10 sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa

Dincolo de evidente, actul sexual vine la pachet cu multe beneficii pentru sanatate. Aflati din materialul urmator care sunt cele 10 sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa.

Cuprins:

  1. Cat de important este sexul?
  2. Tipuri de iubire
  3. 10 intrebari si raspunsuri despre sex
  4. Lipsa dorintei sexuale
  5. Dusmanii vietii sexuale
  6. 10 sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa
  7. Sexualitatea la persoanele in varsta
  8. Cugetari celebre despre sex

Cat de important este sexul?

O activitate sexuala regulata cu partenerul/partenera (acelasi/aceeasi de fiecare data) poate avea beneficii uimitoare. Crezi ca le stiti pe toate? Cititi mai departe si veti fi surprinsi. Poate ca nu aveti nevoie de motive in plus pentru o viata sexuala implinita, dar tuturor ne prinde bine o reconfirmare din cand in cand.

Activitatea sexuala, benefica pentru imunitate

Conform numeroaselor studii, o persoana care face dragoste regulat este mai ferita de gripa, raceala si diverse alte boli decat cele care se multumesc cu abstinenta. Acest fapt se intampla deoarece sexul intareste sistemul imunitar, marind capacitatea organismului de a se proteja prin anticorpi. In plus, nivelul cortizolului este micsorat, cortizolul fiind hormonul ce sta la baza oboselii.

Riscul atacului de cord in cazul barbatilor care fac sex de 3-4 ori pe saptamana este aproape minim. Nivelul colesterolului este reglat, iar probabilitatea de a avea probleme cu prostata este mult diminuata. Mai mult, in timpul actului sexual, organismul produce endorfina, “hormonul optimismului”. Si cum vestile bune vin impreuna, simtul mirosului devine mai dezvoltat, rezistenta la durere devine mai mare, iar digestia se realizeaza mai bine.

Exercitiu fizic

Arzi in jur de 200 de calorii in numai jumatate de ora de “exercitiu” intens, iar bataile inimii pot creste de la 70 la 150 pe minut! In plus, sexul pune in miscare toti muschii. Exista un tratament preferential pentru muschii din regiunile cele mai solicitate.

La barbati, sexul stimuleaza productia de testosteron, fapt ce are drept rezultat concret intarirea oaselor si a muschilor.

Somn

Ai probleme cu somnul? Nicio problema, sexul iti vine in ajutor si in aceasta situatie. Dupa o portie copioasa servita la pat, vei dormi ca un bebelus. Explicatia: creste nivelul oxitocinei, aceasta actionand ca un tranchilizant.

Piele

Un lucru e sigur: vei spune adio cosurilor. Datorita productiei de progesteron, acneea va deveni istorie. Mai mult, este stimulata productia de colagen, fapt ce se traduce prin piele mai frumoasa.

Stare psihica

Persoanele care nu au o viata sexuala regulata pot fi usor depistate, deoarece sunt mai usor iritabile, sunt mai predispuse la depresii, sunt mai imbatranite. Si femeilor le sunt rezervate avantaje, deoarece sexul le face mai putin iritabile si mai putin tafnoase, sindromul premenstrual nu mai este atat de crunt, durerile din timpul perioadei dificile sunt mai mici, pielea devine mai catifelata.

Atentie!

Beneficiile mai sus prezentate sunt rodul unei activitati sexuale regulate (aproximativ 3 ori pe saptamana) cu un/o partener(a) stabil(a). Mai exista o conditie – usor de atins, de altfel – actele sexuale sa fie in marea lor majoritate finalizate prin orgasm.

Tipuri de iubire

Nu stim daca iubirea cantata de poeti are legatura cu ceea ce ne rascoleste atunci cand privirile ni se intersecteaza decisiv, pentru ca este o dragoste ideala, deci fantasmagorica si irealizabila. Dar credem in instinct, in cuplu, in ceea ce a fost lasat de la inceput pe Pamant: doua jumatati in cautare.

