Gastrointestinal

Arsurile la stomac

Pirozisul sau arsurile la stomac reprezintă o senzație de arsură în piept, în zona din spatele sternului sau în epigastru. Durerea urcă de multe ori până în piept și poate radia în zona gâtului sau maxilarului.

mai mult...

Dispepsia

Dispepsia sau indigestia, cum mai este ea denumită, reprezintă un termen general care descrie o suferință funcțională având ca simptome principale durerea cronică sau recurentă localizată la nivelul  abdomenului superior. 

mai mult...

Enteropatia glutenică

Eteropatia glutenică sau boala celiacă, așa cum este destul de frecvent numită, este o boală inflamatorie autoimună a intestinului subțire, declanșată de ingestia  glutenului, o componentă a proteinei din grâu, la persoanele cu o anumită sensibilitate genetică.

mai mult...

Refluxul gastro-esofagian

Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o boală cronică digestivă care apare atunci când acidul din stomac sau conţinutul stomacului, curge înapoi în esofag.

mai mult...

Diverticulita

Diverticulita este afecțiunea care apare atunci când unul sau mai mulți diverticuli, din tractul digestiv, se  inflamează sau se infectează.

mai mult...

Flatulența

Flatulență este termenul medical care defineşte actul fiziologic normal, de eliminare a gazului din sistemul digestiv, prin anus.

mai mult...

Litiaza biliară

Litiaza biliară (pietre la fiere sau calculi biliari) este afecţiunea care constă în prezenţa de calculi în orice zonă a tractului biliar, dar cel mai frecvent în vezicula biliară.

mai mult...

Sindromul de colon iritabil

Sindromul de colon iritabil (SCI) este o boală des întâlnită care afectează intestinul gros (colonul). Sindromul de colon iritabil provoacă frecvent crampe, dureri abdominale, balonare, diaree și constipație. În ciuda acestor semne și simptome de disconfort, SCI nu provoca leziuni permanente la nivelul colonului.

mai mult...

Tulburari digestive la copii mici – Boala diareica

Din multitudinea de simptome pentru care mama se adreseaza medicului pediatru unele ocupa un loc prioritar si anume febra, tusea, varsaturile si diareea. Frecventa cea mai accentuata este a acestui ultim simptom si anume diareea acuta sau cronica. Diareea acuta este un proces acut si autolimitat, o malabsortie temporara apei si electrolitilor si a unor principii alimentare, determinand o evacuare fortata a continutului intestinal, prin scaune moi si lichide,cu pierderi importante de substante necesare organismului. 
mai mult...

Hernia hiatală

Prin hernie hiatală se înțelege ascensiunea permanentă sau intermitentă, în cavitatea toracică, a unei porțiuni din stomac, prin hiatusul esofagian (orificiul esofagian al diafragmei ) .

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top