Tratamentul homeopat al varicelei poate fi extrem de benefic, homeopatia fiind considerata un bun remediu pentru tratarea bolilor virale. Mai multe despre varicela si tratamentul homeopat pentru aceasta afectiune puteti afla din materialul urmator.
Varicela (sau varsatul de vant) este o boala infectioasa cauzata de virusul varicelo-zosterian. Potrivit statisticilor, copiii cu varsta sub 10 ani sunt mai predispusi la a fi afectati de acest virus. Cu toate acestea, orice persoana, indiferent de grupa de varsta, se poate confrunta cu aceasta boala de-a lungul vietii.
Un pacient poate dezvolta simptome dupa trei saptamani de la expunerea la virus.
Deoarece este o afectiune transmisa pe calea aerului, aceasta poate fi usor raspandita prin tuse, stranut si atingere. Acesta este motivul pentru care pacientul cu varicela este intotdeauna sfatuit sa ramana izolat timp de cel putin doua saptamani. In cateva cazuri cronice de varicela, pacientul ar putea dezvolta pneumonie variceloasa in etapele ulterioare.
Varicela este o boala extrem de contagioasa, iar inainte ca vaccinul care protejeaza impotriva varicelei sa devina disponibil, in 1995, a fost una dintre cele mai frecvente boli ale copilariei, afectand aproape toti copiii inainte de varsta de 9 ani.
Majoritatea copiilor cu varicela au simptome relativ usoare. Ei dezvolta frecvent o eruptie cutanata sub forma de bubite cu vezicule, care apare dupa 10 pana la 21 de zile dupa expunerea la virus. Bubitele apar, de obicei, pe tors si pe scalp, adesea inconjurate de o pata rosie. Acestea se pot raspandi si in alte zone ale corpului, inclusiv pe fata, brate si picioare. Cu timpul, bubitele se transforma in cruste, inainte de vindecare. Majoritatea copiilor dezvolta o febra usoara pe parcursul infectiei.
Copilul trebuie impiedicat sa se scarpine, senzatia de mancarime fiind extrem de neplacuta. Trebuie evitat acest lucru pentru ca eruptia in sine s-ar putea infecta cu bacterii, iar cel mic se poate alege cu mici cicatrici. De aceea, este bine ca unghiile micutului sa fie taiate constant. Puteti sa-i faceti baie cu sapun si apa sau, daca alegeti, bai de ovaz, aceste produse putand fi gasite in farmacii.
Este foarte important sa-l tineti pe cel mic departe de alti copii care nu au avut niciodata varicela sau care nu si-au facut vaccinul impotriva varicelei, in special copiii cu sisteme imunitare slabite. Perioada contagioasa incepe cu 1 pana la 2 zile inainte de prima aparitie a eruptiei cutanate si continua pentru inca 5 pana la 7 zile (sau 24 de ore dupa dezvoltarea ultimei bubite aparute). Copiii cu varicela ar trebui sa nu mearga la scoala pana cand eruptia cutanata a prins crusta.
Majoritatea copiilor care dezvolta varicela nu trebuie neaparat sa fie vazuti de un medic pediatru. Totusi, este recomandat sa-l contactati pe specialist daca micutul are episoda de febra mare (temperatura mai mare de 38,9 grade) sau daca febra se intinde pe mai mult de 4 zile.
De asemenea, medicul trebuie informat daca cel mic prezinta semne de infectie bacteriana, de exemplu, daca o parte a eruptiei devine extrem de rosie si calda sau daca simptomele copilului se inrautatesc.
Oricat de inconfortabila poate fi varicela, boala se vindeca total fara complicatii la majoritatea copiilor. La unii dintre ei pot aparea infectiile bacteriene. Acestea sunt, de obicei, infectii usoare ale pielii, insa, uneori, infectia poate fi mai severa si poate implica tesuturile aflate sub piele, dar si muschi.
Unii copii s-ar putea confrunta cu o forma mai severa a bolii, care afecteaza creierul in timpul eruptiei cutanate sau la cateva saptamani dupa aparitia ei. Desi majoritatea acestor copii se recupereaza dupa boala, unii ar putea ramane cu leziuni la nivelul creierului.