  1. Dragostea “Storge”

Iubirea apare odata cu nou-nascutul care urla vietii ca nu e pregatit sa inteleaga ce inseamna o raza de lumina. „Storge” este dragostea omului pentru cei apropiati, pentru natura, pentru un animal sau un loc anume. Ea incepe in familie si se dezvolta conform principiilor de echilibru ale acesteia. Armonia sau haosul au existat intotdeauna intr-un cuplu.

Exista, de asemenea, mult stres si nesiguranta, insa ceea ce ar trebui sa ramana constant este speranta. Fara aspiratia spre mai bine, nu facem altceva decat sa ne autosabotam. Un copil nu are nevoie numai de protectie fizica, ci si de ambianta afectiva, in care sa se dezvolte frumos. Nu exista surogate eficiente ale iubirii, iar lipsa ei naste monstri.

  1. Dragostea “Phileo”

Marea prietenie e fara indoiala tot asa de putin obisnuita ca marea dragoste. Totodata, prietenia inseamna optiune manifesta si constanta, deci o angajare deliberata si incarcata de raspundere.

Prietenii sunt cei fata de care iti exprimi anumite sentimente, pe ai caror umeri poti varsa lacrimi sau poti lasa urme de fericire. Acest tip de iubire nu este egoista si se manifesta prin respect. „Phileo” daruieste si asteapta acelasi lucru, iar pentru ea este importanta „fericirea noastra”.

  1. Dragostea “Agape”

Trairea iubirii pure, dezinteresate este unul dintre cele mai importante momente ale vietii. Se considera ca dovezile fac manifesta dragostea, o activeaza asemenea unui carburant, creeaza o atmosfera benefica, de incredere reciproca, extrem de importanta pentru ca sentimentele sa se poata exprima in plenitudinea lor.

Manifestarea iubirii – riscuri si beneficii

Un cuplu nu poate functiona fara dovezi de iubire, decat daca s-a format pe alte interese… Pe de alta parte, exista cupluri in care numai unul dintre parteneri este extravertit. Poate rezista o asemenea relatie inegala? Cineva care isi exteriorizeaza constant sentimentele, fara a primi un raspuns, mai devreme sau mai tarziu va avea senzatia ca investeste in gol. Totusi, lipsa unor dovezi concrete nu inseamna ca celalalt partener si-a pierdut motivatia vietii de cuplu.

Pentru unii, manifestarea iubirii reprezinta un handicap, dar asta nu ar trebui neaparat sa ii faca susceptibili de lipsa afectiunii. La polul opus, exista un alt pericol pentru pasiune: exprimarea ei in exces, coplesirea celui de langa tine cu un sentimentalism exacerbat. Indiferent de felul in care se manifesta, cert este ca dovezile dragostei nu se perimeaza niciodata, atata vreme cat sunt animate de un sentiment real.

  1. Dragostea “Eros”

Este fericirea erotica, avand la baza placerea personala. Este sentimentul directionat spre cel care afirma „Te iubesc, pentru ca ma satisfaci!”. Fiind vorba de pura atractie, pare nepotrivit ca aceasta din urma sa fie numita dragoste.

Astazi, sexului ii este asociata pornografia, obscenitatea promiscua si chiar devianta. Se face clar distinctia intre cele doua, in conditiile unui libertinaj care impune inevitabil scindarea a ceea ce daduse nastere unei singure filosofii… Tantra, Tao, Kama Sutra – ce sa caute acestea in contemporaneitate, in forma lor propusa din vechime, daca nu li se face un up-date pentru noile convingeri? Si totusi… Eros este un tip de dragoste conditionata de comportamentul celuilalt.

In mod paradoxal, pentru ca aceasta sa nu dispara, trebuie sa inveti sa iubesti in primele trei feluri.

„Iubirea este fericire?”

Cel care iubeste cu adevarat e trist, uneori fara sa inteleaga. Iubirea este fericire, dar fericirea nu exista altfel decat sub forma de clipe. Ar fi atat de greu de suportat incat probabil am muri. Clipa insa este totul: plutesti, te apropii de cer si… te prabusesti.

