Acneea, tratată prin homeopatie

Acneea, cea mai frecventă afecțiune a pielii, poate răspunde foarte bine la tratamentele homeopate. Descoperiți „rețeta” noastră pentru a scăpa de coșurile dizgrațioase cu ajutorul medicinei blânde.

Glossary Link Cui pe cui se scoate... acesta este principiul de tratament al homeopatiei. Este vorba despre administrarea, în doze foarte diluate, a substanței care provoacă, în doze mari, simptomele bolii care trebuie tratată. Cu alte cuvinte, homeopatia combate răul cu propriile lui arme. Este un tratament natural eficient, ale cărui rezultate sunt dovedite științific. Modul de utilizare este foarte simplu: granulele homeopate se dizolvă sub limbă. Dar înainte de administrarea oricărui preparat homeopat se recomandă consultarea unui medic cu competență în homeopatie. În cazul acneei, medicul este în măsură a stabili tipul de Glossary Link acnee, simptomele acesteia și adaptarea tratamentului în funcție de problemele pielii. Cum homeopatia țintește simptomele bolii, este esențială administrarea tratamentului în funcție de acestea.

Remedii homeopate contra acneei

Vă prezentăm principalele indicații ale homeopatiei în funcție de simptomele acneei:

  • În cazul coșurilor foarte numeroase: se recomandă Sulfur iodatum 9CH, 1 doză de 2-4 ori pe lună, timp de 6 luni.
  • În cazul coșurilor infectate și dureroase: se recomandă Hepar sulfur 15CH, 1 doză pe săptămână.
  • În cazul coșurilor de pe frunte: se recomandă Selenium 9CH, 1 doză de 2-4 ori pe lună, timp de 6 luni.
  • Pentru cicatricile de mici dimensiuni: se recomandă Antimonium tartaricum 9CH, 1 granulă de 2 ori pe zi.
  • Pentru cicatricile umflate și dizgrațioase: se recomandă Graphites 15CH, 1 granulă de 2 ori pe zi.

În afara acestor preparate, sunt recomandate alte două remedii homeopate ce pot fi utilizate în mod sistematic deoarece sunt adaptate oricărui profil, indiferent de gravitatea acneei: Eugenia jambosa 4CH și Kalium bromatum 5CH, 3 granule seara, alternativ (o zi primul preparat, următoarea zi, al doilea preparat).

6 sfaturi pentru a vă proteja pielea de acnee

Pe lângă tratamentul homeopatic, este important să respectați câteva reguli de bază pentru a vă proteja de acnee. Iată ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți dacă aveți coșuri.

1. Nu agresați pielea!

Este mai bine să nu aplicați pe piele soluții pe bază de alcool sau sulf (este permis cel mult o dată pe săptămână). Ele pot fi eficiente pe moment, dar pe termen lung vor irita pielea, ceea ce va conduce la producerea de mai mult sebum. Adică, mai multe coșuri...

2. Nu vă torturați fața!

Este întotdeauna foarte tentant! Și totuși nu trebuie să atingeți coșurile. Dacă aveți răul obicei de a umbla la coșuri, nu faceți decât să propagați infecția și să vă alegeți cu semne permanente pe față. Stoarcere unui coș înseamnă evacuarea glandei sebacee infectate, iar în urma acesteia rămâne o cicatrice.

3. Evitați expunerea la soare!

Soarele este un fals prieten al persoanelor cu acnee. Imediat după expunerea la soare ne spunem „ce bine, m-am bronzat și au dispărut coșurile!”. Dar câteva săptămâni mai târziu, ne dăm seama că fața noastră arată mai rău decât înainte. De aceea, regula de aur este să aplicăm un ecran total non-comedogen înainte de expunerea la soare. Cu atât mai mult este indicat acest lucru dacă urmăm un tratament contra acneei. Acest tip de tratament duce la fotosensibilizarea pielii, ceea ce poate provoca grave reacții cutanate.

4. Relaxați-vă!

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani dacă aveți acnee. Stresul agravează iritațiile și alte probleme de piele cum ar fi psoriazisul, vitiligo. Dacă suferiți de aceste boli, încercați diverse metode pentru a vă relaxa, precum plimbările în aer liber, sportul, yoga, lectura...

10 modalităţi de a reduce stresul şi de a te revitaliza.

5. Alegeți un machiaj potrivit!

Este posibil să vă machiați chiar dacă aveți probleme cu acneea, dar cu condiția de a alege produse cu formule special adaptate pentru tenul gras și certificate non-comedogene. Înainte de culcare, nu uitați să vă demachiați cu grijă. Și asta trebuie să fie literă de lege, oricât de târziu ar fi și oricât de obosită v-ați simți.

6. Mâncați sănătos și diversificat!

Se spune că persoanele cu acnee nu au voie să mănânce ciocolată sau pește, pentru că aceste alimente ar duce la apariția coșurilor. Fals! În realitate, nu există alimente care cauzează coșuri. Dar asta nu înseamnă că puteți înfuleca o tabletă de ciocolată odată, mezeluri, fast-food etc. Pentru a evita reacțiile metabolice care determină excesul de sebum, este important să aveți o bună igienă alimentară: mâncați alimente naturale, variate, în cantități rezonabile, la ore fixe și așezați liniștiți la masă, nu la birou sau în viteză stând în picioare. Alimentele pot fii o sursă de energie şi bună dispoziţie!

Sursa: Doctorul Meu

1 comentariu

  • Cristina2010
    Cristina2010 Marți, 12 August 2014 19:14 Link

    Foarte interesant articolul! Eu m-am confruntat cu cosurile si punctele negre inca din liceu si am luptat cu ele timp de 5 ani de zile pana cand am cunoscut o tipa care a avut si ea probleme cu acneea si s-a vindecat. Tipa mi-a zis sa caut cateva creme din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation, pentru ca ea cu aceste produse a reusit sa se vindece. Asa am si facut si am inceput tratamentul cu cremele anti-acnee de firma asta. Dupa un timp am inceput sa vad rezultatele, cosurile si puncte negre au inceput sa se usuce si treptat treptat au disparut complet, lasandu-mi tenul foarte curat. Asa cum amica mea mi-a recomandat cremele, le recomand si eu mai departe cu multa caldura si va pup

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top