5 motive pentru care sa alegi sabotii medicali din piele

De ce sa alegi sabotii medicali din piele?

Sabotii medicali sunt o alegere fireasca pentru persoanele care lucreaza in domeniul medical, deoarece sunt creati pentru a oferi un suport optim in purtarea lor pe perioade lungi de timp. Fiind deseori confectionati din piele, sunt indicati pentru a fi purtati in interiorul unitatilor medicale, intrucat acest tip de incaltaminte respecta conditiile stricte de natura igienico-sanitare.

Sunt comozi si impermeabili, recomandati si celor care au joburi solicitante, in cadrul carora este nevoie sa stea foarte mult timp in picioare. Cu toate acestea, dincolo de aspectul practic al sabotilor medicali, acestia sunt estetici, usor de incaltat si de intretinut, fiind stabili indiferent de suprafata de contact.

Asadar, pot fi purtati de catre oricine, fiind potriviti pentru persoanele angajate in activitati sustinute si de durata. Ei vor tine la distanta efectele negative pe care le genereaza purtarea unui set necorespunzator de incaltaminte.

Daca vrei sa afli cam care sunt cele mai relevante motive pentru care sa alegi purtarea sabotilor medicali din piele, citeste urmatoarele randuri si fa o alegere informata pe viitor.

Daca la locul tau de munca se impune schimbarea incaltamintei cu una de interior din motive de igiena, sabotii medicali pot fi o alegere inteleapta. Folosirea lor poate fi considerata o adevarata placere pentru picioarele obosite si solicitate. Sabotii medicali din piele respecta particularitatile anatomice ale acestora, fiind un articol de incaltaminte de tip ortopedic. Cu talpa usor curbata, amelioreaza senzatia de oboseala si de greutate pe care o poti simti de obicei la sfarsitul unei zile lungi de munca.

Pe de alta parte, sunt rezistenti si durabili pentru mai mult timp, cu flexibilitate la miscare, datorita materialelor din care sunt confectionati, de obicei din piele naturala sau ecologica. Ambele sunt moi si extrem de confortabile la contactul cu pielea piciorului. Branturile au, de cele mai multe ori, forma anatomica si pot fi detasate pentru igienizarea si curatarea lor cu usurinta. Majoritatea modelelor permit reglarea inchizatorilor, pentru o buna fixare a picioarelor in saboti.

Pe langa acestea, iata 5 motive pentru care sa alegi sabotii medicali din piele pentru a-ti fi de ajutor in viata ta profesionala activa:

  1. Au proprietati antibacteriene, care impiedica aparitia micozelor, dermatitelor  si a altor infectii de la nivelul picioarelor. Datorita materialelor din care sunt confectionati piciorul este aerisit, nu transpira si astfel nu este favorizata umiditatea, raspandirea bacteriilor sau retinerea mirosurilor neplacute. Practic, perforatiile specifice prezente la nivelul lor permit circularea aerului, in vreme ce cusaturile sunt discrete si nu te vor deranja.
  2. Vei resimti un confort valabil pe toata durata purtarii lor. Sabotii medicali ajuta la reducerea stresului asupra coloanei vertebrale, cat si asupra articulatiilor genunchiului. Insertiile antisoc sunt menite sa absoarba orice soc, sa dea o senzatie placuta in timpul mersului, impiedicand alunecarea piciorului si aparitia accidentelor implicite.
  3. Ofera avantajul unui mers sanatos, natural, asigurand o distributie uniforma a masei corporale. Purtarea sabotilor medicali previne formarea de puncte de presiune, bataturi, dureri de articulatii sau de spate. Pe de alta parte, cata vreme alegi dimensiunile corespunzatoare, acestia nu te vor jena si nu-ti vor strange piciorul. In plus, indiferent de masa corporală, sabotii medicali iti vor asigura un mers echilibrat.
  4. Iti activeaza muschii picioarelor si favorizeaza o mai buna circulatie a sangelui, fiind eficienti in prevenirea varicelor sau a vaselor sangvine sparte.
  5. Talpa speciala garanteaza un suport ortopedic excelent pentru laba piciorului, iar daca ai probleme de ordin ortopedic, acestea vor fi reglate prin purtarea regulata a sabotilor medicali. In ciuda efortului depus intr-o zi normala de lucru, nu vei resimti tensiunea orelor in sir de stat in picioare.

Daca te-ai convins ca cele mai bune incaltari pentru zilele solicitante de la locul de munca sunt acesti saboti medicali, alege modelul care ti se potriveste si bucura-te de un confort de neegalat la purtare!

 

 

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de 17 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central. Pasionata de domeniul medical si de un stil de viata sanatos, si-a continuat cariera ca redactor-sef la publicatia Doctorul Meu, dupa care a activat in cadrul redactiilor Adevarul, Ziarul de Sanatate, DC News si DC Medical. In prezent isi desfasoara activitatea publicistica pe site-urile Sfaturi Medicale si Mami si Copilul.

Vezi comentariile

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma