Dieta cu miere – principii, rezultate, meniuri, contraindicatii

Dieta cu miere te ajuta sa slabeste rapid si sanatos. Afla din urmatorul articol ce presupune dieta cu miere, cum poti slabi rapid, care sunt beneficiile si principiile dietei, dar si contraindicatiile in aceea ce priveste aceasta cura de slabire!

Cuprins:

1. Informatii generale

2. Principiile dietei cu miere

3. Beneficiile mierii pentru slabit

4. Alimente permise si interzise

5. Exemple de meniuri si retete

6. Contraindicatii

Informatii generale

Majoritatea dintre noi stim care sunt beneficiile consumului de miere, dar stiai oare ca mierea este un ingredient eficient pentru pierderea in greutate? Iata de ce mierea functioneaza bine pentru pierderea in greutate.

Mierea in dieta

Fondatorul dietei cu miere, Mike McInnes, a descoperit ca sportivii care mancau alimente bogate in fructoza, cum ar fi mierea, au ars mult mai multe grasimi si au crescut si nivelul de rezistenta in timpul antrenamentelor. Mierea actioneaza ca un combustibil pentru a face ficatul sa produca glucoza. Aceasta glucoza mentine nivelul ridicat de zahar din creier si il obliga sa elibereze hormoni care ajuta la arderea grasimilor.

Pentru a beneficia de rezultate rapide in dieta cu miere, pur si simplu inlocuieste aportul de zahar cu miere, pe tot parcursul zilei. In plus, trebuie sa consumi trei linguri de miere cu apa fierbinte in fiecare seara inainte de culcare. Combina acest cocktail dulce cu un regim de exercitii fizice (incerca sa faci sport de 3 ori pe saptamana) si vei observa o scadere considerabila a greutatii. Studiul a aratat ca mecanismul din creier care a determinat pofta de zahar ar putea fi inchis complet cu aceasta dieta de miere.

Cura cu miere cum functioneaza?

Potrivit lui McInnes, cei mai multi dintre noi ne luptam sa slabim, deoarece consumam prea mult zahar si alimente procesate. Cand consumam miere inainte de culcare, organismul incepe sa arda mai multe grasimi in acele ore de somn. Cand faci un pas mai departe in ceea ce priveste stilul de viata si-ti concentrezi atentia asupra sanatatii organismului si inlocuiesti tot zaharul rafinat cu ajutorul dietei cu miere, reechilibrezi semnalul creierului care te obliga sa consumi dulciuri si, astfel scapi de pofta de dulce.

Principiile dietei cu miere

Pentru a avea rezultate rapide trebuie sa tii cont de principiile dietei, cum ar fi:

  • Inlocuieste zaharul cu miere. Scoate zaharul din dieta ta. Acest lucru inseamna ca va trebui sa renunti definitic la indulcitorii artificiali. Foloseste miere atat in ceai, cat si in cafea si/sau cereale. Astfel, de acum incolo, tot ceea ce prepari trebuie sa nu contina zahar. De asemenea, citeste cu atentie ingredientele tuturor alimentelor si sosurilor! Este important sa incerci sa elimina zaharul sub orice forma il gasesti.
  • Renunta la alimentele procesate. Alimentele procesate contine calorii goale si nesanatoase.
  • Renunta la consumul de carbohidrati rafinati. De exemplu, faina alba rafinata, pastele albe, orezul alb pot ridica nivelul de zahar din sange. Astfel, opteaza pentru carbohidrati care contin faina integrala, deoarece ajuta la digestie si-ti vor oferi senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp.
  • Consuma proteine. Consuma proteine la fiecare masa, deoarece te vor ajuta sa te simti satul si, de asemenea, te vor ajuta sa-ti moderezi nivelul de zahar din sange care este vinovat pentru inducerea poftei de dulce. Poti opta pentru consumul de proteine vegetale si proteine animale.
  • Consuma zilnic fructe. Fructele sunt o gustare ideala in timpul dietelor pentru slabit, insa nu uita ca acestea contin un nivel ridicat de zahar. De aceea, atentie la fructele pe care le consumi, de preferat ar fi sa optezi pentru fructe care au un continut scazut de carbohidrati, precum sunt fructele de padure.
  • Renunta la consumul de cartofi. Orice tip de cartof poate duce la cresterea nivelului de insulina din corp. In dieta cu miere nu este permis consumul de cartofi.
  • Consuma produse lactate nedegresate. Conform mai multor studii, lactatele integrale iti ofera senzatia de satietate pentru mai mult timp si sunt mai sanatoase.

Pe langa dieta simplu cu miere, poti opta pentru mai multe variante precum:

Dieta cu miere si scortisoara

Aceasta tip de dieta te ajuta sa slabesti aproximativ 2 kg intr-o saptamana. In aceeasi combinatie, mierea si scortioara au proprietati benefice pentru organism, caruia ii ofera multe vitamine, minerale, zaharuri, antioxidanti, enzime si acizi organici. In plus, dieta cu miere si scortisoara este ideala pentru persoanele diabetice care vor sa slabeasca. Pentru rezultate rapide, se recomanda consumul a 500 mg de scortisoara dizolvata in apa, timp de 12 saptamani.

