Ulei de argan – remediu natural uimitor pentru infrumusetarea pielii, fetei, corpului si care are capacitatea de accelera vindecarea ranilor, hidrateaza profund pielea, previne imbatranirea prematura si reduce inflamatiile. Aflati mai multe informatii in ceea ce priveste utilizarea corecta a uleiului de argan, dar si multe alte informatii din urmatorul articol!
2. Compozitia uleiului de argan
3. Cum se utilizeaza uleiul de argan?
6. Cui nu ii este recomandat ulei de argan?
Uleiul de argan este un ulei de plante extras sau distilat din samburii de plantei de Argan (Aragan sau sub denumirea stiintifica – Argania spinosa), care este nativ din regiunea Africii de Nord. Acest ulei are multe ingrediente active si compusi, cum ar fi vitamina E, caroten, acizi grasi, compusi polifenolici, acid vanilic si catechine. Uleiul mai este cunoscut si sub denumirea de aur lichid datorita densitatii compusilor antioxidanti, care sunt extrem de util atunci cand este folosit ca remediu de infrumusetare naturala pentru fata si piele.
Uleiul de argan presat la rece contine in compozitia acizi grasi, precum:
Uleiul de argan vio este obtinut tot din samburii fructului de argan si are o concentratie bogata de acizi grasi esentiali polinesaturatie, precum Omega-3 si Omega-6.
Uleiul se poate folosi in diferite forme, de exemplu:
Uleiu de argan este un excelent antioxidant, iar consumarea acestuia are multiple efecte pozitive in ceea ce priveste buna functionare a ficatului. Astfel, acest ulei este recomandat sa fie consumat in salate, paste sau alte tipuri de preparate culinare, care necesita un adaous de ulei vegetal.
Prin urmare, uleiul de argan este atat un produs cosmetic, cat si un produs alimentar benefic pentru organism.
Acest ulei poate fi folosit prin incorporarea catorva picaturi in samponul sau balsamul pentru par pentru revitalizarea si regenrarea parului care este uscat, devitalizat sau tern. In plus, cu ajutorul uleiul de argan se pot:
Uleiul de argan pur este benefic totodata si pentru tratarea unghiilor care sunt fragile, casante sau deterioate. Aplicati local cateva picaturi de ulei de argan.
Uleiul de argan este cunoscut ca fiind un bun tratament pentru piele. De fapt, un studiu realizat in Franta a constatat ca triterpenoizii gasiti in acest ulei puternic, in combinatie cu alti compusi organici gasiti in ulei sunt capabili sa elimine aparitia petelor de varsta si a cicatricilor. In plus, se pot vindeca acneea si dermatita. Pe de alta parte, imbatranirea prematura este o problema grava pentru multi oameni, dar prin mentinerea elasticitatii pielii, uleiul de argan poate preveni simptomele tipice ale imbatranirii.
Atunci cand gatim, obisnuim sa folosim uleiuri, fie de floarea-soarelui, fie de masline. Insa, daca alegem o optiune mai sanatoasa, cum ar fi uleiul de argan, nivelul de colesterol rau va scadea, Prin scaderea nivelului de colesterol rau si cresterea nivelului colesterolului bun HDL, puteti contribui la prevenirea aterosclerozei, a atacurilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale si a altor probleme grave ale inimii cauzate de colesterol.
Conform unei cercetari publicate in Jurnalul European de Prevenire a Cancerului, uleiul de argan contine antioxidanti si triterpenoizi, care pot ajuta la reducerea cresterii celulelor canceroase in organism. Astfel, conform cercetarii, uleiul de argan pur este capabil sa inhibe cresterea celulelor cancerului de prostata cu ajutorul polifenolilor si sterolilor antiproliferativi si pro-apoptotici.
Uleiul de argan este, de asemenea, bogat in tocoferol care se intampla sa exercite un efect antiproliferativ asupra diferitelor celule canceroase de san si a cancerului de colon.
Potrivit unui raport din Fitoterapia, un jurnal dedicat plantelor medicinale și produselor naturale bioactive de origine vegetală, compusii organici din uleiul de argan pot creste nivelele de pepsina din stomac si, de asemenea, pot stimula sucurile gastrice, ceea ce are ca rezultat o digestie mai eficienta si un aport mai ridicat de nutrienti.
Potrivit unui raport al unui medic dermatolog din India, majoritatea produselor cosmetice pentru par care includ ulei de argan vor ajuta in stoparea pierderii parului. Astfel, uleiul de argan poate fi folosit atat in sampon, balsam sau mascade par, cat si in stare pura pentru a intari foliculii de par si pentru a opri pierderea podoabei capilare.
Atunci cand aplicati acest ulei pe par, puneti in palma 8 – 10 picaturi si frecati usor cu mainile prin par, insistand pe varfuri. Puteti lasa uleiul sa actioneze direct pe par, fara sa il spalati, deoarece acesta va fi absordbit complet si rapid de scalp si de par. Astfel, uleiul de argan are puterea de a hidrata scalpul si de a reda sanatatea si stralucirea naturala a parului.
Unghiile nesanatoase sunt neatractive si inestetice, iar acestea pot fi un teren de reproducere pentru multe bacterii si infectii fungice. De aceea, este recomandat sa folositi ulei de argan pur, masand mainile, unghiile si cuticulele. Acest ulei are proprietati naturale antibacteriene care va pot proteja paturile unghiilor de o varietate de infectii si pot imbunatati aspectul si culoarea acestora.
