Masti de fata cu ou – indicatii, beneficii, utilizare

Masti de fata cu ou – iata o serie de tratamente faciale rapide si eficiente pe care le poti face pentru tenul cu probleme. Afla din urmatorul articol cand este necesar sa-ti faci astfel de masti, care sunt beneficiile, dar si cum poti sa le prepari corect!

Cuprins:

1. Informatii generale

2. Cand sunt indicate mastile faciale cu ou?

3. Care sunt beneficiile mastilor cosmetice cu ou?

4. Exemple de masti de fata cu ou – preparare si utilizare

5. Contraindicatii

Informatii generale

Oricand ai nevoie sa-ti reimprospatezi tenul sau sa-ti remediezi anumite probleme, poti sa alegi sa-ti prepari rapid o masca de fata cu ou. Conform unor cercetari, albusul de ou pentru ten aduce o multime de beneficii.

Odata cu trecerea timpului, structura de elastina si colagenul din piele isi pierd din proprietati si elasticitate. In plus, expunerea la soare, poluarea, fumatul, consumul de alcool, obezitatea, scaderea brusca in greutate, alimentatia precara, utilizarea de produse neadecvate sau dure pentru piele, deshidratarea si radicalii liberi pot deteriora elastina si colagenul din piele, ceea ce duce la aparitia ridurilor si a petelor de varsta.

Cand sunt indicate mastile faciale cu ou?

Mastile faciale cu ou sunt necesare oricand pentru a mentine pielea tenului radianta, frumoasa si stralucitoare, insa sunt indicate si atunci cand esti expusa la anumiti factori specifici, cum ar fi:

  • Vremea (schimbarile de temperatura, poluarea)
  • Modificarile hormonale
  • Menopauza
  • Consumul de alimente sarate
  • Lipsa somnului (insomnia)
  • Alergii

Care sunt beneficiile mastilor cosmetice cu ou?

Exista multe beneficii ale mastilor cu ou pentru ten care permit pielii sa se repare de efectele dure ale substantelor chimice (din produsele cosmetice) precum este retinolul, dar si acizii alfa hidroxil. Cand aplici mastile cosmetice naturale pe ten, cum ar fi cu un albus de ou, acesta micsoreaza porii in care bacteriile se pot inmulti. Albusul de ou este potrivit pentru tenul gras, prevenind aparitia acneei. Totodata, mastile facile cu ou formeaza un strat protector care nu-i permite pielii sa se deterioreze odata cu expunerea la razele solare.

Proteinele care se gasesc in ou ajuta la repararea si regenerarea tesuturilor, ajutand in acelasi timp la reducerea ridurilor. Potasiul, riboflavina, colagenul si magneziul sunt substante nutritive care se gasesc in oua, iar fiecare dintre acestea aduce anumite beneficii tenului. De exemplu:

  • Potasiul ajuta la hidratarea si pastrarea apei in celulele pielii.
  • Riboflavina elimina radicalii liberici toxici care duc la aparitia ridurilor.
  • Colagenul umple liniile fine de riduri si intinde pielea.
  • Magneziul confera pielii un aspect luminos in timp ce ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.

Beneficii masti de fata cu ou

  1. Tonifiaza pielea. Albusul de oua elimina excesul de reziduuri, sebum si celule moarte.
  2. Indeparteaza parul facial nedorit, mai ales in zone precum buzele superioare, frunte, obraji.
  3. Micsoreaza porii. Indiferent daca ai cicatrici de la acnee sau alte imperfectiuni pe ten, albusul de ou te ajuta sa reduci semnele si petele, oferindu-i tenului un aspect neted, reducand in acelasi timp porii.
  4. Matifiaza tenul. Albusul de ou aplicat pe tenul gres regleaza productia de sebum.
  5. Protejeaza tenul de razele UV. Expunerea la soare poate avea efecte daunatoare pentru ten, precum: aparitia de riduri, pierderea densitatii si elasticitatii pielii, ingalbenirea pielii, pigmentarea pielii. Astfel, iti poti proteja pielii tenului, folosind masti de fata cu ou.
  6. Elimina punctele negre. Deoarece albusul de ou are proprietati astringente, mastile cu ou ajuta la eliminarea punctelor negre de pe ten.
  7. Reduc si previn aparitia acneei.

Exemple de masti de fata cu ou – preparare si utilizare

Masca de fata cu ou facuta in casa

Demachiaza tenul cu atentie si aplica pe fata si pe gat albusul de la un ou batut spuma. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minunte, iar apoi poti clati tenul cu apa calduta.

Masca de fata cu ou si malai

Bate spuma albusul de la un ou si amesteca impreuna cu 2 lingurite de malai. Aplica masca pe tenul curat, iar dupa ce s-a uscat, maseaza bine pielea, dupa care poti sa speli cu apa calduta.

Masca de fata cu ou pentru puncte negre

Pentru eliminarea punctelor negre ai nevoie de un albus de ou si cateva servetele. Dupa ce ai curatat tenul de impuritati, sparge un ou si si aplica albusul pe ten. Ia cateva dischete demachiante pentru a intinde foarte bine albusul, apoi mai aplica inca un strat. Aplica apoi un strat de servetele pe ten, dupa care mai aplica un strat subtire de albus pentru a le fixa. Nu uita sa lasi un spatiu intre ochi, gura si nari. Lasa masca sa se usuce complet. Vei simti o usoara stare de disconfort in timp de masca se usuca. Dupa ce albusul s-a uscat complet peste servetele puse pe ten, desprinde-le usor. Punctele negre ar trebui sa fie eliminate odata cu indepartarea mastii. Apoi, clateste tenul cu apa calduta si aplica o crema sau un ser hidratant.

Masca de fata cu ou si ulei de masline

Bate albusul de la un ou si amesteca-l cu o lingura de ulei de masline. Aplica masca pe intregul ten si las-o sa actioneze aproximativ 30 – 40 de minute. Apoi, clateste tenul cu apa calduta, dar folosind miscari circulare pentru a curata masca.

Masca de fata cu ou si bicarbonat

Adauga intr-un bol albusul de la un ou, bate-l pana se face spuma, apoi adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplica masca pe tenul demachiat si curat si intinde bine. Lasa masca sa actioneze timp de 15 minute, iar apoi clateste cu apa rece. Aceasta masca este ideala pentru tenul acneic.

Masca de fata cu ou si cafea

Amesteca intr-un bol doar 3 lingurite de zat de cafea cu albusul de la un ou, pana obtii o pasta fina. Aplica masca pe tenul curand, evitand zona ochilor si las-o sa actioneze timp de aproximativ 10 minute, pana simti ca fata se strange. Apoi, poti sa clatesti tenul cu apa calduta, masandu-ti usor pielea pentru a o curata de impuritati cu ajutorul zatului de cafea.

Contraindicatii

Mastile de fata cu ou pot sa provoace o reactie alergice la anumite persoane, mai ales cele cu alergie la oua. De aceea, inainte de a aplica oricare masca cu ou, trebuie sa-ti examinezi o parte a tenului pentru a te asigura ca pielea nu ti se va inrosi, nu vei avea mancarime si nu ti se va umfla.

Ouale crude pot sa transporte bacterii ca Salmonella si astfel pot sa provoace anumite infectii daca acestea patrund in organism. De aceea, aplicarea mastilor cu ou pe tenul care are rani deschise este interzisa!

 

Referinte:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/323602.php#risks-and-considerations
  2. https://www.standardmedia.co.ke/evewoman/article/2000209865/7-benefits-of-using-eggs-for-facial-treatment
  3. https://www.livestrong.com/article/89036-benefits-egg-white-face/
Andreea Enache

Absolventa a Facultatii de Comunicare si PR, si a Masteratului de Social Media & Marketing Online - Universitatea SNSPA din Bucuresti.

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma