Raguseala reprezinta o schimbare anormala a vocii, fiind principalul simptom al laringitei. Aflati din materialul urmator care sunt cele mai bune remedii pentru raguseala.
In functie de caz, raguseala poate reprezenta o simpla schimbare in volumul vocii sau poate fi pronuntata, caracterizata de sunete ragusite si vorbire care abia poate fi inteleasa. Raguseala poate fi cauzata de orice virus sau bacterie care afecteaza vibratia normala a corzilor vocale, provocand umflare si inflamatie locala, polipii care se dezvolta in locurile in care corzile vocale se inchid corect sau de anumite conditii si afectiuni care provoaca paralizia ambelor corzi vocale.
Acest simptom neplacut mai poate aparea, de asemenea, in timpul unor momente tensionate, in care se suprasolicita vocea. De exemplu, spectatorii sau antrenorii in timpul unui joc de fotbal. Alte cauze pot fi, insa, foarte grave, alertandu-i pe oameni cu privire la afectiuni subiacente, precum cancerul sau accidentul vascular cerebral.
Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, raguseala este produsa de raceli, alergii sau iritantii inhalati din atmosfera. Raguseala nu trebuie niciodata trecuta cu vederea fara a se discuta cu medicul, mai ales daca persista. Testele de diagnostic sunt efectuate in functie de istoricul pacientului. Printre aceste teste s-ar putea numara laringoscopia, analizele de sange, tomografia la nivelul pieptului si multe altele. Tratamentul va depinde de cauza specifica, dar indiferent de diagnosticul stabilit de doctor, renuntarea la fumat este extrem de importanta. Raguseala este cunoscuta in termeni medicali prin disfonie.
Raguseala este frecvent intalnita, fiind acel sunet anormal pe care il scoatem atunci cand incercam sa vorbim. Tonul vocii se poate schimba si el, devenind mai mic sau mai mare. De asemenea, puteti experimenta durere sau o senzatie de incordare atunci cand incercati sa vorbiti normal. Simptomele pot aparea brusc sau pot fi atat de treptate incat abia observati. Pot fi subtile sau, dimpotriva, evidente.
In primul rand, medicul va dori sa afle cat de ragusita este vocea si de cat timp dureaza aceasta problema. Apoi, specialistul va dori sa afle daca exista orice alte simptome cu care va confruntati, deoarece acestea pot oferi indicii importante cu privire la cauzele raguselii.
Raguseala trebuie investigata si tratata pentru ca poate fi semnul unei afectiuni mai grave si pentru ca poate da nastere unor complicatii destul de serioase.
Nu este nimic mai linistitor pentru un gat iritat decat o cana de ceai cald. In plus, ceaiul poate face mult mai mult decat sa calmeze durerile deranjante. Ceaiurile din plante, precum musetelul, contin antioxidanti care pot ajuta la intarirea sistemului imunitar. Cercetarile arata ca musetelul are si proprietati antiinflamatorii.
De asemenea, incarcati-va ceaiul cu super-puterile de vindecare ale mierii. Potrivit studiilor, mierea reduce productia de mucus si trateaza tusea la fel de eficient ca medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Ceaiul de ulm alunecos se face din scoarta uscata a acestui copac. Ulmul alunecos este folosit de foarte mult timp in remediile indiene pe baza de plante pentru a trata inflamatiile cailor respiratorii superioare. Acesta este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru raguseala.
Potrivit unor rapoarte, ulmul alunecos acopera si calmeaza durerile de gat, iar pacientii reusesc cu ajutorul lui sa inceapa sa vorbeasca si sa cante mult mai usor. Astazi, ulmul alunecos poate fi gasit sub forma de suplimente pe baza de plante sau sub forma de ceai.
Puteti adauga lamaie in ceai pentru un plus de imunitate. Cercetarile arata ca vitamina C este un puternic antioxidant.
Turmericul este un membru al familiei ghimbirului. Este adesea gasit sub forma de condimente, uscat si macinat, sub forma de pulbere galbena. De asemenea, poate fi fiert si consumat sub forma de ceai. Cautati pungi de ceai de turmeric sau adaugati turmeric macinat in apa clocotita, fierbeti-l timp de cateva minute si strecurati-l intr-o cana. Adaugati miere pentru a indulci ceaiul.
Conform cercetarilor publicate in Indian Journal of Research in Homeopathy, turmericul are puternice proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antiseptice. Poate ameliora durerile de gat sau iritatiile.
