Articole

19 octombrie 2019

Ceai de merisoare – beneficii, preparare, consum

Ceai de merisoare – o bautura sanatoasa care are multiple beneficii pentru sanatate, in special pentru femei. Afla din urmatorul articol beneficiile consumului de ceai de […]
16 octombrie 2019

Lamaia – beneficii, proprietati, utilizare

Lamaia este cea mai cunoscuta sursa naturala de vitamina C. Dar, in plus, contine flavonoide, potasiu, zinc, magneziu si o multime de alti nutrienti benefici pentru […]
11 octombrie 2019

Rozmarinul – beneficii, utilizare, contraindicatii

Folosit in gastronomie pentru a aromatiza mancarea, rozmarinul este utilizat si in industria cosmetica pentru parfumul sau, iar recent au inceput sa fie studiate si testate […]
11 octombrie 2019

Ceaiul de banane – cum se prepara si ce efecte are

Ceaiul de banane este benefic pentru tratarea tulburarilor de somn, imbunatateste starea de spirit, ajuta la protejarea sanatatii inimii si vindeca diverse iritatii ale pielii. Afla […]
11 octombrie 2019

Nucile caju – beneficii, reguli de consum, retete, contraindicatii

Nucile caju sunt printrele cele mai gustoase si hranitoare fructe oleaginoase. Afla din urmatorul material ce contin nucile caju, cum se consuma corect, care sunt beneficiile […]
10 octombrie 2019

Oregano – beneficii, utilizari, contraindicatii

Oregano este o planta care se gaseste in bucatariile din intreaga lume, deoarece confera o aroma deosebita preparatelor culinare si un gust usor dulce. Afla din […]
10 octombrie 2019

Busuiocul – beneficii, utilizari, contraindicatii

Busuiocul este o planta aromata, care aduce numeroase beneficii pentru sanatatea organismului. Afla din urmatorul articol ce contine busuiocul, cum se utilizeaza corect, ce remedii pe […]
8 octombrie 2019

Dieta cu hrisca – principii, rezultate, exemple de meniuri

Dieta cu hrisca te ajuta sa slabesti pana la 7 kilograme intr-o saptamana. Afla din urmatorul articol ce este hrisca, care sunt principiile dietei cu hrisca, […]
3 octombrie 2019

Legume verzi – tipuri, beneficii, compozitie

Legume verzi – bogate in antioxidanti, minerale si fibre, acestea ofera o serie de beneficii pentru sanatate! Afla din urmatorul articol de ce este bine sa […]
3 octombrie 2019

Cereale integrale – tipuri, beneficii, retete, intolerante

Cereale integrale – boabe de grau, orz, ovaz, secara, porumb, care prin macinare se transforma in diverse sortimente de faina, din care se obtin produse alimentare. […]
2 octombrie 2019

Struguri – beneficii, compozitie nutritiva, retete, contraindicatii

Struguri – fructe dulci, zemoase, parfumate, care sunt bogate in fitonutrienti esentiali pentru buna sanatate a organismului. Afla din urmatorul articol ce contin strugurii, care sunt […]
30 septembrie 2019

Ulei de arbore de ceai – beneficii, utilizare, riscuri

Ulei de arbore de ceai – ulei esential renumit pentru proprietatile sale antiseptice si purificatoare. Afla din urmatorul articol ce contine acest ulei, care sunt beneficiile, […]
27 septembrie 2019

Ceaiul alb – beneficii, proprietati si consum

Ceaiul alb este unul dintre cele mai valoroase sortimente de ceaiuri din intreaga lume, care contine multi nutrienti si protejeaza organismul de declansarea anumitor boli cronice. Afla din […]
26 septembrie 2019

Ceaiul de hibiscus – beneficii, recomandari, contraindicatii

Ceaiul de hibiscus are proprietati antiinflamatoare si este ideal pentru persoanele care au probleme cardiovasculare. Afla din urmatorul articol care sunt proprietatile hibiscusului, beneficiile, dar si […]
26 septembrie 2019

