Cadere nervoasa – afectiune care descrie o situatie stresanta cu care se confrunta anumite persoane. Aceasta cadere nervoasa devine coplesitoare din punct de vedere fizic si emotional, iar in unele cazuri poate indica o problema de sanatate mintala ca depresia sau anxietatea. Aflati care sunt simptomele unei caderi nervoase, dar si cum se poate preveni in urmatorul articol!
5. Cand trebuie sa mergi la medic?
7. Cum previi o cadere nervoasa?
O cadere nervoasa descrie ceea ce unii oameni numesc tulburari sau cadere emotioanala sau psihica, in spatele careia se poate ascunde o stare de nervozitate, un amalgam de emotii care pot duce la forme severe de depresie sau anxietate. Caderea nervoasa este in general vazuta ca o perioada in care tot stresul fizic si emotional s-a acumulat dupa o perioada mai lunga de timp, iar persoana in cauza devine brusc intolerabila, avand anumite semne si simptome apatice.
O persoana poata sa aiba o cadere nervoasa atunci cand nu mai poate face fata stresului, care poate fi cauzat de anumite influente externe ca:
Exista unii factori de risc care ar putea creste probabilitatea ca o persoana sa se confrunte cu o cadere nervoasa, de exemplu:
Desi nu este asociata cu nicio afectiune specifica, caderea nervoasa se manifesta diferit de la o persoana la alta prin diverse semne ca:
In cazuri extreme sau daca nu sunt tratate din timp simptomele de cadere nervoasa, atunci pot duce la probleme mai grave care sa afecteze sanatatea mintala: psihoza, halucinatii, paranoia, iluzii, lipsa de intelegere si comunicare.
Caderile nervoase in sarcina definesc tulburari psihice, care apar in urma schimbarilor hormonale care au loc in toata aceasta perioada. Starile provocate de caderea nervoasa pot avea efecte secundare periculoase asupra fatului, de aceea este foarte important, chiar esential sa luati cateva masuri de siguranta in perioada de sarcina. In plus, ar fi ideal sa cunoasteti toate aceste informatii inainte de perioada de sarcina propriu-zisa pentru a stii ce schimbari s-ar putea sa aiba loc si cum le preveniti.
Nivelurile crescute de stres din organism pot afecta probleme in sarcina, iar unele femei care sunt stresate mai tot timpul pot avea ca efect secundar o nastere prematura sau o preeclampsie. Simptomele de preeclampsie sunt:
Daca nu este controlata pe timpul sarcinii, preeclmapsia si orice cadere nervoasa poate duce la un travaliu prematur, care va conduce la efecte nefavorabile in ceea ce priveste sanatatea copilului. Astfel, copiii care se nasc prematur pot avea probleme de sanatate care pot fi asociate cu:
De aceea, starea emotionala este foarte importanta in cele 9 luni de sarcina si trebuie sa fie manageriata cu multa atentie atat de mama, cat si de persoanele din jurul sau, ca sotul sau parintii. Exista specialisti care sustin faptul ca, daca o mama in timpul sarcinii se confrunta cu episoade stresanta si eventual cu o cadere nervoasa majora, atunci aceste stari pot hotari sexul copilului. De exemplu, dupa mai multe cercetari, daca o mama este stresata pe timpul sarcinii, se vor bucura de nasterea unei fetite, iar daca are un nivel scazut de stres, atunci va da nastere unui baietel.
Alte cercetari confirma faptul ca, o cadere nervoasa poate afecte sarcina, iar mama sa se confrunte cu episoade severe in care se simte rau. In plus, exista ricsul ca bebelusul sa se nasca cu autism, deoarece impactul factorilor stresori, respectiv a unei cadere nervoase poate avea influente majore in viitoarul comportament emotional al copilului.
In perioada de sarcina, caderea nervoasa se manifesta prin urmatoarele simptome:
Pentru a preveni sau inalatura stresul sau o cadere nervoasa, trebuie sa luati seama la toate simptomele pe care le are intregul organism, deoarece aceasta va atentioneaza cand trebuie sa luati masuri ca sa se relaxeze.
Iata cateva idei care pot preveni o cadere nervoasa pe perioada de sarcina:
Este o idee buna sa discutati cu un medic specialist oricand stresul fizic sau emotional interfereaza cu viata de zi cu zi, cu rutina sau cu activitatile zilnice. Dar, de multe ori oamenii care se confrunta cu asa numita cadere nervoasa nu sunt in masura sa recunoasca amploarea simptomelor lor sau ca ar avea nevoie de ajutor pentru a depasi cu bine aceste momente.
Din nefericire, multi oameni sunt reticenti in a cauta ajutor extern pentru conditiile mentale, din teama ca vor fi judecati. De asemenea, ei pot crede ca ceea ce se intampla cu ei este oarecum din vina lor sau ca nu exista optiuni de tratament disponibile pentru problema cu care se confrunta ei. Insa, in realitate, nu este nicio rusine sa va prezentati la cabinetul unui medic psiholog sau psihiatru pentru a discuta despre probleme si simptomele cu care va confruntati. Aveti incredere in propria persoana, aveti grija de voi sau de persoana apropiata voua care se confrunta cu o cadere nervoasa. Socilitati ajutorul medical in orice moment, deoarece va fi spre binele vostru.
In industria farmaceutica exista foarte multe solutii medicamentoase pentru a combate starile de nervozite, stres, depresie si insomnii ca interactiune cu mediul extern. Adrenalina (sporturi extreme, situatii riscate, emotii puternice cu privire la un eveniment sau cauza) este unul dintre hormonii eficienti care ajuta la rezolvarea provocarilor cotidiene. Insa pentru a beneficia de medicamentele potrivite caderii nervoase trebuie sa va adresati medicului, iar aceasta va va prescrie tratamentul necesar in functie de simptomele si nevoile pe care le aveti.
Pe langa tratamentele medicamentoase, mai exista si tratamente naturale din plante care au proprietati de vindecare si regenerare psihica, bune antidepresive si reglatoare psiho – emotional.
Aceasta este un planta cunoscuta si folosita chiar din Antichitate si are proprietati puternice antidepresive, care se datoreaza hipercinei, flavonoidelor, xantonelor si tuturor substantelor bioactive care au puterea de a modera starile depresive, anxioase si nervoase.
Aceasta planta este folosita de sute de ani in medicina traditionala si este un remediu excelent pentru combaterea starilor de oboseala. Planta de gingseng fortifica intregul organism, mareste vitalitate, este un bun stimulent pentru sistemul nervos central, activeaza metabolismul cerebral, amelioreaza oboseala psihica si fizica, creste rezistenta la efortul fizic si intelectual. Totoadata, planta de gingseng este un bun imunostimulent, deoarece ajuta intregul organism sa se adapteze tuturor conditiile de stres.
Florile parfumate si dulci de tei constituie un remediu eficient pentru combaterea tuturor starilor de anxietate si tensiune nervoasa. Teiul are capacitatea de regenerare psihica si fizica, calmand starile de tensiune, de agitatie, de anxietate, stres si insomnie.
Aceasta planta asigura un aport bogat de nutrienti si substante bioactive care sunt necesare pentru a suplimenta dieta unei persoane care se confrunta cu o cadere nervoasa. Valeriana contrubuie la sustinerea unui psihic sanatos, imbunateste calitatea somnului, inaltura insomniile si trezirile nocturne, faciliteaza aparitia de somn profund si odihnitor. In plus, aceasta planta contribuie la reducerea starilor de nervozitate, iritabilitate, teama, neliniste si are un efect relaxant asupra muschilor, permite functionarea normala a inimii si a tractului gastro – intenstinal mai ales in situatiile de stres, emotii si agitatie psihomotorie.
Anumite modificari in ceea ce priveste stilul de viata va pot ajuta foarte mult sa preveniti o cadere nervoasa. De exemplu:
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…