Articole

4 iunie 2020

Uleiul de macese – beneficii, proprietati, utilizari

Uleiul de macese este unul dintre cele mai nutritive uleiuri vegetale. Apreciat pentru proprietatile hidratante si antioxidante, este folosit cu precadere in cosmetica, intrucat ajuta la […]
27 mai 2020

Ceaiul de iasomie – beneficii, recomandari, contraindicatii

Ceaiul de iasomie – considerat unul dintre cele mai pretioase ceaiuri din lume, datorita gustului dulce, floral si pur. Afla care sunt beneficiile consumului de ceai […]
22 mai 2020

Otetul de mere – utilizari, doze, beneficii si contraindicatii

Otetul de mere concentreaza multe dintre calitatile terapeutice ale fructelor din care este obtinut. Utilizat ca ingredient in bucatarie sau ca remediu in medicina naturista, are […]
20 mai 2020

Lavanda (levantica) – beneficii si utilizari

Lavanda sau levantica – planta plina de energie rupta din soare, recomandata mai ales pentru combaterea stresului, tratarea insomniei, a tulburarilor digestive si a durerilor articulare. […]
19 mai 2020

Rubarba – beneficii, retete, contraindicatii

Rubarba  sau revent – o „leguma regala”, foarte apreciata in gastronomia britanica si germana, cunoscuta si in tara noastra, mai ales in Ardeal. Insa cu totii […]
15 mai 2020

Flori de soc – beneficii, utilizari si contraindicatii

Flori de soc – sunt mici, delicate, dar foarte parfumate si cu efecte puternice impotriva bolilor. Sunt folosite la prepararea delicioasei bauturi socata, dar si sub […]
14 mai 2020

Roinita (melisa) – beneficii si utilizari

Roinita – planta medicinala recomandata in insomnii, stari de neliniste si iritabilitate, pentru calmarea durerilor abdominale de origine nervoasa, imbunatatirea digestiei, protejarea inimii si multe altele. […]
14 mai 2020

Pepene galben – beneficii si recomandari

🍈 Pepene galben  – este printre vedetele verii – si asta pentru ca are gust delicos, aroma unica si hidrateaza. In plus, contine numerosi nutrienti importanti […]
13 mai 2020

Muguri de brad – beneficii si utilizari

Muguri de brad – componente vegetale utilizate in gemoterapie pentru proprietatile lor benefice in afectiuni respiratorii, anemie, carente alimentare, cresterea imunitatii. Aflati ce contin mugurii de […]
8 mai 2020

Vinete – beneficii, consum, recomandari

🍆 Vinete – alimente versatile, aromate, usor de introdus in dieta. Iata ce contin vinetele, ce beneficii au pentru sanatate si cum le pregatim pentru a […]
5 mai 2020

Dovlecelul – beneficii si mod de consum

Dovlecelul este un aliment extrem de apreciat pentru gust si beneficiile oferite sanatatii. Aflati ce substante nutritive exista in compozitia fiecarui soi de dovlecel si cum […]
30 aprilie 2020

Mure – compozitie nutritiva si beneficii

Mure –  sunt un pachet de vitamine si minerale, cu beneficii pentru sanatate, pe langa aroma lor unica. Iata ce contin murele si cum putem beneficia […]
30 aprilie 2020

Sunatoarea – beneficii, utilizari, contraindicatii

Sunatoarea (pojarnita) este recunoscuta de peste 2.000 de ani ca antidepresiv natural. Datorita proprietatilor calmante si sedative, sunatoarea este eficienta in insomnii, atacuri de panica, stari depresive, […]
29 aprilie 2020

Flori de salcam – beneficii si utilizari

Florile de salcam ne incanta cu parfumul lor in fiecare an, la inceputul verii. Mai mult decat atat, ele pot fi folosite cu succes in combaterea insomniilor, […]
28 aprilie 2020

Ridichea – compozitie si beneficii

Ridichea este o leguma bogata in vitamine si minerale, oferind o multime de beneficii daca este inclusa frecvent in alimentatie. Aflati ce substante nutritive contin ridichile, […]
22 aprilie 2020

