Calculator calorii consumate

 

Reseteaza

 


Vrei sa stii cate calorii ai ars in urma unei anumite activitati fizice? Foloseste calculatorul nostru pentru a afla! Acest calculator calorii consumate poate estima cate calorii sunt arse in timpul exercitiilor fizice.

Contorizarea caloriile arse

La fel ca monitorizarea caloriilor consumate din alimente, monitorizarea caloriilor arse prin sport va poate ajuta sa va atingeti obiectivele de scadere in greutate, astfel incat sa stiti cat de multe calorii ardeti in timpul exercitiilor fizice.

Cunoasterea numarului de calorii pe care le consumati din alimente in combinatie cu monitorizarea caloriilor arse prin sport va poate ajuta sa pierdeti sau sa castigati in greutate. Pentru a determina cheltuielile calorice in timpul activitatilor fizice tipice, selectati activitatea specifica impreuna cu intensitatea si celelalte informatii.

Cantitatea de energie consumata in diferite activitati variaza in functie de intensitatea si tipul de exercitiu. Pentru fiecare persoana, consumul de energie este variabil, depinde de multi factori, printre care: nivelul de activitate, varsta, sexul, greutatea, inaltimea si compozitia corporala.

Cheltuielile energetice (calorii / minut) = 0.0175 x MET (in functie de activitatea fizica) x greutate (in kilograme)

Un MET poate fi definit ca 1 kcal pe kg de greutate corporala pe ora si este aproximativ echivalent cu acel consum energetic in stare de repaus. Acest numar estimeaza cantitatea de energie utilizata de organism in timpul unei activitati specifice. Aceasta variaza in functie de activitate si este standardizata astfel incat sa poata fi folosita de la o persoana la alta pentru a face mai usoara compararea diferitelor activitati intre ele.

Arderile calorice si pierderea in greutate

Cand suntem activi, corpul utilizeaza mai multa energie (calorii), iar atunci cand ardem mai multe calorii decat consumam din alimente, vom pierde in greutate. Pentru a pierde in greutate, majoritatea oamenilor trebuie sa reduca numarul caloriilor pe care le consuma si sa-si creasca activitatea fizica.

Calorii arse prin sport si calorii consumate din alimente

Dieta are un efect mai puternic asupra pierderii in greutate decat activitatea fizica; activitatea fizica are un efect mai puternic in prevenirea redobandirii greutatii dupa pierderea in greutate. Activitatea fizica este al doilea factor major care contribuie la cerintele calorice zilnice ale unei persoane. Aceasta este componenta cea mai variabila a cerintei calorice zilnice, deoarece acest numar se modifica in functie de frecventa, intensitatea si durata antrenamentelor unei persoane. Atunci cand pierderea in greutate este un obiectiv, activitatea fizica regulata este cea mai eficienta modalitate de a creste cheltuielile calorice ale organismului.

Calorii arse prin activitatea fizica (plus rata metabolica zilnica) si caloriile consumate prin dieta pot fi urmarite saptamanal pentru a veni cu o estimare rezonabila a echilibrului caloric al unei persoane.

Arderile calorice variaza in functie de tipul de antrenament, nivelul de intensitate si caracteristicile individuale, cum ar fi greutatea.