Bauturi care ajuta la slabit – tipuri, preparare, beneficii

Bauturi care ajuta la slabit – daca doresti sa scapi rapid de kilogramele in plus, consuma o varietate de bauturi speciale si sanatoase pe care pe poti prepara cu ingrediente la-ndemana oricui. Afla din urmatorul articol cum poti slabi sanatos cu ajutorul bauturilor pentru slabit, care sunt cele mai benefice, dar si cum poti sa le prepari!

Cuprins:

1. Informatii generale

2. Tipuri de bauturi pentru slabit

3. Metode de preparare si retete

4. Beneficiile bauturilor pentru slabit

5. Posibile riscuri si contraindicatii

Informatii generale

Bauturi de slabit

Oamenii se gandesc adesea la alimentele care ii pot ajuta sa slabeasca, insa bauturile pentru pierderea in greutate sunt, de asemenea, foarte importante intr-o dieta de slabit. Bauturile care ajuta la slabit tind sa aiba mai putine calorii decat alimentele solide, dar pot contine, de asemenea, compusi unici si ingrediente active care stimuleaza metabolismul, imbunatatesc digestia, suprima foamea si echilibreaza hormonii, printre alte functii din organism. Toate aceste rezultate iti sustin obiectivele de pierdere in greutate, fara a te obliga sa schimbi o mare parte din rutina ta zilnica (in ceea ce priveste alimentatia).

Unele dintre cele mai eficiente bauturi pentru pierderea in greutate sunt destul de frecvente si sunt disponibile pe scara larga in magazine, in timp ce altele pot fi facute acasa sau gasite in magazine specializate cu alimente sanatoase (tip bio & eco). Cresterea aportului de lichide este aproape intotdeauna un lucru bun, cu conditia sa consumi bauturile potrivite si care sa contina amestecul potrivit de nutrienti pentru obiectivele tale (de slabit, remodelare corporale, topirea tesutului adipos, reducerea celulitei) sa fie indeplinite cu succes.

Bautura minune care te slabeste

Aceasta bautura minune este formata din lamaie, mai exact sucul de la lamaie impreuna cu semintele de chia. Bautura de slabit este foarte usor de preparat:

Ingrediente:

  • Sucul de la o lamaie
  • O lingura de seminte de chia
  • O lingura de miere naturala
  • 1 si ½ pahar de apa plata

Mod de preparare:

Pune la inmuiat semintele de chia intr-un pahar cu apa pentru cel putin o ora. Dupa ce semintele au absorbit apa vor arata ca niste granule gelatinoase datorita fibrelor din compozitie. Apoi, strecoara-le si amesteca-le cu apa, sucul de lamaie si mierea. In cele din urma, pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca-le pana cand bautura se omogenizeaza. Acest preparat ar trebui sa fie consumat in fiecare dimineata pe stomacul gol cu 30 de minute inainte de a bea cafeaua sau inainte de a manca micul dejun. Aceasta bautura cu suc de lamaie si seminte de chia te va ajuta sa slabesti rapid, accelerandu-ti metabolismul.

Ce bauturi care ajuta la slabit

Pe langa bautura minune de slabit care a fost prezentata anterior, mai exista si alte bauturi care te ajuta sa slabesti rapid si sa ajungi la greutatea ideala. Aceste bauturi sunt:

Apa cu lamaie

Apa este una dintre cele mai bune bauturi pentru slabit, deoarece poate ajuta la disparitia senzatiei de foame, contribuit astfel la pastrarea de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Cu toate acestea, adaugarea de suc de lamaie la apa poate ajuta, de asemenea, la stimularea metabolismului si a urinarii. Ca un diuretic usor, aceasta bautura poate avea un efect rapid si pozitiv asupra greutatii tale, precum si a nivelului de toxicitate.

Ceaiul verde

Poate ca cea mai cunoscuta bautura de slabit, flavonoidele si alti antioxidanti din ceaiul verde au fost direct legate de o crestere a ratei metabolice. In plus, componentele gasite in ceaiul verde  ajuta si la reducerea depunerii de grasime, dar si la reglarea nivelului de insulina si de zahar din sange din organism. Unele studii au descoperit ca daca se vor consuma intre 1-2 cani de ceai verde pe zi, aceasta bautura te poate ajuta sa arzi 100 de calorii in plus.

Sucul de grapefruit

Unele cercetari au aratat ca daca consumi un pahar mic de suc natural de grapefruit inainte de fiecare masa, acesta te poate ajuta sa consumi cu 20-25% mai putine calorii. De asemenea, sucul de grapefruit imbunatateste rezistenta la insulina din organism. Acest lucru poate proteja organismul de declansare a diabetului zaharat, contribuind totodata si la cresterea metabolismului.

Kefirul

Kefirul este o bautura de slabit din ce in ce mai populara. Kefirul ajuta la cresterea metabolismului, accelerand astfel arderea grasimilor. Acest lucru se poate datora concentratiei de proteine din kefir, care poate ajuta la cresterea musculara, necesitand astfel arderea mai multor calorii pentru a sprijini dezvoltarea si mentinerea muschilor.

Bauturi care ajuta la slabit rapid

Daca doresti sa scapi rapid de kilograme, medicii nutritionisti recomanda consumul regulat de:

  • ceai de musetel
  • lapte fara grasimi
  • cafea neagra
  • lapte cu ciocolata

Lapte fara grasimi

Laptele fara grasimi si degresat este cea mai buna bautura care te poate ajuta sa-ti atingi obiectivele in procesul tau de slabire. Aceasta bautura ofera o cantitate ridicata de calciu, ceea ce poate ajuta la accelerarea descompunerii grasimilor. De asemenea, laptele fara grasimi ajuta la reducerea poftei de mancare (chiar si de pofta de dulce), prevenind astfel mancatul in exces.

Cafea neagra

Desi un exces de cafea poate provoca niveluri ridicate de aciditate in intestine si poate provoca o usoara dependenta de cofeina, impulsul pe care il ofera metabolismului este incontestabil. Nu numai ca iti creste rata pasiva de ardere a grasimilor, dar functioneaza si pentru suprimarea poftei de mancare, daca incerci sa reduci aportul caloric.

Ciocolata cu lapte

Pe langa faptul ca exista un numar mare de zaharuri si de calorii in laptele cu ciocolata, mai exista, de asemenea, si o concentratie mare de fier, vitamina A  si calciu. Astfel, daca beti aceasta bautura dulce cu moderatie, va poate fi eficienta mai ales ca supliment pentru refacerea musculaturii dupa antrenamente, permitand muschilor sa se refaca rapid, accelerand in acelasi timp metabolismul care duce la pierderea kilogramelor in plus.

Tipuri de bauturi pentru slabit

Bauturi detoxifiante de slabit

Cele mai populare bauturi detoxifiante sunt:

  • apa cu lamaie
  • apa cu castraveti
  • apa cu menta si ghimbir
  • apa cu ananas si mango

Bauturi anticelulitice

Cele mai bune bauturi anticelulitice sunt:

Bautura pentru slabit burta

Pe langa bauturile mentionate anterior, pentru a scapa de surplusul de grasime din jurul abdomenului, poti include in consumul zilnic bauturile cu proteine, sucurile naturale de legume, apa cu gheata si ceaiul de oonlong.

Apa cu gheata

Una dintre cele mai bune bauturi pentru pierderea in greutate este apa cu gheata, deoarece organismul trebuie sa compenseze schimbarea brusca a temperaturii organismului. Un singur pahar de apa rece cu gheata poate duce efectiv la arderea corpului mai mult de 15 calorii. De asemenea, apa cu gheata te va ajuta sa te simti satul, reducand astfel poftele culinare, deci mancatul in exces. Tot ce ai de facut este sa bei un pahar de apa cu gheata la fiecare masa principala a zilei.

Ceai de oonlong

Consumul de ceai de oonlog ajuta la slabit, mai exact la arderea grasimilor prin simplu fapt ca accelereaza rata metabolismului. Efectul nu intarzie sa apara, deci daca bei o cana cu ceai de oonlong, dupa aproximativ 2 ore vei simti efectul acestuia. Mai mult decat atat, acest ceai contine polifenoli care ajuta la impiedicarea tuturor enzimelor care conduc la acumularea de grasimi in organism. Pentru a obtine rezultate maxime, trebuie sa bei acest ceai simplu, fara a adauga indulcitori.

Bauturi care la slabit in timp ce dormi

Ceai de musetel

Unele dintre ingredientele active din ceaiul de musetel stimuleaza eliberarea de sucuri gastrice, care pot accelera digestia si imbunatati absorbtia de nutrienti. Cu toate acestea, prin accelerarea procesului digestiv, ceaiul de musetel poate stimula, de asemenea, metabolismul. Cel mai bine este sa bei o ceasca de ceai de musetel inainte de fiecare masa sau chiar inainte de a te culca, deoarece aceasta bautura ii va permite corpului tau sa arda caloriile mai eficient in timp ce dormi. Deci, practic poti sa slabesti in timp ce dormi. Asa-i ca e o idee grozava?

Ce sa bei seara ca sa slabesti

Pentru a slabi seara poti sa bei o cana cu ceai de musetel, fie o cana cu ceai de oonlong. Pentru rezultate rapide, trebuie sa acorzi importanta intregului stil de viata. De exemplu trebuie:

  • sa dormi suficient, intre 7 si 8 ore pe noapte
  • sa consumi alimente bogate in vitamine si nutrienti esential
  • sa iei suplimente alimentare pentru e evita deficitul de anumite vitamine sau minerale
  • sa practici sport in mod regulat
  • sa ai grija de sanatatea mentala, evitand stresul

Metode de preparare si retete

Bauturi de slabit facute acasa

Iata cateva bauturi care ajuta la slabit pe care le poti face acasa intr-un timp foarte scurt:

Bautura de slabit cu scortisoara

Ingrediente:

  • 1 litru de apa
  • 1 lingurita de miere
  • 2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare:

Primul pas este sa fierbi apa intr-un vas, dupa care sa adaugi cele doua lingurite de scortisoara. Apoi, lasa tot amestecul sa fiarba timp de aproximativ 5 minute, apoi opreste focul. Dupa ce amestecul s-a racit, adauga o lingurita de miere si amesteca bine. Imparte bautura in doua parti egale pentru a putea servi o parte inainte de a lua micul dejun, iar cealalta jumatate inainte de culcare. Vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Bautura cu patrunjel pentru slabit

Ingrediente:

  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 1 cana cu apa

Mod de preparare:

Se toaca marunt patrunjelul, de preferat este sa il toci intr-un blender pentru a fi maruntit bine. Stoarce o lamaie, iar sucul trebuie sa-l adaugi apa cu patrunjelul tocat marunt. Apoi amesteca toate ingredientele. Aceasta bautura trebuie sa fie consumata dimineata pe stomacul gol, timp de doar 5 zile, dupa care trebuie sa faci o pauza de 10 zile. Bautura cu patrunjel pentru slabit ajuta la arderea caloriilor, in timp ce ii ofera organismului multe vitamine si minerale. Mai mult decat atat, patrunjelul imbunatateste digestia si reduce lichidele acumulate in organism.

Bautura pentru slabit cu ghimbir

Secretul pentru a avea un abdomen plat este sa consumi bautura cu ghimbir.

Ingrediente:

  • sucul stors de la doua lamai
  • doua lingurite de ghimbir proaspat ras
  • un litru de apa
  • cateva lingurite de miere
  • un sfert de lingurita de scortisoara

Mod de preparare:

Pentru inceput, trebuie sa storci sucul de la doua lamai, apoi pune-l intr-un recipient impreuna cu ghimbirul ras si asteapta ca lichidul sa dea in clocot. Atunci cand atinge punctul de fierbere, lasa focul mai mic si adauga un litru de apa peste acea compozitie. Apoi mai tine putin vasul cu preparatul la foc mic timp de aproximativ 3 minute. Dupa aceea, inchide focul si lasa bautura la racit, apoi o poti turna in sticle curate si sterilizate. Atunci cand servesti bautura cu ghimbir, indulceste-o daca vrei cu putina miere si presara si un sfert de lingurita de scortisoara pe deasupra pentru a spori efectul de ardere a grasimilor.

Beneficiile bauturilor pentru slabit

  • ajuta la hidratarea organismului, prevenind deshidratarea
  • ajuta la furnizarea de vitamine si minerale esential organismului
  • elimina toxinele din rinichi
  • previn pietrele la rinichi
  • ajuta la mentinerea unei piele frumoase si stralucitoare
  • ajuta la reglarea temperaturii interne a corpului
  • combate respiratia urat mirositoare – halena
  • previne constipatia

Posibile riscuri si contraindicatii

Bauturile pentru slabit sunt contraindicate persoanelor care:

  • au boli hepatice
  • au calculi biliari
  • sunt insarcinate

 

 

Referinte:

  1. https://www.organicfacts.net/weight-loss-drinks.html
  2. https://www.healthline.com/nutrition/weight-loss-drinks
  3. https://www.medicalnewstoday.com/articles/326312.php
  4. https://loseweightbyeating.com/benefits-of-drinking-water/
Andreea Enache

Absolventa a Facultatii de Comunicare si PR, si a Masteratului de Social Media & Marketing Online - Universitatea SNSPA din Bucuresti.

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma