Dureri de spate

Osteoporoza

Osteoporoza este o boală care afectează oasele, făcându-le să devină slabe și fragile și predispuse la rupere (fracturare).  Aceste fracturi apar cel mai frecvent la nivelul coloanei vertebrale, încheietura mâinii și a șoldurilor, dar poate afecta şi alte oase, cum ar fi brațele sau pelvisul.

mai mult...

Durerea de spate – dureri lombare

Durerile de spate, in limbajul medical rezerva termenul de lombalgie durerilor  regiunii axate  pe cele 5 vertebre lombare. Cele mai frecvente dureri de spate apar în regiunea lombosacralã a coloanei vertebrale. Deasupra durerilor lombare  se vorbeste de dorsalgie  iar dedesuptul lor , de dureri fesiere sau sacrale.
mai mult...

Durerea de spate

back-pain-921.jpgColoana vertebrală este una din cele mai solide părți ale corpului. Ea este compusă din peste 26 de oase, 24 dintre ele numindu-se vertebre. Aveți 7 vertebre la nivelul gâtului (cervicale), 12 la nivelul părții medii a spatelui (toracice) și 5 vertebre la nivelul părții inferioare a spatelui (lombare). Celelalte 2 oase sunt sacrul, compus din 5 vertebre unite, situat între oasele pelvine, și osul cozii rudimentare (coccis), care este format din 3 până la 5 oase unite la capătul coloanei dumnea­voastră vertebrale.

mai mult...

Statul pe scaun în unghi drept dă dureri cronice de spate

sfaturimedicale.roStatul pe scaun în poziție dreaptă ar provoca dureri cronice de spate. Potrivit lucrărilor unei echipe de cercetători americani date publicității luni, este recomandată o poziție aplecată înapoi, mai naturală, care exercită o tensiune mai scăzută asupra coloanei vertebrale, notează site-ul cotidianului elvețian La Liberté, consultat de Rompres.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top