Mahmureala este o stare neplacuta prin care se imbina mai multe semne si simptome ce se pot dezvolta dupa consumul exagerat de alcool. Aflati din urmatorul articol cat dureaza starea de mahmureala, cum se manifesta, dar si care sunt cele mai bune remedii!
1. Ce este si cat dureaza mahmureala?
2. Cum se manifesta mahmureala?
4. Remedii naturiste pentru mahmureala
O mahmureala este o colectie de semne si simptome pe care le resimte o persoana dupa ce a consumat prea mult alcool. Mahmureala poate sa apara la orice ora din zi, dar aceasta este, de obicei, mai frecventa dimineata dupa o noapte in care s-a consumat alcool.
Majoritatea semnelor si simptomelor de mahmureala dureaza de la 8 pana la 24 de ore. Mahmureala incepe la cateva ore dupa ce ati incetat sa mai consumati alcool, mai exact atunci cand scade concentratia de alcool direct in sange.
Iata care sunt simptomele care duc la aparitia mahmurelei:
Simptomele de mahmureala incep, de obicei, atunci cand continutul de alcool din sange scade semnificativ si este aproape de zero. De obicei, simptomele sunt in plin efect in dimineata dupa noaptea in care s-a consumat alcool. In functie de ce si de cat ai baut, puteti simti urmatoarele simptome:
Consumul excesiv de alcool duce la:
Alcoolul este un diuretic, ceea ce inseamna ca va va face sa urinati des. Ca atare, consumul de alcool si efectul advers, adica mahmureala, va face organismul sa se deshidrateze. Astfel, deshidratarea este una dintre principalele cauze ale durerilor de cap, ale ametelilor si, desigur, a senzatiei permanente de sete.
Alcoolul provoaca iritatii stomacului si creste productia de acid in sistemul digestiv. In functie de cat de mult alcool consumati, acesta poate, de asemenea, accelera sau incetini trecerea alimentelor prin tractul gastrointestinal. Tocmai de aceea, pe perioada de mahmureala aveti greata, varsaturi si diaree.
Aportul de alcool afecteaza nivelul de electroliti al corpului. Dezechilibrele electrolitice pot contribui la dureri de cap, iritabilitate si slabiciune.
Consumul de alcool va poate afecta sistemul imunitar. O parte din simptomele mahmurelei includ greata, scaderea apetitului si incapacitatea de concentrare, iar aceste semne pot fi legate de modificarile temporare ale functiei sistemului imunitar cauzate de alcool.
Bauturile limiteaza productia de zahar (glucoza) in organism. Glicemia scazuta este asociata cu oboseala, ameteli si iritabilitate.
Cand consumati alcool, vasele de sange se largesc. Acest efect, este cunoscut sub numele de vasodilatatie si este asociat cu durerile de cap si migrenele.
Semnele si simptomele mai severe care insotesc consumul de bauturi alcoolice pot indica intoxicatii cu alcool – o situatie de urgenta care poate pune viata in pericol. Apelati de urgenta la serviciile medicale in caz ca persoana care a consumat alcool prezinta urmatoarele simptome:
O persoana care este inconstienta sau nu poate fi trezita risca sa moara. Daca banuiti ca o persoana are intoxicatii cu alcool – chiar daca nu vedeti semnele si simptomele clasice – solicitati ingrijiri medicale imediate.
Orice persoana care consuma alcool poate simti mahmureala. Factorii care pot face o mahmureala sa fii mai severa includ:
Alcoolul afecteaza in mod negativ creierul, ficatul, rinichii, inima, vasele de sange, mucoasa stomacului si diverse sisteme hormonale si de reglare. Chiar si cuvantul „intoxicat” indica adevarata natura a alcoolului: o substanta toxica.
Primele simptome ale intoxicatiei cu etanol pe creier sunt destul de placute pentru majoritatea oamenilor. La inceput va face sa va simtiti relaxati si fericiti. Insa, odata cu cresterea consumului de alcool, vederea se va estompa, timpul de reactie va incetini, inhibitiile nu vor mai exista, ceea ce poate duce la o alta consecinta a bautului: judecata slaba.
Consumul excesiv de alcool poate avea ca rezultat sughituri, vertij, confuzie, letargie, „intreruperi” de memorie, varsaturi, stupoare, coma, respiratie incetinita si chiar moarte.
Inca nu se stie exact cum etanolul provoaca diferitele sale efecte, dar odata absorbit din stomac in fluxul sanguin poate iesi liber din sange si in celulele nervoase ale creierului. Odata ajuns in creier, provoaca o eliberare chimica care duce la sentimente placute si diminueaza inhibitiile prin deprimarea anumitor functii ale lobului frontal. Caile motorii devin hiperactive, iar glicemia este procesata mai putin eficient in creier. Pe masura ce tot mai multe molecule de etanol intra in membranele celulelor nervoase, se dezvolta anumite efecte de sedare. Efectele intoxicatiei cu alcool sunt relativ previzibile pe baza continutului masurat in alcool din sange.
Unele dintre aceste efecte sunt cauzate de etanol, iar altele provin dintr-un produs secundar si mai toxic al metabolismului sau numit – acetaldehida. Aceasta substanta chimica se acumuleaza in sange pe masura ce ficatul descompune alcoolul intr-o forma care poate fi eliminata din organism.
Metoclopramid mahmureala
Pastilele metoclopramic trateaza starile de greata. Luati aceasta pastila cu incredere, insa nu abuzati daca urmeaza sa conduceti, mai ales ca unul dintre efectele sale secundare este somnolenta.
Iata care sunt cele mai eficiente remedii naturiste care ajuta la combaterea mahmurelei:
Limonada fara zahar, muraturile si zeama de varza sunt printre cele mai bune leacuri pentru mahmureala care taie greata.
Referinte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…