Frigiditatea este o disfunctie sexuala feminina care poate sa apara in orice moment al vietii. Aflati care sunt cauzele, simptomele, dar si multe alte informatii din urmatorul articol!
5. Solutii contra frigiditatii
6. Sfaturi pentru o viata sexuala normala
Frigiditatea ori „raceala” sau absenta atractiei spontane ca dorinta de a raspunde unei solicitari senzuale, este normala pentru anumite perioade ale vietii, insa in altele este traita ca o lipsa. Femeia nu se recunoaste in legatura cu un trecut pe care il regreta sau se simte jenata din cauza frustrarii pe care o impune fiintei iubite.
Frigiditatea (anafrodizia, anestezia sexuala sau anorgasmia feminina) a fost definita ca absenta libidoului sau ca imposibilitatea femeii de a ajunge la orgasm in urma unui contact sexual cu un barbat.
Prezenta acestei tulburari sexuale creeaza dificultati in viata conjugala prin absenta emotiilor erotice, a senzatiilor sexuale, la femei, facand imposibila producerea orgasmului. Perpetuarea acestei stari poate favoriza aparitia animozitatilor intre soti, fragilizand inter – relatiile dintre acestia si deteriorand viata familiara.
In unele situatii, pentru a masca frigiditatea de care sufera, femeile mimeaza in timpul contactului sexual senzatia de orgasm. Fregventa frigiditatii, in functie de diversi autori, se situeaza intre 30% si 50% cu nuante si intensitati diverse in functie de caracteristicile individuale.
In functie de simptomatologie, frigiditatea a fost clasificata in:
Intr-o categorie aparte pot fi cuprinse toate cazurile care au o atractie foarte redusa la barbat. Pe de alta parte poate sa existe o hiposensibilitate sexuala pasagera sau libido diminuat. Toate acestea pot alterna cu stari de excitatie sexuala normala, precum si frigiditatea relativa conjugala datorita unei incapacitatii barbatului de a produce orgasmul la femeie.
Boala sau anumite tratamente vitale (hipotensive, psihotrope, hormonale, citolitice) provoaca frigiditatea. Acestea sunt cauze care trebuie acceptate si integrata unui nou echilibru de viata pentru persoana si cuplu. Insa, uneori, tratamentele trebuie adaptate pentru a nu impiedica inutil libidoul.
Medicamentele numite „de confort” (anxiolitice, somnifere), care franeaza dorinta, pot fi abandonate, precum si alcoolul, tutunul, drogurile. Toate acestea diminueaza sensibilitatea si au un impact negativ asupra sexualitatii. De asemenea, trebuie avute in vedere:
In etiologia frigiditatii, scaderea sau absenta libidoului poate fi produsa de numeroase cauze:
Acestea determina absenta libidoului in perioada prepubertara si chiar pubertara pana in momentul cand se produce maturizarea psihosomatica si interesul fetei pentru barbati. Se citeaza o scadere progresiva a libidoului din perioada de premenopauza. Atunci cand se aprecieaza scadere libidoului a fi prezent la numai 60% din femei, pentru ca dupa instalarea menopauzei sa se intalneasca numai 20%. De asemenea, se considera fiziologica diminuarea libidoului in timpul graviditatii si dupa nastere cand preocuparile psihoafective ale femeii pentru copil depasesc pe cele directionate sexual.
Acestea sunt foarte numeroase, in functie de caracteristicile individuale ale unei femei. Totodata pot sa fie influentate de educatia in familie, in scoala, in mediul social in care acesta traieste si lucreaza. Un rol important revine primelor experiente sexuale, cand brutalitatea partenerului, agresivitatea acestuia, conditiile precare ambientale in care s-a desfasurat actul sexual pot traumatiza psihic femeia, antrenand o diminuare uneori definitiva a libidoului.
De asemenea, lipsa stimei si afectiunii fata de partener, frica de contactare a unor boli, mai ales venerice, teama de a ramane gravida etc., pot favoriza aparitia frigiditatii. O scadere a libidoului se citeaza si in cazul unei abstinente prelungite, la femei cu preocupari psihice foarte intense in alte domenii.
Acestea pot produce o diminuare a libidoului, prin afectarea organelor genitale: leziuni vulvo-vaginale, afectiuni uterine etc., precum si prin cauze extragenitale, ca boli cronice consumptive, insuficiete ovariene, corticosuprarenale, tiroidiene etc.
Folosirea timp indelungat a unor medicamente, mai ales tranchilizante, neuroleptice, hiptnotice si sedative sau care au in mod secundar efecte sedative sau hiptnotice. Inafara de factorul timp, un rol deosebit revine dozelor folosite.
Absenta orgasmului favorizeaza congestia organelor genitale datorita mentinerii fluxului de sange in structurile erectile, absentei relaxarii musculaturii si inhibarii secretiilor vaginale. In aceste cazuri, in timpul actului sexual sau in timpul mersului aceste femei prezinta dureri lombare si pelviene, precum si o stare de tensiune frecvent asociata cu senzatia de insatisfactie.
In mod obisnuit , se descriu mai multe forme clinice de frigiditate:
Frigiditatea simptomatica sau secundara, care apare ca un simptom in cadrul unor boli cunoscute:
Frigiditate functionala, psihogena poate fi favorizata de numerosi factori psihici care pot inhiba dorinta sexuala si/sau orgasmul la femei.
Dintre acestia se mentioneaza:
Considerata ca un simptom nevrotic declansat de un partener gresit ales, frigiditatea functionala este favorizata de numerosi factori nevrozanti si afectiuni, cum sunt:
Starile constitutionale psihice, morbide si psihopatiile pot constitui factori favorizati ai frigiditatii, ca, de exemplu:
Pentru a trata frigiditatea, specialistii va recomanda sa incepeti cu urmatoarele practici:
Tratamentul eficient pentru disfunctia sexuala la femei, frigiditatea necesita de multe ori utilzarea anumitor medicamente pe o perioada mai lunga de timp. Discutati cu medicul specialist pentru a lua cel mai bun tratament in functie de nevoile si problemele pe care le aveti.
Tratarea disfunctiei sexuale feminine legate de o cauza hormonala ar putea include:
Tratamentul cu estrogen localizat vine sub forma unui inel vaginal, crema sau comprimat. Aceasta terapie aduce beneficii functiei sexuale prin imbunatatirea tonusului si elasticitatii vaginale, cresterea fluxului sanguin vaginal si sporirea lubrifierii.
Riscurile terapiei hormonale pot varia in functie de varsta pe care o aveti, de riscul altor probleme de sanatate, precum diverse boli de inima, dilatarea vaselor sanguine si al declansarii cancerului. Discutati cu medicul specialist despre beneficiile si riscurile oricui tip de tratament medicamentos pentru frigiditate. In unele cazuri, terapia hormonala poate necesita o monitorizare atenta a medicului.
Adjuvant natural pentru cresterea potentei, combaterea sterilitatii, afrodisiac natural cu efect rapid. Acest produsu este un supliment alimentar pe baza de extract de sculatoare, cu efecte afrodisiace, fiind recomandat ca adjuvant natural pentru cresterea potentei la barbati si combaterea sterilitatii la femei.
Proprietati: Este un produs vitalizant, virilizant si afrodisiac, recomandat pentru sterilitate, impotenta, cresterea vitalitatii organismului precum si pentru normalizarea activitatii secretorii a glandelor sexuale atat la barbati cat si la femei.
Radacina si semintele de branca ursului revigoreaza si reantineresc rapid organismul, maresc capacitatea de efort si tonusul psihic, elimina sterilitatea, impotenta si frigiditatea.
Comprimatele din branca ursului sunt un remediu indicat si varstei a treia, deoarece o scutesc de neplacerile declinului fizic prematur, redand tonusul si pofta de viata.
Capsulele de branca ursului sunt un:
Tonic sexual feminin (prin compozitia in principii active a plantelor, cat si prin procedeul de macerare in miere), determina refacerea rezervelor energetice ale organismului; afrodiziac, confera o stare de buna dispozitie si crestere a libidoului, imbunatateste rezistenta naturala a organismului, ajuta la refacerea echilibrului psihic.
Indicatii:
Tonic sexual feminin (prin compozitia in principii active a plantelor, cat si prin procedeul de macerare in miere), determina refacerea rezervelor energetice ale organismului; afrodiziac, confera o stare de buna dispozitie si crestere a libidoului, imbunatateste rezistenta naturala a organismului, ajuta la refacerea echilibrului psihic. Se recomanda ca adjuvant in stres, stari depresive, slabiciune, oboseala cronica, disfunctii sexuale feminine, frigiditatea, scaderea libidoului, infertilitate, menopauza, dismenoree, amenoree.
Tratamentul cu uleiuri esentiale sau aromaterapia este un obicei stravechi, care s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru imbunatatirea vietii sexuale. Iata care sunt cele mai bune uleiuri esentiale cu efecte afrodisiace:
Descoperiti si alte tipuri de Afrodisiace – totul despre stimulentele vietii sexuale!
Rezolvarea problemelor cuplului, precum si problemele organice. Cel afectat trebuie sa-si schimbe cu orice pret comportamentul in legatura cu viata sexuala si sa nu astepte un afrodiziac magic fara sa faca nimic in schimb. Femeia trebuie sa isi recreeze o gradina secreta, amenajandu-si activitatile pentru a degaja un timp pe care sa-l poata consacra.
Este fundamental sa isi regaseasca echilibrul cu propriul corp prin toate ingrijirile de toaleta, dus, baie, prin jocul cu lenjeria intima si cu hainele. Reveria, jocul cu imaginatia si fantasmele obisnuiesc corpul si spiritul sa se lase conduse de dorinta, in voia abandonului necesar la intrarea in lumea dorintei. Anumite blocaje ale dorintei provin, de asemenea, din esecul cautarii orgasmului in relatie.
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…