O alta varianta a dietei cu miere si scortisoara este sa consumi zilnic o lingurita de miere si o lingurita de scortisoara pudra (ambele ingrediente amestecate) pe stomacul gol. Apoi, bea un pahar cu apa si tine cont de principiile dietei cu miere mentionate anterior in articol.

Dieta cu miere si lamaie

Acest tip de dieta te ajuta sa-ti stimulezi metabolismul, care va arde mai multe calorii. Tot ce trebuie sa faci este sa bei in fiecare dimineata pe stomacul gol un pahar cu apa calduta, 2 lingurite de miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Bautura cu miere si lamaie va ajuta la topirea excesului de grasimi, mai ales in regiunea abdominala.

Dieta cu nuci si miere

O lingurita de miere si nuci pe stomacul gol te ajuta sa ai un corp armonios si sa slabesti sanatos.

Mod de preparare: amesteca ½ kg de nuca cu ½ kg de miere. Se lasa la macerat timp de 2 -3 zile intr-un borcan inchis ermetic, care va fi lasat intr-un loc intunecat, uscat si racoros. Apoi, in fiecare dimineata se va lua pe stomacul gol cate o lingurita, iar dupa 30 de minute poti sa iei micul dejun si/sau sa bei cafeaua.

Beneficiile mierii pentru slabit

Mierea contribuie la cresterea in greutate?

Mierea contine zahar, dar spre deosebire de zaharul rafiant, mierea contine multe vitamine si minerale benefice organismului. Zaharul de masa rafinat pe care oamenii il folosesc adesea pentru a indulci anumite prerate, este considerat a fi o sursa de calorii goale si nesanatoase care nu aduc niciun beneficiu. In mod normal, pentru a digera zaharul, sunt utilizate vitaminele si mineralele stocate in organism, care la randul lor consuma multi nutrienti esentiali. Acesti nutrienti esentiali ajuta la dizolvarea grasimilor si a colesterolului, deci ingerarea zaharului pur este cam risipitor. Prin urmare, atunci cand consumi prea mult zahar, ai tendinta sa cresti in greutate, iar acest lucru nu se datoreaza numai caloriilor nesatoase din zahar, ci si din lipsa de vitamine si minerale din organism. Prin urmare, consumul de miere este o alegere favorabila care contine nutrienti care ajuta la randul lor in lupta cu kilogramele.

Totodata, mierea este un aliment care furnizeaza apa, energie, fibre, zahar, vitamine si minerale ca:

  • Vitamina C
  • Vitamina B6
  • Fier
  • Sodiu
  • Potasiu
  • Fosfor
  • Zinc
  • Calciu
  • Seleniu
  • Proteine
  • Fibre
  • Aminoacizi

De asemenea, pentru persoanele supraponderale sau obeze, mierea nu numai ca reduce riscul de afectini cardiovasculare, ci nu permite cresterea greutatii corporale. Rezultatele unui studiu arata ca un consum moderat de miere poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol in comparatie cu zaharul.

Cura cu miere si apa calda

Mierea are capacitatea de a mobiliza grasimile depozitate in corp. Cand aceste grasimi sunt arse pentru a furniza energie in activitatile zilnice, vei observa ca treptat vei slabi. Astfel, mierea te ajuta sa slabesti in mod natural si sanatos. In plus, acest aliment dulce s-a dovedit ca ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL) din organism si reduce, de asemenea, tensiunea cardiovasculara.

Cura cu miere si scortisoara rezultate

Aceasta reteta populara de slabit cu scortisoara si miere aduce multe beneficii pentru sanatate. Amesteca o lingurita de scortisoara praf cu o lingura de miere si consuma acest preparat pe stomacul gol in fiecare dimineata.

Conform mai multor studii, scortisoara are un efect regulator asupra nivelului de zahar din sange si asupra metabolismului glucidic. Nivelurile ridicate de zahar din sange pot duce la cresterea depozitarii grasimilor in organism, astfel incat scortisoara are un impact pozitiv asupra acestui aspect al pierderii in greutate.

Alte beneficii ale dietei cu miere

Imbunatateste sistemul digestiv

Mierea iti imbunatateste digestia, ceea ce poate ajuta la reducerea greutatii. Prin urmare, mierea poate fi consumata dupa cina, cu un interval de la 45 minute la 1 ora, in special dupa ce ai consumat mai multe calorii.

Inlocuitor al zaharului

Mierea este un inlocuitor bun pentru zahar. Poate fi utilizata in diferite bauturi, cum ar fi ceaiuri, compoturi, limonade. Printre alte produse alimentare, poate fi folosit in deserturi si clatite in loc de zahar. Se poate adauga miere cerealele de ovaz sau pe un sandwich cu unt de arahide pentru nutrienti suplimentari, dar si pentru un bun gust.