Ca si ceaiul de ulm alunecos, ceaiul din radacina de lemn dulce este un remediu alternativ frecvent folosit pentru a trata durerile de gat, relateaza Clinica Mayo. Puteti bea o cana de ceai sau puteti incerca sa faceti gargara. Pentru a face gargara cu ceai de lemn dulce, pregatiti o cana urmand instructiunile de pe pachet. Lasati-l sa se raceasca pana ajunge la o temperatura tolerabila. Apoi, faceti gargara timp de cateva secunde inainte de a-l varsa.
Radacina de lemn dulce poate fi periculoasa daca este consumata in cantitati mari, mai ales daca aveti anumite afectiuni. Discutati cu medicul inainte de a incerca ceaiul din radacina de lemn dulce.
Cu siguranta, bunicii nostri cunosc extrem de bine care sunt beneficiile acestui leac babesc. Sodoul este o bautura calda preparata din lapte, ou si miere care are numeroase actiuni terapeutice. Este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru raguseala pentru ca actioneaza ca un emolient pentru iritatiile gatului.
Mierea este unul dintre cele mai folosite si cunoscute remedii pentru raguseala. Mierea este un aliment pe care oamenii l-au folosit ca medicament pentru mai multe conditii si afectiuni de-a lungul istoriei.
Anumite cercetari sugereaza ca mierea poate reduce secretia de mucus si tusea. De asemenea, unele studii au aratat ca mierea ar putea avea si proprietati antioxidante si antibacteriene. In plus, potrivit unor cercetari, mierea calmeaza tusea la fel de bine sau mai bine decat medicamentele care suprima tusea, cum ar fi dextrometorfanul.
Mierea poate fi adaugata la ceaiul cald, conferindu-i acestuia, pe langa beneficiile pentru sanatate, si o aroma specifica imbietoare.
Pastilele de gat sustin si mentin umiditatea gatului, ajuta la calmarea durerii si la reducerea tusei. Incercati o pastila naturala de gat, cum ar fi cele umplute cu miere.
Mierea este considerata una dintre cele mai bune antibiotice naturale. Contine peroxid de hidrogen si zahar, care ajuta la reducerea dezvoltarii bacteriilor din gat cand aveti o raceala sau o infectie virala. Calmarea gatului va indeparta presiunea de pe corzile vocale, permitand recuperarea acestora.
Cele mai bune tipuri de miere si, implicit, remedii pentru raguseala sunt variantele brute, neprocesate si de culoare mai inchisa. Nu contin zahar adaugat sau indulcitori, acestea din urma fiind daunatoare pentru cantareti. Mierea de Manuka si mierea de Jarrah sunt printre cele mai bune remedii pentru raguseala si pentru recuperarea vocii, deoarece ofera cele mai multe beneficii pentru sanatate.
Luati o lingurita de miere simpla sau adaugati-o in apa calda. Aceasta va va lubrifia corzile vocale si va actiona ca un calmant natural.
La capitolul remedii pentru raguseala intra si produsele homeopate. Atat cazurile acute, cat si cele cronice de raguseala raspund minunat la homeopatie. Medicamentele naturale ajuta la recuperarea rapida a vocii in cazurile de raguseala, urmarind sa trateze cauza acestui simptom. Medicamentele de top pentru tratarea raguselii sunt Causticum, Phosphorus, Arum Triphyllum, Belladonna si Calcarea Carb.
Causticum este un medicament extrem de benefic pentru raguseala care se inrautateste dimineata. Pacientul nu poate vorbi tare pentru ca simte o senzatie de iritatie puternica in gat. Aceasta iritatie este prezenta si dimineata. Laringele este dureros la atingere si poate exista o durere apasatoare, dar si o uscaciune la nivelul laringelui. Pacientul simte constant nevoia sa tuseasca, sa-si dreaga gatul si sa elimine ceva din laringe. Causticum este un medicament de top folosit pentru tratarea laringitei.
Phosphorus este foarte util pentru tratarea raguselii care se agraveaza seara. In aceste cazuri, pacientul are vocea ragusita, aspra si simte dureri la nivelul laringelui. De asemenea, apar intepaturi si iritatii in laringe. In plus, la nivelul laringelui se resimte o senzatie de greutate. Persoana afectata simte ca o gadila ceva in gat in timp ce vorbeste. De cele mai multe ori, insa, nu poate vorbi din cauza durerii in laringe.
