Nefrologie

Insuficiența renală acută

Insuficiența renală acută este definită ca instalarea bruscă a incapacității rinichilor de a funcționa. Funcțiile renale se suspendă brusc, complet și potențial reversibil. Această afecțiune este un sindrom cu multiple cauze, simptomatologia fiind comună: diminuarea debitului urinar (oligoanurie), anorexie, greață, vărsături, hipertensiune arterială, etc.

mai mult...

Calculi renali

calculi 3Denumirea medicală pentru această afecțiune este de litiază renală sau nefrolitiază. Calculii renali, popular numiți și pietre la rinichi, sunt acumulări de minerale sau săruri ce se formează la nivelul rinichilor. Concentrația crescută a constituienților urinari relativ insolubili, când ingestia de lichide este mică, poate conduce la formarea acestor calculi. Litiaza renală se manifestă prin hematurie și dureri în zona abdominală, lombară sau inghinală.

mai mult...

Infectie urinara

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. De cateva zile am usturimi cand urinez si urinez des de tot. Am dat o urocultura la un laborator particular si a iesit bine, adica negativa. Daca ceea ce ma deranjeaza nu este o infectie, atunci ce poate fi, ce analize sa mai fac ca sa aflu ce am?

mai mult...
  • Citit de: 2070 ori

Nefrologie

Conţinutul acestei pagini este realizat cu mare atenţie de medici specialişti, scopul întregii echipe fiind de a informa societatea în domeniul sănătăţii şi de a da o bază accesibilă de educaţie medicală. Un serviciu aparte este realizat prin prezenţa medicilor on line, care răspund la întrebările adresate lor. Discreţia este maximă, această opţiune având menirea de a vă permite să rămâneţi anonim, precum şi de a consulta confortabil medici specialişti, de oriunde v-aţi afla.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top