Ti-a placut atat de mult gustul fericirii incat iti doresti sa-l simti din nou. Tristetea inseamna a nu sti cand s-ar putea intampla asta…

10 intrebari si raspunsuri despre sex

In masura in care este posibil, vom face in asa fel incat expresiile de genul “am auzit ca…”, “mi-a spus cineva ca…“, la care apelezi adesea, sa devina certitudini pentru tine si sa te ajute sa depasesti anumite temeri sau stari de confuzie.

Iata 10 intrebari dintre cele mai “arzatoare” si raspunsurile lor:

  1. Ce dimensiune are in mod normal un penis?

In pozitia erecta fiind cam de aceeasi dimensiune (cca. 15 cm), marimea variaza atunci cand nu se afla in erectie. Cu toate acestea, exceptia confirma regula: cel mai mare penis, potrivit unor rapoarte medicale, masoara 33,5 cm si are un diametru de 15 cm.

  1. Lung sau gros?

La intrarea in vagin se afla o multime de terminatii nervoase. Prin urmare, e clar: penisul ideal ar trebui sa fie scurt si gros. Totusi, daca te gandesti ca asta contravine ideii de stimulare a punctului G, acesta nu se afla mai departe de 5 cm de intrarea in vagin, asa ca… ramane valabila formula “scurt si gros”.

  1. Sperma ingrasa?

Vezi sa nu! Zilnic daca ai inghiti si nu ai castiga mai mult de 25 kJ.

  1. Exista riscul infestarii cu virusul HIV, in cazul sexului oral?

Desi sunt rare situatiile, da, exista aceasta posibilitate infima. E vorba despre cazurile in care, acolo unde a avut loc ejacularea, exista zgarieturi sau orice fel de rana prin care virusul ar putea intra in contact cu sangele. Sunt si alte BTS (boli cu transmitere sexuala) care se transmit in acelasi mod.

  1. Sexul este uneori dureros. De ce?

Cauzele sunt multiple, iar cea mai “populara” este insuficienta lubrifierii vaginului, pentru care exista diverse adjuvante comerciale: uleiuri, creme. In rest, poate fi vorba de inflamatii, chisturi sau alte probleme care necesita control medical.

  1. Daca faci sex neprotejat in timpul menstruatiei, poti ramane gravida?

De un milion de ori, nu… prea! Sansele sunt reduse, la modul ca al un milion unu-lea raspuns, ar putea fi “da” – 80% dintre sarcini apar la o distanta de 6 zile de la incetarea ciclului, iar sperma poate ramane activa in vagin sau in uter aproape 5 zile. Cu toate acestea, nu este recomandat sexul in timpul menstruatiei, odata pentru ca este neplacut si apoi pentru ca se mareste probabilitatea contactarii unor virusuri.

  1. Este posibila fracturarea/ruperea penisului?

Da, se poate intampla asta, desi nu exista vreun os in penis. Dar, sa fim seriosi, iti dai seama cum ar trebui sa fie o partida de sex, pentru a se ajunge la asa ceva?!

  1. Se poate pierde un obiect in vagin? Ce se intampla in acest caz?

Nu exista o alta cale de iesire a ceea ce intra prin vagin, asa incat orice intra trebuie sa si iasa prin acelasi loc. Pentru un raspuns afirmativ, totusi, intrebarea ar fi daca se poate bloca ceva in vagin.

Cand se intampla asta este pentru ca muschii pelvisului se contracta, inchizand iesirea. Oricum, e temporar! Daca insa “se pierde” un prezervativ inauntru, sansele de a ramane gravida cresc considerabil, la fel si posibilitatea contactarii BTS.

Vestea buna ramane ca… obiectul nu are unde sa se duca, asa ca foloseste-ti degraba degetele si rezolva problema. Daca nu reusesti, un medic te va ajuta cu siguranta.

  1. Ce se petrece in organism cand iei anticonceptionale?

Anticonceptionalele nu inseamna altceva pentru organism decat simularea sarcinii – evident, cu diverse efecte secundare, care pot sau nu sa se manifeste intens. Ovulatia nu inceteaza neaparat, insa ovulele nu pot fi fecundate si sunt resorbite de organism. Exista peste 20 de marci de contraceptive orale pe piata si trebuie sa te informezi, pentru a afla care ti se potriveste (pilula monofazica, pilula trifazica, minipilula).

  1. Exista ejaculare feminina?

Cei care practica sexul tantric pretind ca 40% dintre femei pot ejacula, in sensul ca elibereaza prin uretra un lichid asemanator spermei, care ar fi semnul orgasmului obtinut prin stimularea punctului G.

Lipsa dorintei sexuale

Sexul (a se citi “a face dragoste”) este o manifestare a iubirii pe care o porti pentru cel ce iti sta alaturi la bine si la greu. Uneori este folosit ca instrument pentru obtinerea placerii, dar aceasta situatie nu reprezinta obiectul acestui articol. Apar deseori situatii in care unul da mai mult decat celalalt.

Desigur, nu poti masura pe cantar fiecare particula de iubire pe care o daruiesti sau o primesti pentru a trage linie la sfarsit si a spune: “Imi esti dator cu 3 decilitri de iubire”.

Sex de dragul lui – cu el

Iti place sa faci dragoste, sau cel putin asa credeai. Insa apar momente in care pur si simplu nu ai chef. Esti obosita, esti preocupata de nu-stiu-ce-problema si numai la sex nu-ti sta capul. El vrea iar tu (in numele iubirii!) te conformezi.

Alteori, vrei, dar se pare ca el a ratat lectia preludiului si te trezesti ca gemi, dar nu de placere, ci de durere. El se preface ca nu te aude, sau nu intelege si continua.

Te trezesti facand sex de dragul lui de fiecare data, iar sincer, activitatea a inceput chiar sa iti displaca pentru ca nu reusesti niciodata sa te bucuri de orgasm, sau de activitate in sine. Ajungi la concluzia ca sexul nu este atat de important intr-o relatie (nu pentru femei in orice caz) ci sunt mult mai importante nobilele sentimente pe care le impartiti. Sigur ca da…

Nu merita sa faci totul in numele iubirii

Cel putin nu atunci cand esti singura care daruieste dragoste, iar balanta despre care vorbeam la inceput da semne sa se va pietrifica in pozitia “Numai talerul tau e plin”. Atunci cand te trezesti ca faci totul de dragul sau fara a gasi placere in respectiva activitate, trebuie sa incepi sa te gandesti si la tine, sa devi putin mai egoista, sa fugi de pe tabla lui de sah in care tu esti pionul vesnic sacrificat, iar el este singurul care muta piesele.

Dusmanii vietii sexuale

Consumul abuziv de alcool sau dependenta de droguri de orice fel, inclusiv etnobotanice afecteaza sever si pe termen lung viata sexuala.

Mai ales cea a barbatilor, fiindca aceasta categorie a populatiei a fost studiata de cercetatorii de la Universitatea Granada (Spania) si Universitatea Santo Tomas (Columbia). La studiu au participat 1.000 de barbati, dintre care jumatate erau dependenti de alcool, de cannabis, de heroina, de cocaina sau combinatii ale acestora. Ceilalti nu prezentau niciun fel de adictie. In cazul tuturor subiectilor au fost evaluati o serie de parametri ai vietii sexuale: dorinta, excitatie, satisfactie si orgasm.

Rezultate

  • Toate aspectele activitatii sexuale sunt afectate in diverse grade, de la mediu la sever, in cazul consumatorilor abuzivi de alcool si al dependentilor de droguri.
  • Nivelul de satisfactie si orgasmul sunt cele doua elemente cel mai grav perturbate.

Cercetatorii au observat unele diferente in functie de substanta consumata:

  • Combinatiile de droguri afecteaza mai ales satisfactia sexuala si in mai mica masura dorinta sexuala.
  • Alcoolul si canabisul ameninta in primul rand excitatia si capacitatea erectila.
  • Heroina anuleaza in principal orgasmul, care este de asemenea perturbat de alcool si cocaina.

Cercetatorii mai atrag atentia ca aceste efecte secundare pot afecta viata sexuala chiar si dupa o lunga perioada in care nu s-au mai consumat alcool sau droguri, ele atenuandu-se progresiv.