Belladonna este preparata din planta Deadly Nightshade. Aceasta planta face parte din ordinul Solanaceae. Belladonna este de mare ajutor pentru tratarea raguselii insotite de dureri in gat. Belladonna poate fi utilizata de catre cei cu vocea ragusita, dura si aspra. Uneori, vocea poate fi redusa ca volum. Pacientul vorbeste cu dificultate si simte dureri in laringe, mai ales in timp ce vorbeste. Persoana afectata poate simti, de asemenea, ca i se restrange gatul. Uneori, poate fi resimtita si o senzatie de iritatie puternica in gat. In multe cazuri, pacientul se poate confrunta cu o tuse uscata si gadilaturi in laringe.
Calcarea Carb este un medicament bine indicat pentru raguseala neinstotita de dureri. Vocea este foarte aspra, ragusita, iar aceste simptome se agraveaza dimineata. In plus, persoana afectata simte care are gatul uscat si aspru. In laringe se poate simti, de asemenea, o senzatie de arsura intensa in gat, o senzatie de intepatura si de praf. Poate aparea tuse cu expectoratie putina, care se agraveaza pe timpul noptii. Expectoratia contine mucus gros care poate fi de culoare galbena sau gri.
Arum Triphyllum este un medicament comun pentru tratarea raguselii manifestata prin schimbarea constanta a tonului vocii. Vocea poate deveni inalta in timp ce strigam si poate cobori ca ton dupa aceea. De asemenea, acest remediu este eficient in cazul raguselii cauzate de suprasolicitarea vocii, cum se intampla la cantareti, actori, oratori.
Daca durerea in gat este cauzata de o raceala, musetelul poate ameliora si unele dintre celelalte simptome ale racelii. Si daca nu doriti sa beti acest ceai, puteti inhala aburul emanat de ceaiul de musetel.
Inhalarea aburului sporeste umiditatea de la nivelul cailor respiratorii si reduce mucusul si secretiile.
Un mod simplu si eficient de a face acest lucru este sa faceti un dus fierbinte. Folosirea uleiurilor esentiale, cum ar fi ghimbirul sau lamaia, poate ajuta, de asemenea, la calmarea cailor respiratorii si a gatului.
De asemenea, o persoana poate realiza acest lucru prin inhalarea aburului dintr-un bol cu apa clocotita. Aveti grija sa evitati arsurile si sa scoateti apa de la fiert inainte de a incepe inhalarea aburilor.
Laringita poate determina umflarea corzilor vocale si, implicit, pierderea totala sau partiala a vocii. In plus, pot aparea dureri in gat, iar odihna este esentiala in acest caz. Din fericire, uleiurile esentiale pot ajuta la recuperarea mai rapida a glasului atunci cand aveti dureri in gat:
Uleiurile esentiale pot fi aplicate direct pe piele pentru a obtine cele mai bune rezultate. Nu ingerati niciodata uleiuri esentiale, deoarece acest lucru este periculos.
Ceaiul verde este o sursa bogata de antioxidanti. De asemenea, are proprietati antiinflamatorii naturale. Unii specialistii sunt de parere ca gargara cu ceai verde poate ajuta la ameliorarea durerii in gat. Cativa oameni de stiinta au descoperit, in cadrul unui studiu, ca gargara cu ceai verde ajuta la prevenirea simptomelor durerii in gat la pacientii care au fost operati. Ceaiul verde are numeroase alte beneficii pentru sanatate care pot imbunatati functionarea generala si vindecarea.
Daca doriti sa incercati aceasta metoda, preparati o ceasca de ceai verde. Lasati-l sa se raceasca pana atinge o temperatura confortabila. Apoi faceti gargara timp de cateva secunde. Puteti repeta acest proces de 2-3 ori sau de cate ori este nevoie.
Multe persoane isi calmeaza raguseala si durerile in gat cu ajutorul gargarei cu apa calda si sarata. Sarea ajuta la vindecarea tesuturilor iritate.
Adaugati o lingurita de sare intr-un pahar de apa si faceti gargara de cateva ori pe zi pana cand simptomele dispar.
Otetul a fost folosit mii de ani pentru ca elimina infectiile. Studiile stiintifice sustin ca otetul are proprietati antimicrobiene.
Gargara cu otet diluat este un alt remediu pe care il puteti incerca. Amesteca 1-2 linguri de otet de mere sau otet alb intr-un pahar cu apa, apoi faceti gargara.
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…