Remodelare corporala – ce presupune, metode fara bisturiu, rezultate

Remodelare corporala – o serie de proceduri, terapii, tehnici si tratamente care ajuta la topirea si eliminarea tesutului adipos. Aflati care sunt cele mai bune tratamente de remodelare corporala pentru corpul vostru, dar si contraindicatiile pentru fiecare producera din urmatorul articol!

Cuprins:

1. Ce inseamna remodelare corporala?

2. Zone care necesita remodelare corporala

3. Metode non-invazive de remodelare corporala

4. Cat se poate slabi prin remodelare corporala?

5. Remodelare corporala dupa nastere

6. Posibile riscuri

7. Contraindicatii

Ce inseamna remodelare corporala?

Remodelarea corporala cuprinde o serie de proceduri non – invazive si nedureroase care ajuta la topirea grasimilor, a tesutului adipos, de slabire si de tratare a celulitei de orice grad.

Zone care necesita remodelare corporala

Remodelarea corporala poate fi efectuata prin diferite metode pe abdomen, brate, picioare, solduri si coapse fara bisturiu, fara ace si fara durere.

Problema slabitului este intotdeauna de actualitate si da batai de cap atat femeilor obisnuite, dar mai ales vedetelor, pentru care imaginea este extrem de importanta. Lupta cu kilogramele care nu vor nicicum sa se topeasca a devenit din ce in ce mai dificila, mai ales ca stilul de viata modern ne lasa tot mai putin timp liber pe care sa il dedicam activitatilor de intretinere corporala, infrumusetare sI relaxare. Din fericire, noile descoperiri in domeniul medicinei estetice ofera solutii moderne de remodelare corporala si din ce in ce mai putin invazive.

Remodelare corporala abdomen

Pentru a elimina tesutul adipos din jurul abdomenului sunt recomandate cateva sedinte de criolipoliza si vacuum, care au puterea de a distruge definitiv adipocitele, eliminand intr-o singura sedinte aproximativ 30% din grasimea localizata. Odata ce sunt distruse, celulele grase mor si sunt eliminate in mod natural prin intermediul macrofagilor, care ajuta la eliminarea tuturor tesuturilor moarde, transformandu-le in aminoacizi, peptide si proteine. In plus, dupa ce au fost distruse, celulele grase nu mai au posibilitatea de a se regenera si asta datorita procedurile in sine de criolipoliza si vacuum, despre care veti afla mai multe in acest articol.

Velashape este un al remediu care ajuta la slabire si eliminarea tesutului adipos prin combanatia de frecvente radio bipolare, raze ingrarosii si vacuum.

Metode non-invazive de remodelare corporala

Aparate remodelare corporala

Criolipoliza – inghetarea grasimii

Cu un mare succes in clinicile europene specializate in remodelarea corporala, LipoCryo este cel mai nou si inovator aparat de slabit, care functioneaza pe baza unei tehnici moderne numite criolipoliza, adica topirea grasimilor prin inghetarea celulelor adipoase pana la distrugerea lor. Altfel spus, acest aparat de slabit reuseste sa inlocuiasca „liposuctia” cu criolipoliza, celulele adipoase primind mesajul de „a se sinucide” din cauza frigului indus de aparat. LipoCryo este singurul aparat cu CE medical care scade temperatura pana la 3 grade Celsius, si nu mai putin (spre deosebire de alte aparate care functioneaza pe acelasi principiu). Procedura de criolipoliza nu este dureroasa si actioneaza numai la nivelului stratului de grasime fara sa lezeze pielea, fiind utila celor care vor sa-si subtieze cu cativa centimetri talia, coapsele si/sau bratele.

Ce simte pacientul in timpul tratamentului?

Tratamentul prin criolipoliza nu este dureros nici in timpul procedurii si nici dupa efectuare. Pacientii vor simti doar o mica tensiune a pielii in zona tratata datorita efectului de aspirare si osenzatie pronuntata de rece, iar ulterior exista posibilitatea amortirii sau inrosirii zonei tratate, insa nu mai mult de doua ore. Pacientele marturisesc ca nu simt durere in timpul procedurii, doar un pic de rece. Dupa cateva minute, pacientele pot observa rezultatul aproape instantaneu. De exemplu, se poate vedea clar ca abdomenul diminueaza dupa procedura de criolipoliza.

Celulele adipoase (adipocitele) din tesutul subcutanat (sub derma) sunt celule saturate de catre acizii grasi si, ca atare, sunt mult mai susceptibile expunerii la rece. Alte elemente expuse cum ar fi venele, nervii periferici, melanocitele, fibrocitele sau celulele cu un grad scazut de grasime sunt mult mai putin sensibile expunerii la rece. Aceasta particularitate face ca adipocitele sa fie usor de targetat si eliminat, fara a afecta tesutul inconjurator.