Salcia alba (Salix alba) – beneficii, utilizare, contraindicatii

Salcia alba este un remediu care poate ameliora inflamatia, durerile musculare si articulare, in special la persoanele cu artrita. Aflati mai multe despre beneficiile salciei si modul […]
14 aprilie 2020

Castravetele – beneficii si utilizari

Castravetele este apreciat pentru gustul proaspat si racoritor, fiind inclus in salate asortate sau consumat ca atare in diverse forme. Continutul de apa si nutrientii unici […]
13 aprilie 2020

Iedera – beneficii, utilizari, contraindicatii

Iedera (Hedera helix) este una dintre cele mai cunoscute plante cu proprietati medicinale. Se utilizeaza in special pentru calmarea tusei si tratarea afectiunilor pulmonare, combaterea durerilor si […]
9 aprilie 2020

Chimenul – beneficii si utilizari

Chimenul este o planta aromatica folosita adesea in gastronomie, mai ales in preparate asiatice, dar si in scopuri medicinale. Remediile pe baza de chimen au proprietati […]
6 aprilie 2020

Morcovi – compozitie nutritiva si beneficii

Morcovi – printre cele mai consumate legume, dupa cartofi. Iata ce contin, ce elemente sunt responsabile de culoarea portocalie, ce beneficii aduc sanatatii si cum ii […]
3 aprilie 2020

Urzica – moduri de utilizare si beneficii

Urzica este o planta cu multiple utilizari in fitoterapie. La mare cautare primavara, urzicile sunt consumate ca alimente benefice pentru detoxifierea organismului si mentinerea sanatatii sangelui. […]
2 aprilie 2020

Uleiul de palmier – toxic sau benefic pentru sanatate

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai consumate, dar si cele mai controversate uleiuri vegetale la nivel mondial. Sunt studii care sustin beneficiile uleiului de […]
2 aprilie 2020

Piperul – beneficii pentru sanatate si utilizari

Piperul este un ingredient de baza in gastronomia mondiala. Celebrul condiment este apreciat si pentru efectele benefice asupra sanatatii. Aflati mai multe despre beneficiile si proprietatile terapeutice […]
1 aprilie 2020

Ardeiul gras – beneficii, consum si efecte adverse

Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina C, betacaroten si alti antioxidanti. Beneficiile consumului de ardei gras sunt numeroase: de la prevenirea racelilor sau reducerea […]
31 martie 2020

Patlagina – beneficii si recomandari

Patlagina este o planta medicinala recomandata in special pentru sanatatea tractului respirator, intrucat ajuta la calmarea tusei si decongestionarea plamanilor. Aflati toate beneficiile si proprietatile terapeutice […]
30 martie 2020

Nucsoara – compozitie, beneficii, recomandari

Nucsoara este samanta unui fruct care seamana cu piersica, folosita drept condiment in diverse preparate si bauturi, precum si ca remediu natural in caz de dureri articulare, […]
27 martie 2020

Siropul de artar – ce contine si cum se foloseste

Siropul de artar este adesea prima alegere ca topping pentru clatite. Iata ce contine siropul de artar, cum il alegem, cum il folosim si cum il […]
24 martie 2020

Visine – compozitie, beneficii, recomandari

Visinele sunt fructe bogate in nutrienti importanti, antioxidanti si vitamina C. Aflati ce vitamine si minerale contin visinele, care sunt beneficiile consumului de visine si cum […]
18 martie 2020

Portocala – beneficii pentru sanatate

Portocala – cel mai popular fruct exotic, are numeroase beneficii pentru sanatate datorita combinatiei speciale de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Afla totul despre valorile nutritionale ale […]
17 martie 2020

Turmericul – beneficii si utilizari ale curcumei

Turmericul (Curcuma longa) este o planta din care se obtin diverse suplimente alimentare si condimente utilizate in gastronomie. Extractul de turmeric contine curcumina, una dintre cele mai […]