc sanatatii si cum ii […]
Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina C, betacaroten si alti antioxidanti. Beneficiile consumului de ardei gras sunt numeroase: de la prevenirea racelilor sau reducerea […]
Andivele sunt printre legumele pe care majoritatea oamenilor nu stiu cum sa le gateasca si astfel nu pot beneficia de proprietatile si nutrientii acestora. Afla din […]
Spanacul este o planta cu frunze verzi, bogata in fier si nutrienti importanti pentru sanatatea inimii, pielii, parului, ochilor si a oaselor. Afla din urmatorul articol […]
Fasolea verde este o sursa bogata de vitamina A, C, K, acid folic si fibre care sunt esentiale pentru sanatatea organismului. Afla din urmatorul articol ce […]
Legume verzi – bogate in antioxidanti, minerale si fibre, acestea ofera o serie de beneficii pentru sanatate! Afla din urmatorul articol de ce este bine sa […]
Congelarea fructelor si legumelor este o metoda de conservare a alimentelor pe termen lung. Aflati din urmatorul articol care sunt regulile privind congelarea, dar si care […]
Broccoli este o leguma care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate: imbunatatirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar. Aflati din urmatorul articol […]
Suc de rosii – o bautura populara care ofera organismului o multime de vitamine, minerale si antioxidanti puternici care aduc beneficii impresionante pentru sanatate. Aflati din […]
Usturoi – planta nutritiva, aromata, cu un miros puternic, care aduce numeroase beneficii pentru sanatatea si buna functionare a organismului. Aflati din urmatorul articol mai multe […]
Cartofi dulci – legume hranitoare, bogate in fibre si antioxidanti, precum este si beta – carotenul, care ajuta la cresterea nivelului sanguin de vitamina A, in […]
Dieta cu cartofi este o dieta pe termen scurt, care promite o scadere rapida a kilogramelor nedorite. Aflati care sunt principiile acestei diete, dar si exemple […]
Telina este cunoscuta ca fiind atat o planta medicinala, cat si o leguminoasa care ajuta la scaderea nivelului de colesterol, la scaderea in greutate, detoxifiaza organismul […]
Kale sau Brassica oleracea este un tip de varza bogata in nutrienti benefici pentru sanatatea pielii, a parului si a sistemului osos. Totodata, continutul crescut de […]
Sparanghel – numit si „hrana regilor”, este un aliment suculent si cu aroma unica, si in plus are numeroase beneficii pentru sanatate. Iata care sunt beneficiile […]
Anghinare – este o planta folosita atat ca aliment, cat si ca remediu sub forma de suplimente alimentare. Iata ce beneficii are pentru sanatate, cum alegem, […]
Leurda sau usturoiul salbatic este o planta al carei miros seamana foarte mult cu cel al usturoiului si care are multiple beneficii pentru organism. Aflati ce […]
Fenicul – o planta medicinala, care are cu un gust dulce, detine multe proprietati vindecatoare si este folosita ca un ingredient “secret” pentru multe retete culinare. […]
Sfecla rosie este o leguma radacinoasa delicioasa care contine multe vitamine esentiale, minerale si substante nutrivite cu proprietati remarcabile. Afla care sunt beneficiile pe care le […]