Fumatul si efectele sale nocive

Alte studii au stabilit o legatura clara intre fumat si impotenta sexuala. Fumatorii au un risc de doua ori mai mare comparativ cu nefumatorii de a suferi disfunctii erectile. Riscul este dependent de numarul de tigari fumate si de durata fumatului.

Efectele nocive ale fumatului se manifesta si la nivel vascular, nicotina producand vasoconstrictia arterelor peniene, astfel incat aceste vase nu mai primesc sange. Alte mecanisme care intervin in aparitia impotentei la fumatori sunt: pe de o parte, ateroscleroza (depunerile de la nivelul vaselor de sange) determina de asemenea ingustarea arterelor peniene si scaderea fluxului de sange, iar pe de alta parte, alterarea venelor peniene cu afectarea valvelor din peretii venelor care, in mod normal, retin sangele la nivelul organelor sexuale, ceea ce genereaza imposibilitatea mentinerii erectiei.

Efecte negative asupra fertilitatii

Efectele nocive ale fumatului la barbati se repercuteaza si asupra rezultatelor tehnicilor de reproducere asistata. Studii recente arata ca atat fertilizarea in vitro (FIV), cat si injectarea citoplasmatica cu sperma (ICSI) au rate de succes mai mici daca barbatul este fumator. Rata de succes a FIV scade cu 46% in cazul fumatorilor, iar a ICSI cu 22%.

10 sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa

Specialistii au intocmit o lista cu 10 sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa, dupa cum urmeaza:

Apelati la experti

Incerci sa-ti convingi partenerul sa fie mai libertin? Esti ingrijorat de faptul ca partenerul isi doreste mai mult sex decat tine? Aveti probleme in relatie si in viata sexuala care va tin pe loc?

Apelati la sfaturile unor experti. Amandoi puteti beneficia de terapie de cuplu sau de terapie sexuala.

Importanta preludiului

Nu este nimic in neregula cu sexul spontan, insa femeile au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se excita decat barbatii. Si daca ajungeti amandoi la punctul de excitare deplina, senzatia va fi cu atat mai intensa pentru amandoi. Asadar, nu renuntati la preludiu – stimuleaza fluxul de sange catre organele genitale, ceea ce face ca orgasmele sa fie mai puternice si sexul mai satisfacator in general.

Testati-va medical

Si nu numai pentru BTS, ci pentru orice afectiune. Testele medicale obisnuite pot exclude conditii de baza care pot cauza o viata sexuala neplacuta.

Exercitiile fizice pot stimula viata sexuala

Sportul nu aduce beneficii numai sanatatii fizice, ceea ce poate imbunatati viata sexuala, dar daca va programati antrenamentele sau activitatile distractive, precum o plimbare pe plaja cu partenerul, va consolidati comunicarea in afara dormitorului.

Urmati dieta potrivita

Dieta poate juca un rol important in viata sexuala. O dieta precara poate afecta apetitul sexual, iti epuizeaza nivelul de energie, pot duce la inflamatii si chiar la disfunctii erectile.

E in regula sa initiezi sexul

Daca doresti sa faci sex, nu trebuie sa astepti. Este bine sa initiezi actul – nu este ”datoria” partenerului.

Comunicarea este esentiala

Comunicarea este importanta in orice relatie si cu atat mai mult in dormitor. O lipsa de comunicare poate duce la nemultumire, ceea ce poate duce la resentimente.

Mentineti ”scanteia” aprinsa

Planuiti intalniri de noapte, faceti o plimbare in timp ce ascultati muzica preferata din anul in care ati inceput sa va intalniti, rezervati o calatorie pentru weekend, orice trebuie pentru a mentine vie scanteia.

Faceti controale hormonale

Lipsa de apetit sexual poate fi provocata de un dezechilibru hormonal. Prea mult cortizol, care rezulta in urma stresului, poate pune afecta libidoul. Pentru unele femei, nivelurile scazute de estrogen din cauza menopauzei pot duce la uscaciunea vaginala, act sexual dureros si o lipsa generala de apetit sexual. Consultati medicul pentru a va testa nivelurile de hormoni.

Faceti-va timp doar pentru voi doi

Obligatiile familiale pot deteriora viata sexuala implinitoare. Conflictul familial poate crea, de asemenea, incordare in relatie. Faceti-va timp doar pentru voi doi in mod regulat si intelegeti ca trebuie sa fiti in acord cu nevoile celuilalt in primul rand. Evitati sa aduceti in relatie negativism.

Sexualitatea la persoanele in varsta

Imbatranirea este consecinta modificarilor care incep din momentul conceptiei si se continua in tot timpul vietii, dupa o schema precisa, in structura complexa a fiecarei celule a corpului. Aceste modificari se efectueaza in ritmuri diferite, in functie de caracteristicile individuale ale persoanelor si la aceeasi persoana in functie de diversele organe.

Cu cat conditiile social-economice sunt mai favorabile, cu cat calitatea vietii este mai buna, cu atat se observa un numar mai mare de persoane care ating varsta de 70, 80 si chiar 90 de ani.

Concluziile unor studii

Procesele de imbatranire nu duc neaparat la o incetare totala, brusca a vietii sexuale, asa cum in mod gresit se aminteste frecvent in discutiile purtate pe aceasta tema. Numeroase studii au aratat ca activitatea sexuala se poate intalni chiar la persoane in varsta, uneori chiar peste 90 de ani, mai ales atunci cand exista un partener sau o partenera care sa se adapteze acestei situatii mai putin cunoscute si mai putin studiate. In general, opinia publica admite foarte usor inexistenta unei vieti sexuale la persoanele in varsta.

S-a pus intrebarea: de ce la persoanele in varsta se presupune atat de frecvent inexistenta unor preocupari pentru activitatea sexuala.

Preconceptii privind sexul la o varsta inaintata

S-a raspuns ca, probabil, tinerii acceapta greu ideea ca parinti mai pot sa iubeasca asemeni lor. Bunicii nu trebuie sa mai prezinte niciun fel de preocupari sexuale. In cazurile cand acestea exista, respectivii batrani sunt calificati drept viciosi, impudici sau degenerati si tratati ca atare. Un rol important in formarea acestei optici gresite il au mijloacele de informare a marelui public. Marea majoritate a productiilor cinematografice, cum este si normal, prezinta personaje tinere, frumoase, puternice, aproape ideale, parca anume facute pentru o activitate sexuala. La fel operetele, unele romane etc.

Din studiile efectuate, in domeniul sexualitatii persoanelor in varsta, rezulta ca varsta biologica inaintata nu constituie un obstacol in continuarea activitatii sexuale. Aceasta este in functie de: 1. existenta unor conditii favorabile; 2. o stare de sanatate relativ buna a ambilor parteneri; 3. dorinta satisfacerii nevoilor sexuale de catre cei doi parteneri ai cuplului.

Cugetari celebre despre sex

Cunoasteti privirea aceea pe care o au femeile cand vor sa faca sex? Nici eu. – Steve Martin

Sa faci sex e ca si cum ai juca bridge. Daca n-ai un partener bun, ar fi bine sa ai o mana buna. – Woody Allen

Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata. – Robin Williams

Ultima data cand am fost inauntrul unei femei a fost cand am vizitat Statuia Libertatii. – Woody Allen

Daca Dumnezeu nu ar fi dorit ca noi sa ne masturbam, ne-ar fi facut bratele mai scurte. – George Carlin

Sexul la 90 de ani este ca si cand ai juca biliard cu o funie. – George Burns

Prietena mea rade intotdeauna in timp ce facem sex – indiferent de ceea ce citeste. – Steve Jobs

 

Referinte:

  1. https://www.health24.com/Sex/20-tips-for-a-happy-healthy-sex-life-20171218
Andrei Radu

Andrei Radu este licentiat in jurnalism, iar din 2006 lucreaza cu spor in presa, marea lui pasiune. A debutat ca reporter la departamentul de Sport al Antenei 1, evoluand ulterior ca redactor la Antena 1 si GSP TV. A mai facut parte din echipa editoriala a celor de la 6TV si revista Zile si Nopti.

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma