Exista o dieta minune recomandata? – VIDEO

Dieta minune este o gaselnita de marketing. Dieta minune exista, dar este o succesiune de lucruri simple pe care trebuie sa le respecti zi de zi. De fapt, o dieta minune presupune cel putin trei aspecte.

Aspecte ale unei diete

Primul aspect, care din punctul meu de vedere este imposibil de eludat, imposibil de neglijat, de evitat, este un orar, un program foarte exact, foarte clar de masa. Avem cinci mese, trei mese principale si doua gustari, care se succed la interval de trei ore, fara a depasi ora 19 ca ora de cina. Si din acest punct de vedere ajungem practic la un program oarecum standardizat: orele 6, 9, 12, 15 18 sau varianta mai uzuala, orele 7, 10, 13 – dejun, 16 – gustare, respectiv 19 – cina. Acesta este primul aspect.

Al doilea aspect este un control al cantitatii de hrana ingerata, astfel incat sa intram in nevoia calorica specifica fiecarui organism si evident coroborata cu activitatea noastra fizica zilnica.

Iar al treilea aspect se refera la calitatea alimentelor. Dar deja daca primele doua puncte sunt bine gestionate, punctul al treilea nu mai are atat de mare forta.

Regimul alimentar si stilul de viata

Chiar daca intrebarea este despre dieta minune, intr-un stil de viata sanatos nu putem vorbi doar de dieta, trebuie sa vorbim neaparat si de o nevoie de miscare pe care organismul uman o are indiscutabil. Si cele 30 de minute de 3 ori pe saptamana de efort moderat recomandat inseamna, sincer vorbind, cam putin. Eu as merge chiar pe 45 de minute si nu de 3 ori, ci de 5-6 ori pe saptamana, ca sa putem cu adevarat sa ne consideram oameni activi. Si nu vorbesc aici de sportivi, de amatori, ci pur si simplu niste oameni activi.

Asadar, dieta minune este de fapt o dieta a disciplinei, o dieta a unor persoane care nu sunt manate de pofte, niste persoane active, inteligente si care pot sa combine cele 5 mese cu miscarea si – foarte important – cu lipsa oricaror alimente ingerate pe parcursul noptii. Pentru ca, sa nu uitam, mancatul noaptea si rontaielile de peste zi raman inamicii numarul unu ai unor siluete pe care pana la urma cu totii ni le dorim.

Dr. Alin Popescu

Dr. Alin Popescu medic primar medicina sportiva, absolvent al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Dr. Carol Davila” Bucuresti (promotia 2000).

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma