Ceaiul de hibiscus are proprietati antiinflamatoare si este ideal pentru persoanele care au probleme cardiovasculare. Afla din urmatorul articol care sunt proprietatile hibiscusului, beneficiile, dar si cum se prepara corect acest ceai!
2. Ceai de hibiscus: proprietati
3. Ce beneficii are ceaiul de hibiscus?
6. Precautii si contraindicatii
Ceaiul de hibiscus, cunoscut si sub denumirea de Agua de Jamaica, este preparat prin fierberea plantei de hibiscus, denumita stiintific Hibiscus sabdariffa. Florile de hibiscus au diverse nume si sunt cunoscute sub numele de „Roselle” in unele locuri.
Ceaiul de hibiscus are culoarea rosie rubin sau magenta profunda si are un gust acrisor.
Aceasta este o bautura foarte populara in intreaga lume si este adesea folosita ca un ceai medicinal. Este disponibil in intreaga lume pe piata ceaiurilor si poate fi consumat fierbinte sau rece, in functie de preferinte. Acest ceai are un continut scazut de calorii si nu contine cofeina.
Ceaiul de hibiscus este in mod natural sarac in calorii si nu contine cofeina. Conform bazei de date USDA Nutrient, ceaiul de hibiscus contine minerale, inclusiv calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. Ceaiul de hibiscus contine, de asemenea, vitamina B, precum niacina si acid folic. Acest ceai este o sursa buna de antocianine, ceea ce il face benefic pentru a tine sub control nivelurile crescute ale tensiunii arteriale, racelile obisnuite si infectiile tractului urinar.
Ceaiul din florile de hibiscus ajuta la mentinerea unui corp sanatos. Iata care sunt beneficiile si efectele consumul de ceai de hibiscus:
Un raport al AHA (American Heart Association), publicat in noiembrie 2008, sugereaza ca un consum moderat al acestui ceai scade tensiunea arteriala la adultii pre-hipertensivi si usor hipertensivi. Totodata, conform unui studiu publicat in Journal of Ethnopharmacology, ceaiul de hibiscus are proprietati antihipertensive si cardioprotectoare, care pot fi benefice pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala si pentru cei cu riscuri ridicate de boli cardiovasculare.
Ceaiul din florile de hibiscus este benefic pentru pierderea in greutate. Mai multe studii arata ca extractul de hibiscu scade absorbtia amidonului si a glucozei celor doua componente dietetice care pot duce la cresterea in greutate si pot ajuta la pierderea kilogramelor in plus.
Ceaiul de hibiscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din organism, contribuind astfel la protejarea impotriva bolilor de inima si la protejarea vaselor de sange. Proprietatile hipolipidemice si hipoglicemice ale ceaiului de hibiscus pot fi benefice pentru persoanele care sufera de tulburari ale zaharului din sange, precum diabetul zaharat.
Un studiu de cercetare realizat pe pacienti cu diabet zaharat tip II sugereaza ca un consum moderat de hibiscus si ceai scade colesterolul, trigliceridele si colesterolul lipoproteinelor cu densitate mica si ajuta la cresterea colesterolul bun, ceea ce ajuta la gestionarea acestei boli imprevizibile.
Multe studii arata ca proprietatile antioxidante ale ceaiului de hibiscus pot ajuta in tratarea bolilor hepatice. Antioxidantii ajuta la protejarea corpului de anumite boli, neutralizand radicalii liberi prezenti in toate celulele corpului. Prin urmare, consumul de oxidanti benefici din ceaiul de hibiscus fara cafeina va poate prelungi durata de viata, asigurandu-va buna functionare a organismului.
Ceaiul de hibiscus contine acid protocolatchuic hibiscus, care are proprietati antitumorale si antioxidante.
Un studiu realizat de Departamentul si Institutul de Biochimie de la Colegiul Medical si Dental Chung Shan, din Taichung, Taiwan sugereaza ca hibiscusul poate incetini cresterea celulelor canceroase specific celulelor leucemiei prin inducerea apoptozei, cunoscuta in mod obisnuit ca moarte celulara programata. Un alt studiu realizat de Karina H. Goldberg si echipa sa de cercetare au raportat ca extractul de hibiscus poate inhiba cresterea celulelor canceroase de piele.
Hibiscusul este bogat in acid ascorbic, de asemenea, cunoscut si sub numele de vitamina C, care este un nutrient esential organismului care intareste totodata si sistemul imunitar. Ceaiul de hibiscus este cunoscut si pentru proprietatile sale antiinflamatoare si antibacteriene. Prin urmare, acest ceai este un remediu excelent care va ajuta sa tratati, dar si sa preveniti raceala si gripa. De asemenea, ceaiul de hibiscus poate fi utilizat pentru a trata febra.
Beneficiile pentru sanatate al ceaiului de hibiscus includ ameliorarea crampelor si a durerilor menstruale. Ajuta, de asemenea, la restabilirea echilibrului hormonal, ceea ce poate duce la ameliorarea simptomelor menstruatiei, cum ar fi modificarile de dispozitie, depresia si pofta de dulce.
Ceaiul de hibiscus contine multe vitamine si minerale, in special flavonoide, care au fost proprietati antidepresive. Astfel, consumul de ceai de hibiscus poate ajuta la calmarea sistemului nervos si poate reduce anxietatea si depresia prin crearea unei senzatii de relaxare mentala si fizica.
Multe persoane beau ceai de hibiscus pentru a imbunatati digestia, deoarece regularizeaza atat urinarea, cat si miscarile intestinale. Deoarece are proprietati diuretice, acest ceai este utilizat si pentru tratarea constipatiei, imbunatatirea starii de sanatate a sistemului gastro – intestinal si ajuta la reducerea riscului de cancer colorectal.
Consumat in cantitati moderate, acest ceai ajuta la tonifierea pielii, conferindu-i in acelasi timp elasticitate.
Acest ceai mai contribuie la:
Ceaiul de hibiscus este foarte usor de preparat.
Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente:
Mod de preparare:
Desi ceaiul de hibiscus este un agent de imbunatatire a sanatatii si un stimulent natural pentru pierderea in greutate, exista efecte secundare posibile de care trebuie sa fiti constienti.
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…