Cum se desfasoara sedintele?

O sedinta cu LypoCrio dureaza intre o jumatate de ora sI 40 de minute, perioada fiind variata in functie de zona tratata si grosimea stratului adipos. Pentru zone extinse, care necesita un alt interval de expunere la frig, cum ar fi abdomenul, este nevoie de doua aplicari. Pentru fiecare parte a corpului care este supusa acestei proceduri sunt necesare una, pana la trei sedinte de tratament. Dupa o singura sedinta, grasimea zonei se reduce cu 25-45%, ceea ce reprezinta echivalentul a trei, pana la 14 mm, iar dupa trei sedinte masura hainelor poate scadea cu doua unitati. Rezultatele incep sa fie sI mai vizibile din ziua a 15-a de tratament si sunt maximale pentru o sedinta la 45 de zile, fara dieta si fara exercitii fizice speciale. Dupa 45 de zile se poate efectua o noua sedinta de tratament.

„Candidatul” ideal

Scopul tratamentului LipoCryo este acela de a diminua depunerile adipoase locale. Ca atare, candidatul ideal pentru acest tip de procedura nu este tipul obez, cu depuneri adipoase generale, ci mai degraba acele persoane – femei sau barbati – cu depuneri locale de grasime: in zona abdominala, sub forma de colacei (depuneri pe zona laterala/solduri), spatele inferior, pe brate sau in zona feselor (in special in laterale). Aceste straturi de depuneri apar fie in urma unui regim alimentar dezechilibrat, fie in urma unui regim de slabire, in urma caruia nu pot fi eliminate toate depunerile.

Velashape

Velashape este o solutie ideala cand vine vorba de slabire circumferentiala si de tratarea zonelor cu celulita. Acest tip de tratament este usor de efectuat, nu necesita timp de recuperare, este confortabil, terapeutic si ofera rezultate intr-un timp foarte scurt. Tratamentul cu Velashape este printre cele mai renumite proceduri de remodelare corporala preferat de vedetele din toata lumea. Echipamentul de remodelare cu Velashape combina:

  • lumina infrarosu care incalzeste si ajunge in testut pana la 3 mm adancime
  • radio frecventa bipolara care incalzeste tesutul pana la 15 mm adancime
  • procedura de vacuum care asigura un masaj eficient si puternic local
  • masaj cu role mecanice care tonifiaza pielea

Daca urmati un tratament cu Velashape conform recomandarilor specialistilor, atunci veti putea pierde pana la 10 cm in circumferinta numai in cateva saptamani. Rezultatele procedurii Velashape sunt asemanatoare cu cele obtine prin intermediul operatiilor estetice, insa sunt efectuate fara bisturiu, iar timpul de recuperare este mult mai rapid. Velashape reprezinta tratamentul ideal pentru slabire, care trateaza zonele corpului afectate de celulita si reduce suplusul de grasime de pe abdomen, copase, fese, solduri, brate si spate.

Dermocell Expert

Dermocell Expert este un echipament cu terapii complet non-agresive, cu rezultate vizibile instant. Echipamentul face parte din ultima generatie de sisteme profesionale de estetica care inglobeaza 5 terapii spectaculoase pentru remodelare corporala, drenaj limfatic, redefinirea siluetei, eliminarea totala a celulitei si lifting facial. Astfel, sedintele de Dermocell Expert:

  • elimina celulita si adipozitatile localizate (remodelare corporala)
  • accelereaza procesul de ardere a grasimilor
  • elimina edemele si defibrozeaza tesuturile
  • imbunatateste elasticitatea epidermei
  • atenueaza senzatia de picioare grele (drenaj limfatic)
  • reda fermitatea si tonicitatea pielii (lifting facial)

Masaj cu ultrasunete

Remodelarea corporala cu ultrasunete este o alta metoda de eliminare a celulitei si de topire a grasimilor din tesut. Acest tip de tratament este insotit de aplicarea unor creme sau uleiuri anticelulitice, iar ultrasunetele au rolul de a grabi procesul de absorbtie a tuturor substantelor active in straturile cele mai profunde ale pielii. Astfel, sedintele cu masajul cu ltrasunete:

  • trateaza celulita prin eliminarea nodurilor de grasime localizata
  • remodeleaza prin reconturarea adipozitatilor
  • detoxifiaza
  • elimina vergeturile prin uniformizarea culorii pielii
  • pielea devine mai tonifiata, ferma, elastica si luminoasa
  • stimuleaza activitatea celulara
  • relaxeaza zonele aflate in tensiune / incordate
  • activeaza microcirculatia cutanata

Electrostimulare

Electrostimularea este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de grasimea in exces din anumite zone ale corpului si pentru a imbunatati aspectul fizic. Aceasta terapie cu electrostimulare are ca efect, pe langa inlaturarea grasimii, intarirea si definirea musculaturii. Electrostimularea este o procedura simpla si sigura prin care anumiti micro curenti sunt aplicati direct pe fibrele musculare ale zonei de tratament stimulandu-le si facandu-le sa lucreze.

Aceasta stimulare utilizeaza grasimile din imprejurimi ca si sursa de energie, arzandu-le in acelasi fel in care se ard in timpul efectuarii sportului.

Vacuum

Tratamentul de remodelare corporala cu vacuum ajuta la eliminarea depozitelor de grasime si la dizolvarea acestora prin masarea intensa si in profunzime a muschilor. Procedurile cu vacuum au proprietati:

  • anticelulitice
  • remodelante
  • drenaj limfatic
  • intensifica buna circulatie a sangelui
  • imbunatateste rata metabolica
  • imbunatateste aspectul pielii
  • tonifiaza pielea
  • recontureaza intregul corp

Masajul anticelulitic cu miere

Masajul cu miere are la baza interactiunea cu anumite substante active care se regasesc numai in miere. In plus, acest masaj este cel mai eficient masaj tip anticelulitic, care ajuta la cresterea circulatiei limfei, curata in profunzime pielea, iar aceasta devine mult mai elastica si neteda. Masajul cu miere ajuta la refacerea colagenului in mod natural, reduce ridurile si vergeturile, imbunatateste circulatia sangvina, are proprietati antiseptice si vindecatoare, normalizeaza tensiunea arteriala si indeparteaza starea de oboseala.

Impachetari cu parafina

Acest tip de impachetari ajuta la eliberarea tuturor toninelor din organism, reduc semnificativ tesutul adipos si ajuta la cresterea fermitatii pielii. Totodata, impachetarile cu parafina determina la eliminarea si arderea grasimilor, impiedicand formarea de noduli adiposi. Dupa finalizarea procedurii, pielea va deveni mult mai fina, elastica, muschii de vor relaxa complet, iar durerile reumatice vor fi minimizate.

Aromoterapia

Aromoterapia presupune o procedura care se efectueaza intr-o capsula la rece si are la baza folosirea anumitor substante active, precum este menta, camforul, proteine din ovaz, extracte de castane salbatice, ardei iute, urzica, cimbru, ulei de scortisoara, ulei de portocal si iedere. Acest tratament cu aromoterapie este excelent pentru tratarea celulitei si pentru reducerea acumularilor de grasime.

Imapachetari cu cofeina

Tratamentele cu cofeina sunt printre cele mai relaxante proceduri care au un efect energizant, stimuleaza circulatia sangelui si auta la eliminarea apei la persoanele care au probleme cu retentia de apa, arde grasimile si ajuta la oxigenarea tuturor celulelor din organism.

Masca remodelatoare cu ceai verde

Tratamentul cu masca verde este conceput pentru remodelarea anumitor parti ale corpului care prezinta diferite probleme inestetice pe fese, coapse, gambe sau abdomen. Aceasta masca cu ceai verde contine saruri minerale si plante microionizate, care sunt o sursa excelenta de actiune modelatoare, oferind in acelasi timp si fermitate pielii.

Impachetari antivergeturi

Acest tip de impachetari stopeaza vergeturile care sunt deja existente pe piele si previn aparitia de altele noi. In plus, dupa impachetarile antivergeturi, pielea va fi mai elastica, supla, compacta, ferma si neteda. Procedura se realizeaza prin drenare care produce un efect deosebit de puternic, detoxifiant in stratul cel mai profund al pielii.

Cat se poate slabi prin remodelare corporala?

Da, cu ajutorul tratamentelor de remodelare corporala puteti slabi foarte mult, insa difera atat tipul de organism si de reactie a fiecaruia, cat si tipul de procedura ales pentru topirea kilogramelor in plus. De exemplu, la prima sedinta de aromoterapie se poate slabi in circumferinta aproximativ 2 cm. Dupa prima sedinta de criolipoliza se pot pierde 2,5 cm din grasime. In schimb, dureaza 3 sedinte de criolipoliza pentru a indeparta 10 cm din grasimea depusa in zone, precum:

  • abdomenul
  • talia
  • soldurile
  • bratele

Remodelare corporala dupa nastere

Aducerea pe lume a unui copil este un eveniment unic si important in viata oricarei femei. Insa, unele nasteri pot sa afecteze grav tinerele mame, care nu isi pot reveni la formele dinainte de sarcina propriu-zisa. Astfel, corpul este lipsit de fermitate, forme, sanii isi pierd si ei formele, volumul, abdomenul este lasat, insotit de vergeturi si tesuturi adipoase. In plus, numarul de kilograme se pierd mult mai greu, iar uneori dieta si exercitiile fizice sunt de ajuns. De aceea, exista anumite proceduri de remodelare corporala destinate si create pentru femeile care sunt proaspat mamici.

De exemplu, sedintele cu Velashape sau Dermocell Expert sunt ideale pentru slabire, eliminare tesuturilor adipoase si tonifiere. Cu ajutorul acestor proceduri de remodelare corporala, se va:

  • accelera drenajul limfatic, imbuntatind in acelasi timp circulatia sanguina locala stimuland metabolismul si cresterea fluxului de oxigen si nutrienti in organism

In plus, rezultatele in urma acestor proceduri sunt testate clinic si sunt vizibile dupa aproximativ 5 sedinte.

Posibile riscuri

Singurele riscuri care ar putea sa apara in urma efectuarii tratamentelor de remodelare corporala sunt rezultatele neuniforme si cu urme foarte vizibile de demarcatie la persoanele care au o masa corporala mare.

Insa, mai exista si riscul de a nu vedea rezultate imbunatatite ale procedurilor daca nu aveti grija ce mancati, cata miscare faceti pe saptamana si cat va odihniti. Acestea sunt cateva aspecte care reprezinta niste factori de risc care ar putea sa nu dea rezultate investitiilor in tratamentele remodelante. De aceea, este important sa:

  • aveti o dieta echilibrata si bogata in vitamine si nutrienti
  • sa faceti miscare zilnic, cel putin 30 de minunte de mers pe jos (daca timpul nu va permite mai multe)
  • sa faceti anumite programe de fitness de 3 ori pe saptamana sau exercitii fizice sub supravegherea unui antrenor personal
  • sa va odihniti intre 7 – 8 ore pe noapte
  • sa va mentineti corpul hidratat – Aflati cata apa trebuie sa consumati pe zi

Contraindicatii

Exista multiple contraindicatii cand vine vorba de procedurile de remodelare corporala. De exemplu pentru:

Criolipoliza

  • daca aveti hernie
  • sangerari anormale
  • perioada de sarcina sau alaptare
  • boala Raynaud
  • hepatoza
  • daca pacientul are stimulator cardiac sau defibrilator
  • pacientul a suferit recent o operatie sau are tesut cicatricial
  • nevralgii senzoriale ale pielii, insuficienta circulatorie in zonele de tratament sau cele invecinate
  • neuropatie diabetica
  • crioglobulinemie, hemoglobinurie paroxistica la rece
  • durere cronica, sensibilitate la frig sau tulburari anxioase
  • rani deschise sau infectate, eczeme, dermatite, eriteme sau alte afectiuni ale pielii

Velashape

  • daca aveti un stimulator cardiac sau un defribrilator intern
  • implanturi superficiale metalice
  • cancer de piele
  • alunite pre-maligne
  • antecedente de orice fel de cancer
  • tulburari cardiace
  • sunteti gravida
  • herpes la nivelul zonei supuse interventiei
  • lupus
  • probleme de piele
  • utilizati medicamente anticoagulante
  • aveti boli ale sistemului imun, inclusiv HIV
  • aveti boli endocrine, inclusiv diabet zaharat
  • epilepsie
  • pielea este bronzata excesiv de la soare, plaja, creme autobronzate

Pentru mai multe informatii, riscuri si contraindicatii este cel mai bine sa discutati cu specialistul inainte de efectuarea procedurilor de remodelare corporala.

 

Referinte:

  1. https://www.healthline.com/health/deep-tissue-massage
  2. https://imede.es/integral-body-remodeling/
  3. https://www.dayspamagazine.com/stunning-body-stunning-skin-do-remodeling-and-shaping-procedures-work/
  4. https://www.deleo-medical.com/treatments/bodycontouring/
Andreea Enache

Absolventa a Facultatii de Comunicare si PR, si a Masteratului de Social Media & Marketing Online - Universitatea SNSPA din Bucuresti.

Articole recente

Turmeric latte – ce beneficii poate avea?

Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…

1 an in urma

Sosul de mere – beneficii si utilizari

Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…

1 an in urma

Dermatilomania – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…

1 an in urma

Steatoree – cauze, simptome, tratament

Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…

1 an in urma

8 Mituri despre sindromul de colon iritabil

Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…

1 an in urma

8 Solutii pentru a ameliora disconfortul dat de hemoroizi

Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…

1 an in urma