Specialistii recomanda efectuarea unei prime doza a vaccinului impotriva varicelei la varsta de 12 pana la 15 luni de catre toti copiii sanatosi care nu au suferit niciodata de aceasta boala. O a doua doza trebuie administrata la varsta de 4-6 ani (dar poate fi administrata mai devreme, la 3 luni dupa efectuarea primului vaccin). Pana cand copilul ajunge sa-si sarbatoreasca prima zi de nastere, cel mai bun mod de a-l proteja de varicela este sa-l tineti departe de copiii cu boala activa.
De asemenea, trebuie stiut faptul ca un copil va avea imunitate in primele luni de viata daca mama lui a avut aceasta boala sau daca a efectuat vaccinul impotriva varicelei la un moment dat in timpul vietii.
Persoanele cu sistem imunitar slabit sunt in mod special susceptibile la dezvoltarea complicatiilor grave date de varicela.
Vaccinarea este cel mai bun mod de a preveni varicela, chiar si de catre adulti. Acesta este usor de administrat de catre un medic. Vaccinul impotriva varicelei este foarte eficient in prevenirea bolii. Intre 70% si 90% dintre persoanele vaccinate au ajuns sa fie complet imune la varicela. Daca o persoana vaccinata dezvolta varicela, simptomele vor fi foarte usoare si dureaza doar cateva zile.
Toti adultii care nu au avut niciodata varicela sau care nu au fost vaccinati impotriva acesteia trebuie sa se vaccineze cat mai repede. Doua doze ale vaccinului trebuie administrate la cel putin patru saptamani distanta intre ele.
Daca nu ati avut niciodata varicela sau nu ati fost vaccinat si sunteti expus la varicela, vaccinarea imediata va reduce foarte mult riscul de imbolnavire. Studiile au aratat ca vaccinarea in termen de trei zile de la expunere are o eficienta de 90% in prevenirea bolii. Vaccinarea la o distanta de cinci zile de la expunere are o eficienta de 70%. Daca va imbolnaviti, simptomele vor fi mai usoare si mai scurte.
Nu trebuie sa va vaccinati impotriva varicelei daca:
De asemenea, aceste persoane ar trebui sa se consulte cu medicul in privinta efectuarii vaccinului impotriva varicelei:
Ca si in cazul altor vaccinuri, riscurile asociate vaccinului impotriva varicelei sunt mult mai mici decat riscurile asociate cu boala in sine.
Cel mai frecvent efect secundar al vaccinului impotriva varicelei este aparitia umflaturilor, inflamatiei sau rosetii la locul injectarii. Un numar mic de persoane pot dezvolta, de asemenea, o eruptie usoara sau febra dupa vaccinare.
Efectele adverse grave ale vaccinului impotriva varicelei sunt extrem de rare, dar pot include:
Tratament homeopat pentru varicela
Pacientului cu varicela ii este deseori recomandata odihna completa la pat, plus o baie calduta care il poate scapa de senzatia de mancarime. Dar exista unele remedii eficiente homeopate care sunt extrem de utile in tratarea varicelei. Intrucat se crede ca homeopatia este cel mai bun remediu pentru orice boala virala, varicela fiind o boala virala poate fi vindecata eficient prin urmatoarele remedii homeopate.
Acest remediu are un efect foarte bun pentru cei aflati in stadiile initiale ale varicelei, mai ales atunci cand pacientul sufera de simptome cum ar fi sete excesiva, febra mare si slabiciune.
Belladonna este un medicament homeopat foarte eficient in tratarea varicelei. Acest remediu este prescris atunci cand pacientul prezinta simptome cum ar fi fata inrosita, dureri severe la nivelul capului si corpului, somnolenta etc.
Acesta este un remediu homeopat eficient si des intalnit in tratarea varicelei. Acest tratament este prescris in general copiilor care sufera de senzatie de mancarime intensa.
Acest tip de remediu homeopat este recomandat atunci cand cei mici au limba acoperita cu un depozit albicios, aceasta fiind este cea mai frecventa caracteristica la copii. In afara de acest simptom, antonimium crudum functioneaza bine in cazul copiilor care prezinta simptome precum mancarimi si eruptii provocate de expunerea la caldura imediat dupa baie.
Acest remediu este recomandat atunci cand copiii sufera de senzatii de mancarimi severe de la caldura si se simt usurati doar dupa expunerea la locuri racoroase.
Cei care au nevoie de acest remediu prezinta, de asemenea, limba acoperita cu un depozit albicios, dar tind sa fie mai slabi, mai somnolenti si mai transpirati. Acestia pot avea si o tuse puternica insotita de cantitati mari de mucus.
Acest remediu des intalnit la copii este indicat pentru cei cu varicela care doresc atentie si sunt agitati. Acestia sunt, de obicei, insetati se simt mai bine in aer liber.
Acestea sunt remediile eficiente homeopate, adesea prescrise de medici pentru tratarea varicelei. De asemenea, s-a dovedit ca aceste remedii au functionat foarte bine in cazul pacientilor cu simptome individuale. Cu toate acestea, este recomandat intotdeauna sa consultati un medic inainte de a incepe orice tip de remediu homeopat.
Plantele tonice pot fi utile prin actiunile lor antivirale, pentru a reduce simptomele febrei, pentru ca ajuta la vindecare si pentru ca intaresc organismul dupa ce boala a trecut. Utilizate de mai multe secole, ierburile, cum ar fi echinacea, scoarta de salcie, sunatoarea, roinita, thuja si pau d’arco, sunt folosite pentru a reduce simptomele si pentru a stimula un raspuns imunitar puternic in timpul stadiilor acute si a oboselii post-virala.
Renumitul ceai de musetel aflat in dulapul de bucatarie al fiecaruia poate, de asemenea, sa calmeze zonele afectate de varicela. Musetelul are efecte antiseptice si antiinflamatorii atunci cand este aplicata pe piele.
Se fierb doua pana la trei pungi de ceai de musetel si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, introduceti cateva comprese din bumbac moale in ceai si aplicati-le pe zonele afectate de mancarimi.
Varicela poate aparea, de asemenea, in interiorul gurii, iar acest lucru poate fi deosebit de dureros.
De aceea, puteti sa-l incurajati pe cel mici sa se delecteze cu o acadea fara zahar, aceasta putand fi o modalitate buna de a calma eruptiile aparute in gura. Ca un bonus, acest lucru il ajuta pe cel mic sa consume mai multe lichide si sa evite deshidratarea.
Exista, de asemenea si cateva creme care calmeaza mancarimea cauzata de varicela.
Lotiunea cu calamina poate ajuta la reducerea pruritului(mancarimii). Aceasta lotiune are proprietati de calmare a pielii, inclusiv oxid de zinc.
Direct cu degetul sau folosind un tampon de bumbac, aplicati lotiunea pe baza de calamina pe pielea afectata de mancarime. Retineti ca nu trebuie sa aplicati crema cu calamina pe zonele afectate din jurul ochilor.
Cremele care contin, calendula, rocoina, turmeric si gentiana pot ameliora mancarimile si pot ajuta la vindecare, mai ales atunci cand petele apar in locuri intime. Imbaierea poate fi foarte linistitoare, cu conditia ca apa sa nu fie fierbinte. Puteti adauga ovaz pentru a combate mancarimile.
Referinte:
https://www.lybrate.com/topic/homeopathy-treatment-for-chickenpox/4aa6be7b0efe994cfabf6b0bb81d809c
https://www.homeopathycenter.org/chicken-pox
https://www.homeopathycenter.org/homeopathy-today/chicken-pox-homeopathic-treatment-vs-immunization
https://emedicine.medscape.com/article/969773-overview
https://www.healthychildren.org/English/health-issues/vaccine-preventable-diseases/Pages/Varicella-ChickenPox.aspx
https://www.medicinenet.com/chickenpox_varicella/article.htm
https://www.webmd.com/children/vaccines/chickenpox-varicella-vaccine-guidelines-for-adults#1
http://www.naturalhealthnelson.co.nz/1931-2/