Alimente permise si interzise

Alimente permise dieta cu miere

  • Produse lactate nedegresate (iaurt, lapte, branza de vaci)
  • Produse din cereale integrale
  • Fructe de padure
  • Legume
  • Proteine (carne de pui, carne de curcan)
  • Peste (orice tip de peste, fructe de mare)

Dieta cu miere alimente interzise

  • Carbohidratii rafinati (dulciuri, biscuiti, prajituri, produse de patiserie, etc.)
  • Mancarea de tip fast food si junk food
  • Cartofii de orice tip
  • Sucurile (bauturile acidulate)
  • Alcoolul

Exemple de meniuri si retete

Dieta cu miere nu are un meniu concrect pe care sa-l urmezi zilnic, insa daca respecti principiile mentionate anterior, cat si propunerile de mai jos, vei slabi rapid si sanatos:

Meniu dieta cu lamaie si miere

Cu 30 de minute inainte de a lua masa bei zilnic acest preparat.

  • Ziua 1 – sucul de la o lamaie diluat intr-o cana de apa si 1/4 lingurita de miere
  • Ziua 2 – sucul de la 2 lamai diluat in 2 cani cu apa si 1/4 lingurita miere
  • Ziua 3 – sucul de la 3 lamai diluat in 3 cani de apa, amestecat cu 1/4 lingurita miere
  • Ziua 4 – sucul de la 5 lamai diluat in 5 cini de apa si 1/4 lingurita miere
  • Ziua 5 – sucul de la 5 lamai diluat in 5 cani de apa si 1/4 lingurita miere
  • Ziua 6 – sucul de la 6 lamai diluat in 6 cani de apa amestecat cu 1/4 lingurita miere
  • Ziua 7 – sucul de la 3 lamai diluat in 10 cani apa si 1 lingura de miere
  • Din ziua 8 pana in ziua 13 se descreste de la 6 lamai pe zi diluate in tot atatea cani cu apa cate lamai ai si se adauga jumatate de lingurita de miere.
  • Astfel ca in ziua 13 vei avea de preparat si baut sucul de la 1 lamaie diluat intr-o cana cu apa dar nu vei folosi miere deloc.
  • Ziua 14 – sucul de la 3 lamai se va dilua in 10 cani cu apa si se va adauga 1 lingura miere.

Se bea bautura pe parcursul intregii zile.

Reteta de slabit cu miere si scortisoara

Ingrediente:

  • O jumatate de lingurita de scortisoara pudra
  • O lingurita de miere naturala
  • O cana cu apa plata putin calduta (aproximativ 250 ml)

Acest preparat se va bea in fiecare dimineata pe stomacul gol cu aproximativ 30 de minute inainte de masa.

Meniu orientativ dieta cu miere

  • Inainte de micul dejun: miere cu lamaie / miere cu scortisoara / miere cu nuci
  • Micul dejun: un iaurt grecesc cu fulgi de ovaz, o cafea sau un ceai indulcit cu o lingurita de miere si jumatate de grapefruit
  • Gustare: cealalta jumatate de grapefruit si un pahar de lapte
  • Inainte de pranz: un pahar de apa cu o lingurita de miere si zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pranz: o salata de legume cu un ou, dressing din ulei de masline si zeama de lamaie sau otet de mere cu miere
  • Gustare: o mana de fructe de padure sau o mana de nuci
  • Inainte de cina: un pahar de apa cu o lingurita de miere si zeama de la o jumatate de lamaie
  • Cina: peste cu legume preparate la aburi sau piept de pui la gratar cu o salata
  • Inainte de culcare: un ceai cu miere sau un pahar cu apa calduta cu zeama de lamaie si miere

Contraindicatii

Alergia la polen

Mierea contine in compozitia sa aproximativ 1% polen. Persoanele care sunt alergice la polen nu trebuie sa consume miere si nici sa urmeze aceasta diete.

Dieta cu miere si scortisoara in timpul alaptarii

Femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza nu trebuie sa consume scortisoara si nici sa urmeaze o diete. In anumite cazuri, consumul de scortisoara poate genera contractii si chiar o nastere prematura. De asemenea, in timpul alaptarii, consumul de scortisoara poate declansa anumite alergii bebelusului.

 

 

Referinte:

  1. https://www.livestrong.com/article/409288-is-honey-bad-for-the-diet/
  2. https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/Honey-diet-for-weight-loss/articleshow/26841694.cms
  3. https://www.goodtoknow.co.uk/wellbeing/the-honey-diet-is-this-the-new-5-2-95357
  4. https://www.organicfacts.net/health-benefits/animal-product/benefits-of-honey-in-weight-loss.html
  5. https://www.benefits-of-honey.com/honey-nutrition.html
Andreea Enache

Absolventa a Facultatii de Comunicare si PR, si a Masteratului de Social Media & Marketing Online - Universitatea SNSPA din Bucuresti.

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma