SimptoTest – verificator de simptome

 

Selectați una din optiunile de mai jos. În pasul 2 veti putea selecta o parte a corpului în care aveți simptomul.

barbat copil femeie
SimptoTest

Selectați o parte a corpului unde aveți simptome.

Cap si gat Cap si gat Ochi Ochi Urechi, nas, gat Urechi, nas, gat Urechi, nas, gat Piept si spate Brate si maini Brate si maini Abdomen si pelvis Picioare Picioare Cap si gat Cap si gat Ochi Ochi Urechi, nas, gat Urechi, nas, gat Urechi, nas, gat Piept si spate Brate si maini Brate si maini Abdomen si pelvis Picioare Picioare Cap si gat Cap si gat Ochi Ochi Urechi, nas, gat Urechi, nas, gat Urechi, nas, gat Piept si spate Brate si maini Brata si maini Abdomen si pelvis Picioare Picioare
SimptoTest

Selectați simptomul.

 
 
SimptoTest

 


Palpitatii? Dureri de spate? Durere abdominala usoara? Te intrebi care ar putea fi cauza? Cele mai multe afectiuni medicale au semne si simptome care ajuta la identificarea a ceea ce este in neregula in organism. Analizeaza-ti simptomele cu SimptoTest, verificator de simptome. Raspunsurile vor fi analizate automat si vei afla despre posibilele cauze ale simptomelor.

Cum functioneaza SimptoTest?

Sistemul ofera o serie de posibile cauze in functie de raspunsuri. De asemenea, va pune la dispozitie informatii medicale privind simptomele resimtite si sfaturi privind analiza unor parametri si simptome. Selectati genul, regiunea corpului afectata si apoi alegeti un simptom si raspundeti la intrebari simple pentru a ajunge la un posibil diagnostic pentru problema de sanatate.

SimptoTest poate estima diagnosticul pentru o serie de boli in functie de simptomele resimtite. Desi nu inlocuieste consultul medical de specialitate, acest calculator poate oferi o posibila explicatie pentru simptomele resimtite si poate incuraja solicitarea de asistenta medicala.

Importanta diagnosticului precoce

In timp ce multe simptome nu sunt asociate cu probleme de sanatate, altele pot indica o afectiune. Depistarea la timp a oricarei boli sau probleme de sanatate este esentiala pentru a preveni complicatiile si pentru a se interveni la timp cu tratamentul adecvat. Astfel, creste eficienta tratamentului si cresc considerabil sansele de vindecare.

Un diagnostic precoce inseamna si reducerea mai rapida a simptomelor, un diagnostic mai rapid si mai eficient, reducerea afectarii calitatii vietii, mai multe alternative de tratament, mai ales neinvazive etc.

Semn vs Simptom

Notiunile de semn si simptom sunt adesea folosite ca sinonime, dar adevarul este ca au sensuri diferite. De exemplu, oboseala, ametelile, durerea sunt simptome, pentru ca pot fi descrise doar de pacient. De cealalalta parte, semnele pot fi observate si din exterior – transpiratie, echimoze, febra. De asemenea, semnele pot fi masurate – de exemplu, tensiunea arteriala, pulsul, temperatura corpului etc.

Un semn este efectul unei probleme de sanatate care poate fi observata de altcineva. Un simptom este un efect observat si experimentat numai de persoana care are aceasta afectiune. Simptomele pot fi descrise numai de persoana care le simte. Daca te confrunti cu durere, nimeni nu stie daca nu ii spui. Este la fel ca in caz de ameteli, amorteala, oboseala, tulburari de vedere, tiuit in urechi si multe alte simptome.

Cele mai importante semne se numesc semne vitale. Semnele vitale includ rata respiratorie, ritmul cardiac (pulsul), temperatura si tensiunea arteriala. Semnele vitale pot include si alte masuratori, cum ar fi pulsoximetria (cat de mult oxigen este in sange).

Atentie!

Acest calculator are rol informativ si nu inlocuieste un consult medical de specialitate. Nu trebuie folosit in caz de urgente medicale – In caz de urgenta medicala de orice tip, solicitati ajutorul medical de specialitate cat mai repede posibil.