Gemoterapie

Gemoterapia în perioada Sărbătorilor de iarnă

iarna_3_mare.jpgSărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă specială în viața colectivităților omenești.  În planul fizic, reprezintă perioada vacanței de iarnă, a repausului fizic, a deconectării de la programul ritmic al anului. De asemenea, pentru țara noastră, reprezintă debutul efectiv al iernii, cu primele ninsori și temperaturi sub zero grade. Organismul face eforturi destul de mari de adaptare termică și își încetinește multe dintre celelalte funcții, pentru a putea face solicitărilor. De aici și stările de somnolență mai accentuate, nevoia de repaus, de odihnă, de „hibernare” pe care o încearcă majoritatea oamenilor.

mai mult...

Extracte gemoterapice utile pentru stomac

smochin_mare.jpgExtractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1 este un remediu important în afecțiunile tractului digestiv. El acționează în sindroamele funcționale și organice la nivelul întregului tract digestiv, de la esofag până la colon. Restabilește echilibrul neurovegetativ, favorizează cicatrizarea mucoasei de la nivelul tractului gastrointestinal, îmbunătățește motilitatea la acest nivel și reglează secreția gastrică, având astfel indicații în toată patologia gastrică.

mai mult...

Eroziuni ale colului uterin  tratament gemoterapic

caprifoi_ulm_mare.jpgÎn ultimul timp, foarte multe paciente vin de la controlul ginecologic cu diagnosticul „rană pe col”. Este vorba de cele mai multe ori de eroziuni mai mult sau mai puțin superficiale, care prezintă riscul potențial de a dezvolta la nivelul lor displazii și în timp, degenerescențe maligne. De aceea, medicii ginecologi indică intervenții rapide, tip cauterizare locală sau tratamente destul de puternice cu antibiotice, sistemice sau locale, pentru a preveni această evoluție dificilă.  Gemoterapia are la dispoziție două preparate interesante care pot ajuta în tratamentul acestei probleme.

mai mult...

Tratament cu gemoterapice în rinofaringite recidivante

mesteacan_muguri_brad_maces_mare.jpgMulți copii, dar și din ce în ce mai mulți adulți prezintă în ultimul timp tendința de a face frecvente episoade respiratorii în anotimpul rece.  De cele mai multe ori simptomele sunt tip obstrucție nazală, cu sau fără secreții, însoțită de afecțiuni la nivelul faringelui și/sau traheei, cu durere la deglutiție, tuse, răgușeală și eliminări de secreții. Episoadele pot dura 10-14 zile, pot trece aparent pentru câteva săptămâni și reapare, cu aceleași simptome sau eventual cu altele noi.

mai mult...

Tratamentul cu gemoterapice în tuse

mesteacan_muguri_carpen_caprifoi_mare.jpgExtractele glicero-alcoolice din țesuturi tinere de plante se pot dovedi foarte utile ca adjuvante în tratamentul rino-faringitelor acute, în special a celor însoțite de tuse, ca simptom principal.  La persoane relativ puternice și cu imunitate bună, tratamentul gemoterapic este uneori suficient pentru a ajuta organismul să-și revină rapid la starea de sănătate, după un episod de viroză respiratorie.  Câteva preparate sunt mai utile și specifice pentru tratamentul tusei.

mai mult...

Să folosim gemoterapia în sezonul estival

vara_4_mare.jpgStatul în aer liber și statul la soare sunt extrem de sănătoase pentru organism. Cu condiția ca acest lucru să nu se întâmple între orele prânzului, adică între orele 12.00 – 16.00, când radiațiile infraroșii intense ale soarelui pot produce arsuri de gradul II sau III fără probleme. În rest, soarele este sursa noastră de căldură și deenergie. și trebuie să profităm la maxim de el în perioada verii (carepe tărîmurile noastre este scurtă, de numai 3 luni).

mai mult...

Simpozion de Gemoterapie, București- 3 aprilie 2009

mesteacan_stejar_porumbar_mare.jpgLaboratoarele Plantextrakt vă invită la Simpozionul de Gemoterapie cutema: Gemoterapia în pediatrie. Afecțiuni de primăvară în abordaregemoterapică.

Locație: București, Cercul Militar National (Sala Cinema), Str.Constantin Mille nr.1 (intrarea din B-dul Regina Elisabeta)

Data desfășurării: Vineri, 3 aprilie 2009, ora 13
mai mult...

Produse gemoterapice noi

Laboratoarele de homeopatie și fitoterapie PLANTEXTRAKT vă pun la dispoziție următoarele produse gemoterapice noi. Ele se adaugă celor 60 de macerate glicerinice existente, obținute prin prelucrarea în stare proaspătă a părților tinere de plante prin extracție în soluție hidro-glicero-alcoolică.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top