Biorezonanta este o tehnica de medicina alternativa neinvaziva utilizata frecvent in tratamentul tulburarilor musculo-scheletale, gastrice, circulatorii etc.
1. Ce este biorezonanta?
2. Indicatii si utilizari
3. Ce presupune procedura?
Terapia prin biorezonanta este o tehnica de medicina alternativa ce restabileste starea fiziologica a organismului. Este o metoda neinvaziva de tratare a diferitelor boli – cel mai adesea folosita in tratamentul tulburarilor sistemului musculo-scheletal, gastrointestinal, circulator, respirator, urinar si nervos.
Terapia are loc in etape, pe sesiuni de cateva minute. Nu interfera cu tratamentul normal si nici cu absorbtia medicamentelor.
Biorezonanta utilizeaza radiatiile naturale produse de celulele corpului nostru. Fiecare celula actioneaza este un electromagnet mic, care produce un camp magnetic in jurul ei. Dupa insumarea campurilor magnetice ale celulelor, se obtine un model specific al campului pentru un anumit tesut sau organ. In acest fel, semnalele patologice sunt reduse din organism si in cele din urma eliminate complet, iar fortele fiziologice incep sa regleze procesele biologice. Apare o imbunatatire biofizica a nivelului de energie a pacientului, se regleaza procesele biochimice – si, in consecinta, acest lucru duce la normalizare si recuperare.
Tehnica a fost dezvoltata la sfarsitul anilor 1970 de catre Dr. Fanz Morell. Este o tehnica terapeutica alternativa, neinvaziva, sigura si nedureroasa, conceputa pe baza faptului ca toate particulele de materie genereaza energie electromagnetica. Aceasta energie electromagnetica poate fi detectata, amplificata, prezentata grafic si examinata.
Electroencefalografia (EEG) este o procedura non-invaziva care masoara activitate electrica a creierului prin utilizarea unor mici electrozi, plasati pe suprafata scalpului. Undele din creier sunt apoi detectate, amplificate si afisate ca un grafic pe monitor. Biorezonanta opereaza intr-o maniera similara, folosind tehnici neinvazive pentru a masura oscilatiile electromagnetice ale diferitelor zone ale corpului si pentru a analiza si depista o boala sub forma oscilatiilor anormale ale undelor.
Organele sanatoase au tendinta de a emite oscilatii regulate de lungime de unda care se situeaza intre 10 Hz si 150 kHz. Atunci cand este prezenta o boala, functia normala a celulelor si a organelor este obstructionata, rezonanta oscilatiilor electromagnetice armonioase este afectata si, prin urmare, sunt emise oscilatii electromagnetice neregulate. Apoi, datele sunt trecut printr-un algoritm pentru a compara lungimile de unda si frecventele cu masuratorile preexistente din celule si organe nesanatoase. Testarea prin biorezonanta este utilizata pentru a identifica diverse alergii, astm si eczeme (dermatita atopica). Este posibila nu numai definirea caracterului bolii, ci si optimizarea tratamentului, deoarece metoda ar putea preconiza efectul secundar.
Biorezonanta poate fi, de asemenea, utilizata in scop terapeutic. Se bazeaza pe ideea ca aplicarea externa a energiei electromagnetice ar putea corecta frecventele electromagnetice modificate sau campurile energetice din organism care au fost asociat ce prezenta unor bolii. Scopul acestei proceduri ar fi stimularea si intarirea functionarii normale si sanatoase a celulelor si organelor.
Daca o persoana se imbolnaveste sau unele dintre organe incep sa functioneze anormal, apar surse de oscilatii noi, patologice, pe langa oscilatiile normale. Acestea duc la afectarea echilibrului fiziologic din organism. Daca organismul nu poate sustine echilibrul intre oscilatiile fiziologice si patologice independent, boala progreseaza.
In principal, biorezonanta are scop diagnostic, fiind utilizata pentru depistarea toxinelor din organism, pentru analiza nivelului de hidratare a corpului, analiza pH-ului, analiza unor elemente biochimice, analiza unui eventual deficit de minerale si vitamine. De asemenea, biorezonanta poate analiza starea psihoemotionala a organismului si starea generala si de functionare a diferitelor organe si tesuturi.
Biorezonanta este utilizata ca metoda alternativa in tratamentul osteoartritei si pentru a favoriza vindecarea unor leziuni osoase. Aplicarea unui anumit nivel de elergie electromagnetica poate fi utilizata pentru tratarea insomniei cronice utilizand metode de biofeedback.
Exista insa foarte putine date stiintifice care sa fi analizat si prin urmare, sa confirme eficienta biorezonantei. Biorezonanta este utilizata deseori pentru tratarea alergiilor sau reducerea intensitatii simptomelor.
Exemple de tulburari si boli despre care se considera ca pot fi tratate prin terapia de biorezonanta includ:
Nu sunt multe date cu privire la contraindicatiile procedurii. Deoarece terapia prin biorezonanta este folosita ca masura terapeutica, cu alte cuvinte este influentata de mici fluctuatii electromagnetice, generate de un dispozitiv, nu prezinta efecte secundare.
Sesiunile dureaza de obicei 10-30 de minute. In timpul tratamentului, pacientul sta pe un scaun sau intins. Doi electrozi sunt plasati pe piele timp de aproximativ cinci secunde pentru a permite aparatului sa detecteze amprenta electromagnetica a pacientului. Apoi, sondele magnetice sunt plasate pe partea simptomatica sau pe suportul de terapie pentru tratamentul intregului corp. Tehnica nu produce disconfort.
Pacientul este conectat la un dispozitiv care colecteaza vibratii electromagnetice de la organele interne, le analizeaza si le reproceseaza pentru a ajunge iar in corpul pacientului. In timpul unei serii de tratamente, campul electromagnetic afectat este „invatat” sa functioneze in mod corect, ceea ce are un efect terapeutic.
Deoarece este de asteptat ca celulele sanatoase sa comunice eficient intre ele, tehnologia va evidentia orice probleme legate de afectarea comunicarii celulare, pe baza vibratiilor electromagnetice pe care celulele le emit. Odata detectate vibratiile electromagnetice anormale, dispozitivul poate fi programat pentru a readuce vibratiile sanatoase inapoi la celule, contribuind astfel la restabilirea unei interactiuni armonioase intre celule.
Fluctuatiile electromagnetice sunt colectate cu ajutorul unui electrod si prin intermediul unui fir electric sunt trimise catre dispozitiv. Apoi, acestea sunt reglate, impartite in componente patologice si fiziologice, apoi fluctuatiile primite sunt trimise inapoi la pacient prin intermediul unui al doilea fir cu electrod.
Referinte::
(1) Bioresonance therapy, link: https://www.thestar.com.my/lifestyle/viewpoints/art-of-healing/2011/03/06/bioresonance-therapy/
(2) Bioresonance therapy, link: http://www.animalhealthoasis.com/holistic-veterinary-services/bioresonance-therapy
(3) Bioresonance therapy, link: https://www.medicinabiologica.es/en/bioresonance-therapy.htm