Dieta englezeasca de 21 de zile – principii, meniuri, rezultate

Dieta englezeasca de 21 de zile este un program de slabit si fitness care se intinde pe perioada a trei saptamani. Aflati mai multe despre aceasta dieta din materialul urmator.

Cuprins:

  1. Ce este dieta englezeasca?
  2. Principiile dietei de 21 de zile
  3. Dieta englezeasca pe zile
  4. Avantaje si dezavantaje
  5. Rezultate
  6. Riscuri si contraindicatii

Ce este dieta englezeasca?

Dieta englezeasca de 21 de zile este una dintre cele mai populare si eficiente planuri de alimentatie care va ajuta sa pierdeti in greutate rapid si usor. Durata acestei diete este de 21 de zile, iar cel mai important avantaj al acesteia este varietatea mancarurilor pe care le puteti include in alimentatia zilnica, obtinand astfel tot ceea ce este necesar pentru organism. Cu ajutorul celebrei diete englezesti veti putea pierde pana la 7 kilograme in trei saptamani!

Care este esenta dietei

Esenta acestei diete este alternarea zilelor de proteine ​​cu cele de legume. Acest lucru inseamna ca va trebui sa mancati anumite alimente timp de un numar de zile. Astfel, pentru primele doua zile, trebuie sa va pregatiti organismul pentru un nou tip de dieta in urmatoarele zile. In ceea ce priveste restul zilelor, acestea trebuie aranjate pe perechi, in anumite zile urmand sa fie consumate proteine, iar in altele legume. Meniul este aranjat astfel incat sa consumati aproximativ 1000 de calorii pe zi. De asemenea, dieta cuprinde trei mese pe zi, printre care micul dejun, pranzul si cina. Dar ceea ce trebuie sa va amintiti este ca ultima masa trebuie luata nu mai tarziu de ora 19:00.

Inca un lucru pe care trebuie sa-l retineti despre dieta englezeasca de 21 de zile este acela ca este destul de stricta si nu ar trebui sa apelati la ea decat o data pe an.

Principiile dietei de 21 de zile

Dieta englezeasca de 21 de zile dureaza exact trei saptamani. Dupa aceasta perioada, corpul este curatat, digestia si metabolismul sunt restabilite, iar o persoana pierde intre 3 si 10 kg din greutatea excesiva. Pe langa slabit, dieta ofera o imbunatatire generala a starii de bine. Dieta nu este limitata doar de gama de produse, dar are si un program destul de strict. Prin urmare, expertii nu recomanda o astfel de dieta mai mult de o data pe an.

Esenta metodei consta in alternanta zilelor de legume cu cele de proteine. In fiecare zi, trebuie consumate patru mese pe zi, cu portii foarte limitate.

Zile cu ”post negru”

Cele mai dificile zile sunt primele doua si ultima. In aceste zile ar putea fi nevoie chiar sa nu mancati nimic. Acest lucru va fi valabil doar in cazul celor a caror stare de sanatate le va permite sa reziste si sa poata refuza complet hrana. Fiecare zi ar trebui sa inceapa cu micul dejun. De asemenea, cina trebuie sa fie prezenta, insa ar trebui sa se incheie intotdeauna inainte de ora 19:00.

Alimente permise

Printre produsele permise pentru ambele etape ale dietei – proteine si legume, nu exista multe soiuri:

  • fructele – mere, portocale, ananas, lamai, kiwi sunt prioritare
  • legume – nu exista restrictii semnificative asupra legumelor, dimpotriva, datorita lor puteti diversifica semnificativ in fiecare noua zi, dar in acelasi timp cartofii sunt permisi doar atunci cand ii gatiti in coaja
  • cereale – ovaz, hrisca, orez (trebuie sa alegeti orez brun sau neprocesat)
  • condimente – cimbru, menta, scortisoara, ardei negru, cardamom
  • nuci – alune de padure, nuci de pin sau nuci.

Alimente interzise

Printre produsele pe care trebuie sa le refuzati cu strictete se numara:

  • sarea
  • zaharul
  • mancarea prajita
  • faina si alimente dulci
  • sucuri dulci, bauturi carbogazoase
  • produse alcoolice
  • ceai negru, cafea
  • produse murate si afumate.

Printre fructe, exista si reprezentante care nu-si au locul in dieta englezeasca de 21 de zile. Printre ele se numara bananele, strugurii, smochinele, pepenii – toate acestea sunt bogate in calorii.

Sarea este tabu

Nu puteti folosi sare pentru a da gust mancarurilor gata preparate. Puteti doar sa adaugati piper sau puteti folosi condimente din lista permisa. Dressing-urile pentru salate si uleiurile vegetale nu trebuie utilizate sau consumate abuziv daca sunt incluse in meniu timp de 21 de zile.

Vegetarienii, printre norocosi

Cel mai simplu de a duce dieta englezeasca de 21 de zile la bun sfarsit le va fi celor care consuma carne foarte rar, cum ar fi vegetarienii, deoarece aceasta dieta nu contine aproape deloc carne. Pentru restul oamenilor care nu se afla in astfel de categorii va fi foarte dificil sa stea 3 saptamani fara carne. Prin urmare, cu siguranta, ar trebui sa luati in considerare acest lucru inainte de a incepe o dieta si sa cantariti foarte bine situatia. Dieta in sine este tolerata destul de usor de oameni, deoarece este destul de diversa, spre deosebire de mono-dietele. Un meniu echilibrat va aduce pace morala, in ciuda faptului ca exista foarte putine calorii in organism.

Cum pot inlocui alimentele interzise in dieta englezeasca de 21 de zile?

Nicotina trebuie inclusa, de asemenea, in lista alimentelor interzise, cu toate ca nu este un aliment. Analizand numeroasele interdictii, incepe sa para ca nimic nu este permis din cele permise. Dar totul este mult mai simplu.

Alimentele prajite pot fi inlocuite cu tocanite sau mancaruri gatite la aburi.

Ceaiul negru este interzis si poate fi inlocuit cu ceai verde in toate aceste trei saptamani. De asemenea, sarea va fi inlocuita in mod ideal cu anumite condimente aromate.

In schimb, produsele precum zaharul, alcoolul si cafeaua ar trebui eliminate complet, deoarece aceste produse provoaca retentia de apa in organism.

Dieta englezeasca pe zile

In cautarea armoniei, multe femei decid adoptarea celor mai disperate masuri pentru a scapa de kilogramele si centimetrii suplimentari intr-un timp cat mai scurt. In astfel de cazuri, corpul se afla intr-o stare de stres. Pentru a-l proteja de o astfel de conditie, ar trebui sa alegeti o dieta indelungata, care sa dea rezultate pe termen lung, cum ar fi dieta englezeasca de 21 de zile.

Dieta englezeasca meniu

Dieta de doua zile

  • primele doua zile – post;
  • urmatoarele cateva zile – in principal, aport de proteine;
  • ultimul ”apel” – o dieta vegetala.

Dupa 6 zile de dieta, puteti incepe alternarea zilelor de proteine cu cele de legume.

Un meniu de proba pentru primele doua zile de ”foamete”

  • 2 felii de paine neagra sau de cereale;
  • 1 cana de suc de rosii proaspete;
  • lapte – 1 l.

Exemplu de meniu pentru zilele cu proteine

  1. Receptia de dimineata – ceai cu lapte cu un continut minim de grasimi, un sandwich din paine de secara cu unt (0,5 lingurite) si miere (1 lingura).
  2. Pranz – 200 ml bulion sau supa de peste cu continut scazut de grasime si o felie de paine, plus 200 g carne de pui sau carne de peste cu continut scazut de grasime, 2 lingurite de mazare din conserva.
  3. Gustarea de dupa-amiaza – ceai cu lapte si miere (1 lingura).
  4. Cina – puteti alege intre: o felie de paine cu chefir, o felie de sunca, 2 oua fierte, 50 g de peste sau carne.

Exemplu de meniu pentru zilele cu legume

  1. Mic dejun – 2 portocale sau 2 mere.
  2. Pranz – tocana de legume sau supa fara cartofi. Este permisa o felie de paine si tocana cu o lingura de ulei de masline sau vegetal.
  3. Gustarea de dupa-amiaza – mai multe fructe din lista alimentelor permise.
  4. Cina – 200-250 g salata de legume, ceai din ierburi sau verde la care se poate adauga o lingurita de miere.

Alte recomandari

Zilele urmatoare pot alterna fie cate una (proteina vegetala), fie cate doua, in functie de preferinte. In acest caz, rotatia nu ar trebui sa afecteze zilele de post. Persoanele obisnuite cu un mic dejun usor si cu o cina copioasa, isi pot aranja meniul putin diferit, adaptandu-l fara a influenta regimul stabilit.

Daca este necesar, laptele inclus in dieta sub forma de mancare separata poate fi inlocuit cu kefir cu un continut scazut de grasime. Tehnica va fi la fel de bine tolerata la orice varsta. Principalul lucru este ca persoanele sa supravietuiasca celor mai dificile zile – primele doua , fara mancare. Dupa acestea, disconfortul la nivelul sistemului digestiv si nevoia obsesiva de a manca ceva vor disparea.

Avantaje si dezavantaje

Cu toate ca poate aduce beneficii importante, cum ar fi pierderea in greutate si un mai bun control al portiilor, dieta englezeasca de 21 de zile are unele potentiale dezavantaje.

In primul rand, meniul devine plictisitor, asa ca trebuie sa incercati sa-l diversificati pe cat posibil. Astfel, folositi diferite tipuri de carne, peste, faceti salate si supe din diferite legume.

Focusul este pe pierderea in greutate pe termen scurt

Dupa cum mentioneaza si denumirea, dieta englezeasca de 21 de zile se concentreaza pe o perioada de trei saptamani. Puteti, intr-adevar, sa scapati de kilograme in timpul dietei, insa riscurile sa le recapatati dupa terminarea programului sunt foarte mari.

Poate fi prea restrictiva pentru unii

Dieta se concentreaza pe un mai bun control al portiilor de mancare. Cu toate ca poate fi o modalitate eficienta de a evita supraalimentarea, aportul mic de mancare pot fi prea restrictiv pentru unii oameni.

In plus, aceasta nu este o modalitate realista de a manca pe termen lung, iar urmarirea continua a portiilor si a aportului alimentar poate duce la tendinte alimentare dezordonate la unele persoane.

Rezultate

Lunga, dar cea mai eficienta – asa a fost caracterizeaza dieta englezeasca de 21 de zile.

Dieta de 21 de zile slabesti 15 kg

Sustinatorii ei promit ca persoanele care opteaza pentru aceasta dieta vor pierde intre 8 si 12, in unele cazuri chiar 18 kg.

Esenta consta in alternarea zilelor. Dieta englezeasca de 21 de zile presupune 2 zile de post si 19 zile de meniuri care alterneaza cate doua zile. Schema de trei saptamani trebuie aranjata pe zile, pentru ca persoanele sa nu greseasca si sa nu manance ceva din lista alimentelor interzise.

Dupa cum mentionam, cea mai grea incercare are loc in primele doua zile, cand persoanele au voie sa bea lapte de trei ori. Micul dejun si gustarea sunt completate cu o felie de paine prajita. O portie de suc de rosii reprezinta cina dietetica, iar asa se incheie prima zi.

Meniul principal al perioadei este oarecum monoton, schema fiind urmatoarea:

  • zilele 3-4, 7-8, 11-12, 15-16, 19-20 – cu proteine;
  • zilele 5-6, 9-10, 13-14, 17-18 – cu legume.

Riscuri si contraindicatii

In ciuda regimului strict si a meniului limitat, spre deosebire de alte tipuri, dieta englezeasca de 21 de zile poate fo adoptata de aproape toata lumea. O exceptie pot fi doar femeile insarcinate si cele care alapteaza.

Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, trebuie sa respectati cu strictete regulile dietei. De asemenea, o dieta de trei saptamani, fiind limitata ca interval, implica o incheiere prudenta. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin introducerea lactatelor. In plus, ar trebui sa va ganditi ca sfarsitul dietei nu inseamna finalul eforturilor de creare a corpului ideal. Nu uitati sa continuati sa respectati un stil de viata sanatos.

Precautii

Daca simtiti stari de rau in zilele de infometare, daca acuzati dureri de cap, ameteli, pierderea fortei, ar trebui sa opriti dieta si sa solicitati ajutorul unui medic. De obicei, astfel de simptome pot indica boli de inima, prezenta tulburarilor hormonale, boli pancreatice.

 

Referinte:

  1. https://iliveok.com/food/english-diet-21-days-detailed-menu-every-day_129967i15878.html
  2. https://fashionisers.com/2014/08/29/english-diet-plan/
  3. https://petelawrieblog.com/sport-i-fitnes/103254-angliyskaya-dieta-21-den-otzyvy-i-rezultaty-angliyskaya-dieta-na-21-den-menyu.html
  4. https://gm.ladiesliberty.org/14307-the-basics-of-nutrition-on-the-english-diet-for-21-da.html
Andrei Radu

Andrei Radu este licentiat in jurnalism, iar din 2006 lucreaza cu spor in presa, marea lui pasiune. A debutat ca reporter la departamentul de Sport al Antenei 1, evoluand ulterior ca redactor la Antena 1 si GSP TV. A mai facut parte din echipa editoriala a celor de la 6TV si revista Zile si Nopti.

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

11 luni in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

11 luni in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

11 luni in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

11 luni in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

11 luni in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

11 luni in urma