Dieta Montignac este destinata persoanelor care doresc sa piarda din greutate intr-un mod eficient, previne aparitia diabetului si reduce riscul de insuficienta cardiaca.
2. Beneficiile urmarii dietei Montignac
3. Principiile dietei Montignac
6. Alimente recomandate in dieta Montignac
7. Alimente interzise in dieta Montignac
8. Exemplu de meniu Montignac pentru o saptamana
9. Exemple de gustari cu indice glicemic scazut
10. Avantajele dietei Montignac
11. Dezavantajele urmarii dietei Montignac
12. Contraindicatii in alegerea dietei Montignac
Michael Montignac a fost primul expert din domeniul sanatatii care a recomandat utilizarea indexului glicemic pentru gestionarea greutatii corporale. In urma cercetarilor efectuate, expertul francez a creat dieta ce ii poarta numele, Montignac, care are la baza consumul de carbohidrati cu un indice glicemic scazut.
Consumarea alimentelor cu un indice glicemic scazut va avea ca efect reducerea nivelului crescut de zahar din sange si de insulina. Prin urmare, toate acestea au ca rezultat beneficii extraordinare pentru sanatate, dar care duc totodata la pierderea in greutate.
In baza cercetarilor efectuate de specialistul Michael Montignac, dieta poate distinge carbohidratii buni de carbohidratii rai.
Prin intermediul dietei Montignac puteti sa va adaptati obiceiurile alimentare pentru a se potrivi cu obiectivele pe care vreti sa le atingeti:
Dieta Montignac are la baza doua principii, astfel:
Primul principiu se refera la faptul ca trebuie eliminate din dieta consumul tuturor alimentelor ce contin un indice glicemic mare, deoarece acestea conduc la productia unei cantitati mare de insulina in corp, care la randul ei se transforma intr-un surplus de energie si astfel, are loc instalarea grasimei in corp.
Al doilea principiu al dietei este acela de a manca numai alimente atent selectionate si bogate in nutrienti. De exemplu:
Dieta Montignac este ideala pentru persoanele carora le place sa gateasca si care vor sa aiba un stil de viata sanatos. In urma respectarii acestei diete, puteti scapa de cel putin 3 pana la 5 kilograme intr-un timp foarte scurt.
Disocierea alimentelor in functie de indicele glicemic reprezinta cheia succesului in dieta Montignac. Deci nimic nu este imposibil, ba din contra, conform specialistului in nutritie, Michael Montignac, care a testat propriile principii nutritionale pe el insusi. Rezultatele au fost surprinzatoare, caci in aproximativ 3 luni de la inceperea dietei, Montignac a pierdut din greutatea corporala in jur de 14 kilograme.
Astfel, puteti slabi usor, sanatos si fara a avea stres in ceea ce priveste restrictionarea anumitor alimente din consumul zilnic. Cu dieta Montignac puteti scapa de kilogramele in plus doar fiind atenti la indicele glicemic atunci cand vine vorba de alegerile alimentare, iar ca exemplu puteti consulta lista produselor alimentare recomandate pe parcursul dietei Montignac, dar si exemple de alimente cu indice glicemic foarte mare, mediu si mic.
Dieta Montignac a fost conceputa pentru a putea sa va selectati diverse alimente care au la baza valori nutritionale bogate care vor mentine un corp sanatos si o greutate ideala.
Așadar, ca orice alta dieta, pentru a obtine rezultatele mult dorite trebuie sa se respecte cele 2 faze Montignac.
Principalul scop in aceasta faza este acela de a alege alimentele ce contin carbohidrati cu un indice glicemic de 50 sau mai mic. Astfel, in aceasta prima faza va veti asigura ca mancati alimente si mancaruri care nu provoaca cresterea nivelului de zahar in sange.
Alegerea alimentelor cu indicele glicemic sugerat anterior vor impiedica in mod natural acumularea grasimilor in favoarea arderilor acestora si a grasimii deja instalate in corp.
Daca doriti sa pierdeti mai putin de 10 kilograme, in acest caz va trebui sa ramaneti in Faza 1 cel putin 3 luni. De ce ? Pentru ca metabolismul dvs. are nevoie de mult timp pentru a putea fi restabilit.
In cazul in care doriti sa pierdeti mai multa greutate, specialistii recomanda sa ramaneti in Faza 1 pentru cel putin o luna de zile dupa ce ati reusit sa atingeti greutatea ideala.
In cea de-a doua faza veti continua sa consumati doar carbohidrati pe baza indicelui glicemic. Insa, de data aceasta veti avea la dispozitie o varietate mai mare de optiuni si veti putea manca si carbohidratii pe care ii doriti, chiar si acele alimente care au un indice glicemic mai ridicat. Ultima faza are loc prin aplicarea unui nou conceput numit de specialisti rezultatul glicemic. Astfel, in cele ce urmeaza se va lua in considerare valoarea indicelui glicemic, a continutului de carbohidrati din alimente, dar si a gradului de crestere specific nivelului de zahar acumulat in sange dupa consumarea alimentelor.
Dieta Montignac pune la dispozitie doua feluri diferite de mese pe care le puteti alege in functie de preferinte. Astfel, puteti manca fie o masa bogata in proteine lipidice, fie o masa carbo-proteica.
Asadar, carbohidrati sau grasimi ?
Amandoua am spune si asta datorita specialistilor si invetatorul dietei Montignac, conform carora o masa ce contine proteine lipidice inseamna ca puteti combina proteinele si grasimile. Atentie, caci la aceasta masa puteti consuma numai carbohidrati care au un indice glicemic fie de 35 sau mai mic.
Luni
Mic dejun: ceai de plante neindulcit, un ou fiert cu paine din faina integrala, sunca presata slaba
Pranz: supa de rosii si piept de pui la gratar cu legume fierte
Cina: salata de fructe
Marti
Mic dejun: cafea neindulcita, cereale integrale cu iaurt din soia
Pranz: salata bulgareasca cu branza nesarata
Cina: Iaurt dietetic
Miercuri
Mic dejun: cafea neindulcita, un ou fiert, branza dietetica cu paine din faina integrala
Pranz: omleta cu legume
Cina: supa de legume
Joi
Mic dejun: ceai neindulcit, un ou fiert si fructe (mere/kiwi)
Pranz: somon la gratar cu legume fierte
Cina: iaurt dietetic
Vineri
Mic dejun: cafea neindulcita, gem fara zahar cu paine din faina integrala
Pranz: friptura de pui cu o salata de sfecla rosie
Cina: sunca presata slaba cu paine din faina integrala
Sambata
Mic dejun: ceai neindulcit, cereale integrala cu lapte degret si o lingurita de miere
Pranz: supa crema de legume si crutoane din paine din faina integrala prajita
Cina: friptura de pui la gratar cu o salata de rosii si castraveti
Duminica
Mic dejun: ceai neindulcit, baton de cereale fara zahar si un pahar de suc de morcovi neindulcit
Pranz: mancare de linte verde cu paine din faina integrala
Cina: salata verde cu rosii, castraveti si avocado
Dieta Montignac trebuie inceputa numai dupa ce ati consultat un medic, mai ales daca in tot acest timp urmati diferite tratamente cu medicamente diuretice sau insulina. In plus, persoanele cu afectiuni renale severe, femeile insarcinate sau care alapteaza nu trebuie sa urmeze acest regim alimentar.
Consultati medicul inainte de inceperea unei diete!
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…