Ficatul nu este numai unul dintre cele mai delicate organe ale corpului, ci si unul dintre cele mai importante. Prin urmare, toxinele acumulate in ficat prin mancaruri si bauturi ingreuneaza si afecteaza sanatatea si buna functionare a acestuia. Din fericire, uleiul de argan are proprietati hepatoprotectoare si poate stimula sanatatea ficatului de fiecare data cand adaugati un pic de ulei la una dintre mese!
Daca aveti o rana deschisa sau o alta abraziune pe piele si doriti nu numai sa accelerati vindecarea, dar si sa impiedicati infectiile, atunci aplicati ulei de argan local pe piele. Consumul intern ajuta, de asemenea, la vindecarea ranilor, dar in acest caz este mult mai benefic atunci cand uleiul este direct aplicat pe piele.
Nu exista efecte secundare frecvente ale utilizarii uleiului argan, dar au existat cazuri limitate de reactii alergice sub forma de eruptii cutanate si, intr-un caz extrem, de anafilaxie. Trebuie sa vorbiti intotdeauna cu un medic specialist inainte de a adauga un remediu pe baza de plante la regimul zilnic si sa cumparati intotdeauna ulei de argan de la o sursa de incredere, precum dintr-o farmacie sau un plafar.
Ca toate produsele ecologice si naturale, uleiul de argan expira in cele din urma. Cu toate acestea un ulei de argan autentic si pur poate dura pana la 2 ani, dar trebuie sa aveti grija unde il depozitati.
Un loc ideal pentru depozitarea uleiului de argan se afla intr-un loc racoros si uscat la temperatura camerei. De asemenea, puteti tine uleiul in frigider. Prin mentinerea uleiului intr-un loc adecvat, veti avea grija ca proprietatile si calitatea acestuia sa nu se deterioreze in timp. Evitati depozitarea produsului intr-o zona umeda si calda a casei, cum ar fi baia. Trebuie sa verificati intotdeauna eticheta flaconului, deoarece majoritatea etichetelor includ datele de fabricatie si data de expirare a produsului. Cu toate acestea, in cazul in care sticla nu include aceste informatii, trebuie sa parcurgeti testul de miros. Daca uleiul are un parfum innecacios, atunci inseamna ca a trebuie sa il inlocuiti.
In timp ce uleiul de argan pur are intr-adevar avantajele sale, acelasi lucru nu se poate spune despre uleiul de argan degresat sau expirat. Aceasta inseamna ca trebuie sa fiti atent atunci cand selectati produsul pe care doriti sa il achizitionati.
Verificati mai intai informatiile despre produs si despre marca sau compania din spatele acestuia. Acest lucru este si mai important daca intentionati sa achizitionati produsul online. Cititi recenziile inainte si, de asemenea, puteti solicita recomandari din partea familiei, prietenilor, medicilor dermatologilor sau farmacistilor.
Uleiul de argan trebuie evitat in caz ca aveti:
In cazul eczemelor si al rozaceei, pielea are nevoie de un hidratant intens, insa unele amestecuri ale uleiului de argan mai contin parfumuri, care pot provoca alte efecte secundare, precum senzatia de mancarime, inrosire a pielii sau inflamatia acesteia. Astfel, in caz de eczeme si rozacee, evitati sa folositi in mod direct uleiul de argan si indreptati-va doar catre produse de curatare usoara, fara sapun si fara parfum.
In ceea ce priveste acneea chistica, uleiul de argan poate avea efecte secundare, astfel provocand iritatii si inflamari ale pielii.
Indiferent daca utilizati ulei de argan direct pe par sau pe piele, cheia este sa utilizati uleiul moderat, iar diferenta dintre o picatura sau trei chiar poate face diferenta dintre o stralucire si o hidratarea naturala si producerea de grasime locala.
Pretul uleiul de argan poate varia in functie de distribuitor, dar si de cantitatea pe care doriti sa o achizitionati. De exemplu, pretul uleiul poate incepe de la 16 lei in forma de 50 ml si poate ajunge la 17,50 lei pentru 50 ml sau 53 lei pentru 100 ml. De aceea, este indicat sa verificati cu atentie distribuitorii si sa alegeti acel produs care este dedicat nevoilor.
Uleiul de argan Mayam este un ulei pretios, bogat in fitosteroli si antioxidanti, extrem de apreciat pentru proprietatile sale anti-age, reparatoare, regeneratoare si nutritive ce confera pielii un aspect mai tanar, mai ferm, intinerit.
Uleiul de argan este obtinut din samburii fructelor arborelui de argan, nativ in Maroc, care creste pe zone restranse, avand nevoie de conditii climaterice specifice. Prin presarea la rece a samburilor se obtine un ulei de inalta calitate biologica si nutritionala, cu proprietati remarcabile, care pastreaza intacte toate principiile active ale samburelui bogat in acizi grasi esentiali polinesaturati, tocoferoli, compusi fenolici antioxidanti si steroli.
Prin presare la rece din samburii neprajiti.
Lichid clar galbui, vascozitate medie, miros caracteristic.
Uleiul Mayam se gaseste in farmacii in varianta de 50 ml la pretul de 16 lei.
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…