Alune – beneficii, proprietati, contraindicatii

Alune – fructe oleaginoase sau leguminoase, bogate in proteine si grasimi sanatoase. Afla din urmatorul articol ce contin alunele, care sunt beneficiile si proprietatile terapeutice, dar si […]
20 septembrie 2019

Seminte de susan – compozitie, beneficii si consum

Seminte de susan – sursa buna de vitamine, minerale, fibre, grasimi sanatoase si proteine. Adaugarea semintelor de susan in salate ajuta organismul sa absoarba fitonutrientii din […]
6 septembrie 2019

Congelarea fructelor si legumelor – reguli, avantaje si dezavantaje

Congelarea fructelor si legumelor este o metoda de conservare a alimentelor pe termen lung. Aflati din urmatorul articol care sunt regulile privind congelarea, dar si care […]
27 august 2019

Ceaiul matcha – beneficii, utilizare si preparare

Ceaiul matcha a devenit in ultimii ani o bautura populara, iar acest lucru se datoreaza multiplelor beneficii pe care le ofera organismului. Aflati din urmatorul articol […]
26 august 2019

Arnica (Arnica montana) – beneficii, proprietati, utilizare

Arnica montana este una dintre cele mai benefice substante disponibile in natura. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile acestei plante din materialul urmator. Cuprins: Ce […]
23 august 2019

Eucaliptul – beneficii, utilizare, contraindicatii

Eucaliptul contine un ulei considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru bolile respiratorii. Aflati din urmatorul articol cum se utilizeaza corect planta de eucalipt, dar […]
21 august 2019

Broccoli – beneficii, preparare, retete sanatoase

Broccoli este o leguma care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate: imbunatatirea digestiei, reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar. Aflati din urmatorul articol […]
16 august 2019

Piersici – beneficii, proprietati, retete sanatoase

Piersici – printre cele mai racoritoare si aromate fructe ale verii, care contin multe vitamine si antioxidanti. Aflati din urmatorul articol care sunt beneficiile consumului de […]
14 august 2019

Prune – beneficii, recomandari, retete, contraindicatii

 Prune – printre cele mai populare si hranitoare fructe care ofera o varietate de beneficii pentru sanatate. Aflati din urmatorul articol ce contin prunele si care […]
10 august 2019

Valeriana – beneficii, utilizare, reactii adverse

Valeriana este o planta renumita pentru tratarea problemelor de anxietate si insomnie, iar dupa multe cercetari s-a constat faptul ca aceasta detine multiple proprietati si beneficii […]
9 august 2019

Scortisoara – beneficii, consum, contraindicatii

Scortisoara este un condiment aromat si parfumat si este folosit de mii de ani pentru proprietatile sale medicinale. Aflati din urmatorul articol care sunt beneficiile si […]
7 august 2019

Suc de rosii – beneficii, consum, retete, contraindicatii

Suc de rosii – o bautura populara care ofera organismului o multime de vitamine, minerale si antioxidanti puternici care aduc beneficii impresionante pentru sanatate. Aflati din […]
6 august 2019

Menta – beneficii, remedii, contraindicatii

Menta este una dintre cele mai populare plante medicinale. Renumita pentru proprietatile asupra digestiei, aceasta planta este utila si in boli respiratorii, depresie, dureri de cap […]
2 august 2019

Papadia – beneficii, remedii, contraindicatii

Papadia este o planta care aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Este utilizata mai ales in afectiuni hepatice si biliare, diabet, afectiuni urinare, anemie. Aflati mai multe […]
1 august 2019

Rostopasca – beneficii, proprietati, utilizare

Rostopasca este o planta deseori utilizata in fitoterapie, atat pentru uz intern (unde este considerata un drenor hepatic important), cat si pentru uz extern (sucul plantei, […]
31 iulie 2019

Usturoi – beneficii, proprietati si contraindicatii

Usturoi – planta nutritiva, aromata, cu un miros puternic, care aduce numeroase beneficii pentru sanatatea si buna functionare a organismului. Aflati din urmatorul articol mai multe […]