Masti faciale cu argila – tratamente cosmetice care ajuta la absorbtia sebumului, vindeca si previn acneea. Afla din urmatorul articol ce este argila, care sunt tipurile de mastile care ti se potrivesc in functie de ten, dar si cum sa le utilizezi corect!
2. Tipuri de masti faciale cu argila
3. Cand sunt indicate mastile cu argila?
4. Masti cu argila: mod de preparare si utilizare
Argila sub forma de pudra este cunoscuta pentru beneficiile sanatoase pe care le ofera tenului. Inca din Epoca Straveche, produsele cosmetice erau facute din argila, insa acest ingredient era folosit si in scopuri medicinale pentru beneficiile pe care ofera. In zilele noastre, argila este un ingredient ncesar, deoarece aerul este mult mai poluat, iar toxinele si radicalii liberi din atmosfera fac rau tenului. Pe langa acesti factori care dauzeana tenului, vin in completare stresul, starile de agitatie, anxietate si atacurile de panica. Astfel, multe persoane se confrunta cu probleme legate de piele si, de aceea, pielea trebuie ingrjita si trebuie sa i se acorde atentie, prin efectuarea unei rutine saptamanale de ingrijire. Prin urmare, argila este un ingredient important si benefic care nu trebuie sa lipseasca din aceasta rutina saptamanala.
Iata care sunt tipurile de argila pe care le poti incerca sau folosi cu regularitate in functie de nevoile sau problemele pe care le are tenul tau:
Indiferent de tipul de argila, aceasta contine multe minerale, dar si oligoelemente importante care ajuta la hranirea pielii tenului. Mineralele care se gasesc in argila sunt:
Pe de alta parte, mastile cu argila ofera urmatoarele beneficii tenului (daca acestea sunt aplicate cu regularitate):
Ingrediente:
Ingrediente:
Ingrediente:
Mastile cu argila sunt potrivite oricarui tip de ten, de exemplu:
Pentru a reduce ridurile, ai nevoie de:
Ingrediente:
Orice masca trebuie aplicata pe un ten curat care sa nu aiba nicio forma de machiaj sau o alta crema hidratanta. Astfel, pentru combaterea si diminuarea ridurile de expresie, amesteca ingredientele mentionate anterior. Pasta formata trebuie aplicata fie cu ajutorul unei pensule de machiaj curata, fie cu degetele care au fost dezinfectate inainte. Dupa ce ai aplicat masca cu argila, trebuie sa o lasi sa actioneze timp de aproximativ 15 – 20 de minute. Masca se clateste cu apa calduta, apoi se aplica pe ten un ser anti-rid si o crema anti-rid cu acid hialuronic, respectiv cu colagen.
Aceasta masca este foarte utila pentru combaterea atat a punctelor negre, cat si a porilor dilatati, insa o poti folosi chiar si pentru a preveni cele doua probleme.
Ingrediente:
O alta varianta este:
Pentru curatarea tenului de punctele negre, demachiaza tenul cu apa micelara si un toner, apoi aplica un exfoliant. Dupa ce tenul este curatat, porii sunt dilatati, ceea ce face mai usoara eliminarea punctelor negre dupa aplicarea uneia dintre cele doua tipuri de masti cu argila. Pentru a obtine masca de eliminare a punctelor negre, amesteca ingredientele intr-un bol pana cand se formeaza o pasta usoara si aplic-o pe ten. Lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute, iar apoi clateste cu apa calduta. La final, poti sa aplici din nou un toner, iar apoi hidrateaza-ti tenul cu o crema de zi sau o crema de noapte (in functie de momentul zilei in care ti-ai pus masca).
Pentru a combate acneea de pe ten, curata foarte bine tenul inainte, iar apoi amesteca intr-un bol urmatoarele:
Ingrediente:
Dupa ce ai amestecat toate ingredientele intr-un bol, pune masca formata pe tenul curat si las-o sa actioneze timp de 15 minute, iar apoi aplica o crema anti-acneica, evitand zona ochilor. Aplica aceasta masca de 3 ori pe saptamana pentru a diminua cosurile si acneea.
Revitalizeaza-ti tenul folosind o masca din:
Pune toate ingredientele intr-un bol curat, iar apoi amesteca pana cand se formeaza o pasta. Aplica pasta omogenizata cu argila pe tenul curat si las-o sa actioneze pana cand aceasta se usuca. Apoi, spala fata cu apa calduta si aplica o crema hidratanta.
Ingrediente:
Amesteca toate ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena, iar apoi aplic-o pe tenul curat si las-o pe ten timp de aproximativ 30 de minute. Curata tenul de masca cu argila si radacina de maca cu apa calduta, iar apoi aplica un ser si o crema hidratanta.
Ingrediente:
Aceasta masca pentru riduri se aplica doar pe zonele afectate si se lasa sa actioneze timp de o ora, de preferabil daca se poate chiar si peste noapte. Pentru rezultate vizibile, utilizeaza aceasta masca de aproximativ 2 ori pe saptamana.
Mastile cu argila sunt ideale atat pentru ten, cat si pentru un par perfect si sanatos. Astfel, daca ai:
Mod de preparare: Se amesteca foarte bine toate ingredientele pentru masca in functie de nevoile tenului tau pana cand se formeaza o pasta, apoi se aplica pe tenul curat si demachiat in prealabil cu apa micerala si o lotiune tonica.
Mastile cu argile pentru ten se pot utiliza regulat, chiar este de preferat de aproximativ 2 ori pe saptamana, dar tine cont si de nevoile tenului tau.
Pentru obtinerea mastilor cosmetice care ajuta la diminuarea unor afectiuni ale tenului, poti sa combini argila cu diferite uleiuri esentiale, sucuri naturale din fructe si legume (facute in casa), lactate, miere, galbenus de ou.
Utilizarea excesiva a mastilor cu argila poate duce la uscarea pielii, chiar daca ai folosit in combinatie cu alte ingrediente naturale. Inainte de a aplica o masca cu argila, specialistii recomanda sa faci un test de alergie si sa aplici masca pe incheietura mainii sau la cot. De asemenea, masca trebuie evitata sa fie aplicata in apropierea ochilor, a narilor, a urechilor sau a altor zone care sunt sensibile, deoarece pot sa apara anumite efecte secundare precum:
Totodata, femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza nu trebuie sa foloseasca masti pe baza de argila. Este recomandat sa discute cu medicul inainte de aplicarea unor masti cu argila.
In plus, mastile cu argila sunt interzise persoanelor care:
Referinte: