Îngrijirea pielii pe timp de iarnă – Iarna este de fiecare dată o adevărată provocare pentru pielea noastră: ger, înghețuri, zăpadă, temperaturi extreme și aer rece. Drept urmare, corpul uman necesită o îngrijire suplimentară.
1. Îngrijirea pielii pe timp de iarnă: soluționarea celor mai frecvente probleme
2. Ce ingrediente ar trebui să conțină produsele cosmetice?
3. Indiferent de tipul pielii, există o serie de reguli generale
4. Cu ce probleme ne putem confrunta pe timp de iarnă?
Iarna este de fiecare dată o adevărată provocare pentru pielea noastră: ger, înghețuri, zăpadă, temperaturi extreme și aer rece. Drept urmare, corpul uman necesită o îngrijire suplimentară.
Principalele probleme cu care se confruntă pielea în timpul iernii sunt asociate cu deshidratarea acesteia, slabirea stratului protector (grăsimi naturale), precum și pierderea elasticității, scăderea imunității locale și stoparea procesului natural de regenerare a zonelor afectate.
Orice mască facială https://makeup.ro/categorys/24088/ sau cremă hidratantă cu o textură densă oferă rezultate vizibile. Însă specialiștii recomandă pe timp de iarnă compozițiile care conțin uleiuri naturale, acid hialuronic, siliconi, o cantitate mică de glicerină sau sorbitol.
Acidul hialuronic, mucus de melc și extractele de alge vor ajuta la hidratarea pielii. De asemenea, căutați ingrediente care păstrează nivelul optim de umiditate în celule: glicerină și uleiuri naturale, cum ar fi: avocado, migdale, shea (acestea hrănesc și înmoaie pielea).
Peptidele, ceramidele, tocoferolul (vitamina E) îmbunătățesc funcțiile de protecție ale epidermei. Iar extractul de pantenol și aloe vera calmează pielea după îngheț și vânt.
Deoarece celulele moarte riscă să nu fie îndepărtate în mod natural, sunt necesare remediile exfoliante. Dar pentru a nu usca stratul superior al epidermei, este indicat să folosim produse foarte blânde.
IMPORTANT! Pentru tenul uscat și normal, o dată pe săptămână este suficient, iar pentru tenul mixt și gras – de două.
Iarna, pielea are nevoie de multă umiditate. Așadar, pe lângă crema obișnuită, s-ar putea să aveți nevoie și de un ser nutritiv pe bază de micronutrienți utili, pentru a menține nivelul optim de hidratare în celule.
IMPORTANT! Iarna, crema trebuie aplicată cu cel puțin o oră înainte de a ieși afară, în caz contrar nu veți face decât să vă înrăutățiți starea pielii.
În timpul iernii, trebuie să vă curățați tenul cu o textură spumoasă pe bază de ulei, care spăla bine stratul lipidic protector, ce secretă o cantitate mai mare de sebum în sezonul rece.
IMPORTANT! Pentru demachiere puteți folosi apă micelară, la fel ca și vara, pentru a evita suprasolicitarea feței.
Chiar și cea mai problematică piele grasă poate fi uscată iarna. Și acest lucru nu va face decât să-i agraveze starea, deoarece epiderma are nevoie de umiditate. Evitați aplicarea măștilor pe bază de argilă până la primăvară și utilizați pe larg cremele hidratante.
IMPORTANT! De asemenea, renunțați la folosirea remediilor tonice pe bază de alcool.
Chiar și în sezonul rece, radiațiile ultraviolete sunt active și pot avea un efect negativ asupra pielii, accelerând astfel îmbătrânirea celulară.
Factorul de protecție solară (SPF) – reprezintă capacitatea unui produs de a proteja epiderma împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UVB.
Gradul acestuia fiind ales în funcție de tipul pielii și alte criterii importante, cum ar fi anotimpul, altitudinea și intensitatea razelor solare.
Desigur, rozaceea se poate manifesta indiferent de anotimp. Cu toate acestea, temperaturile scăzute pot agrava această problemă. Frigul provoacă o exacerbare a acestei caracteristici fiziologice datorită efectului înghețului asupra pereților vaselor de sânge.
Soluționare: Alegeți creme care întăresc pereții vaselor de sânge. Aplicați diverse compoziții pe bază de vitaminele C, K, PP, arnică sau extracte de castan.
Persoanele cu piele subțire și sensibilă suferă cel mai adesea de iritații pe timp de iarnă. Acest lucru duce invariabil la o senzație de disconfort, epiderma devine acoperită cu pete roșii, apar zone uscate, mâncărime și furnicături.
Soluționare: După plimbările lungi, folosiți produse cosmetice cu efect de regenerare și diverse creme cu SPF ridicat, pentru a vă proteja pielea. De asemenea, utilizați patch-uri sub ochi de cel puțin 1- 2 ori pe săptămână, pentru a restabili derma delicată de sub ochi.
Aplicare excesivă a texturilor dense duce la blocarea porilor și, eventual, la apariția inflamației. Al doilea motiv este îngrijirea necorespunzătoare a pielii: folosirea unei creme hidratante, chiar înainte de a ieși afară. La frig, apa din cremă se transformă în gheață, ceea ce provoacă apariția microfisurilor. Al treilea motiv este lipsa de vitamine.
Soluționare: Utilizați diverse tonere și creme faciale pe bază de componente antiseptice – zinc, acid salicilic, ulei de eucalipt. Acestea trebuie aplicat local, doar pe inflamații, pentru a nu usca pielea.
Ai grijă de tine și sănătatea tenului tău!
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…