Masti de fata cu ou – iata o serie de tratamente faciale rapide si eficiente pe care le poti face pentru tenul cu probleme. Afla din urmatorul articol cand este necesar sa-ti faci astfel de masti, care sunt beneficiile, dar si cum poti sa le prepari corect!
2. Cand sunt indicate mastile faciale cu ou?
3. Care sunt beneficiile mastilor cosmetice cu ou?
4. Exemple de masti de fata cu ou – preparare si utilizare
Oricand ai nevoie sa-ti reimprospatezi tenul sau sa-ti remediezi anumite probleme, poti sa alegi sa-ti prepari rapid o masca de fata cu ou. Conform unor cercetari, albusul de ou pentru ten aduce o multime de beneficii.
Odata cu trecerea timpului, structura de elastina si colagenul din piele isi pierd din proprietati si elasticitate. In plus, expunerea la soare, poluarea, fumatul, consumul de alcool, obezitatea, scaderea brusca in greutate, alimentatia precara, utilizarea de produse neadecvate sau dure pentru piele, deshidratarea si radicalii liberi pot deteriora elastina si colagenul din piele, ceea ce duce la aparitia ridurilor si a petelor de varsta.
Mastile faciale cu ou sunt necesare oricand pentru a mentine pielea tenului radianta, frumoasa si stralucitoare, insa sunt indicate si atunci cand esti expusa la anumiti factori specifici, cum ar fi:
Exista multe beneficii ale mastilor cu ou pentru ten care permit pielii sa se repare de efectele dure ale substantelor chimice (din produsele cosmetice) precum este retinolul, dar si acizii alfa hidroxil. Cand aplici mastile cosmetice naturale pe ten, cum ar fi cu un albus de ou, acesta micsoreaza porii in care bacteriile se pot inmulti. Albusul de ou este potrivit pentru tenul gras, prevenind aparitia acneei. Totodata, mastile facile cu ou formeaza un strat protector care nu-i permite pielii sa se deterioreze odata cu expunerea la razele solare.
Proteinele care se gasesc in ou ajuta la repararea si regenerarea tesuturilor, ajutand in acelasi timp la reducerea ridurilor. Potasiul, riboflavina, colagenul si magneziul sunt substante nutritive care se gasesc in oua, iar fiecare dintre acestea aduce anumite beneficii tenului. De exemplu:
Demachiaza tenul cu atentie si aplica pe fata si pe gat albusul de la un ou batut spuma. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minunte, iar apoi poti clati tenul cu apa calduta.
Bate spuma albusul de la un ou si amesteca impreuna cu 2 lingurite de malai. Aplica masca pe tenul curat, iar dupa ce s-a uscat, maseaza bine pielea, dupa care poti sa speli cu apa calduta.
Pentru eliminarea punctelor negre ai nevoie de un albus de ou si cateva servetele. Dupa ce ai curatat tenul de impuritati, sparge un ou si si aplica albusul pe ten. Ia cateva dischete demachiante pentru a intinde foarte bine albusul, apoi mai aplica inca un strat. Aplica apoi un strat de servetele pe ten, dupa care mai aplica un strat subtire de albus pentru a le fixa. Nu uita sa lasi un spatiu intre ochi, gura si nari. Lasa masca sa se usuce complet. Vei simti o usoara stare de disconfort in timp de masca se usuca. Dupa ce albusul s-a uscat complet peste servetele puse pe ten, desprinde-le usor. Punctele negre ar trebui sa fie eliminate odata cu indepartarea mastii. Apoi, clateste tenul cu apa calduta si aplica o crema sau un ser hidratant.
Bate albusul de la un ou si amesteca-l cu o lingura de ulei de masline. Aplica masca pe intregul ten si las-o sa actioneze aproximativ 30 – 40 de minute. Apoi, clateste tenul cu apa calduta, dar folosind miscari circulare pentru a curata masca.
Adauga intr-un bol albusul de la un ou, bate-l pana se face spuma, apoi adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplica masca pe tenul demachiat si curat si intinde bine. Lasa masca sa actioneze timp de 15 minute, iar apoi clateste cu apa rece. Aceasta masca este ideala pentru tenul acneic.
Amesteca intr-un bol doar 3 lingurite de zat de cafea cu albusul de la un ou, pana obtii o pasta fina. Aplica masca pe tenul curand, evitand zona ochilor si las-o sa actioneze timp de aproximativ 10 minute, pana simti ca fata se strange. Apoi, poti sa clatesti tenul cu apa calduta, masandu-ti usor pielea pentru a o curata de impuritati cu ajutorul zatului de cafea.
Mastile de fata cu ou pot sa provoace o reactie alergice la anumite persoane, mai ales cele cu alergie la oua. De aceea, inainte de a aplica oricare masca cu ou, trebuie sa-ti examinezi o parte a tenului pentru a te asigura ca pielea nu ti se va inrosi, nu vei avea mancarime si nu ti se va umfla.
Ouale crude pot sa transporte bacterii ca Salmonella si astfel pot sa provoace anumite infectii daca acestea patrund in organism. De aceea, aplicarea mastilor cu ou pe tenul care are rani deschise este interzisa!
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…