Crema de noapte este un produs special creat care contine multi nutrienti ce ajuta la hranirea si regenerarea naturala a pielii in timpul noptii. Afla din urmatorul articol ce contine aceasta crema si de ce trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica de ingrijire!
2. Ce contin cremele de noapte si de ce sunt necesare?
3. Care sunt beneficiile cremei de noapte?
4. Cum alegi cea mai buna crema de noapte?
5. Sfaturi privind utilizarea cremei de noapte
Rutina zilnica de ingrijire a tenului trebuie sa cuprinda doua tipuri de creme si anume, crema de zi si crema de noapte. Aceste doua creme sunt diferite atat din punct de vedere al texturilor, cat si al beneficiilor pe care le ofera tenului. In timp ce crema de zi ofera protectie tenului impotriva razelor UV, a prafului si radicalilor liberi din mediu care pot sa deterioreze pielea, crema de noapte ajuta la repararea deteriorarii celulare a pielii, prevenind aparitia semnelor de imbatranire. Astfel, cremele de noapte sunt special create pentru utilizarea acestora pe parcursul noptii, dupa cum spune si denumirea, deoarece ofera o hidratare profunda si completa pielii tenului tau, ajutand la regenerarea celulelor.
„Nu pot sa-mi folosesc doar crema de zi?” Este o intrebare comuna in ceea ce priveste crema de noapte si, in timp ce, din punct de vedere tehnic, poti folosi hidratanta de zi, este ceva mai complicat. Crema de zi este in general mai usoara decat crema de noapte si contine SPF pentru a proteja pielea de soare. Unele creme pot infunda porii, astfel incat utilizarea lor noaptea nu este ideala. In plus, s-ar putea sa nu iti hidratezi suficient tenul pe timp de noapte daca folosesti mereu aceeasi crema de zi. Astfel, cremele de zi sunt concepute pentru a proteja pielea de elementele la care este expusa; la randul sau, cremele de noapte sunt concepute pentru hidratarea si refacerea pielii.
Daca crezi ca esti prea tanara pentru a folosi aceasta crema, mai gandeste-te putin la riscurile la care te-ai putea expune. De exemplu, productia de colagen, un element important care ajuta la intretinerea parului, pielii si unghiilor, poate incepe sa scada inca de la varsta de 25 de ani. Multe creme de noapte contin ingrediente care contribuie la sanatatea pielii, cum ar fi:
Astfel, adaugarea unei creme de noapte la rutina ta de ingrijire a pielii este o masura importanta in mentinerea unui ten tanar, radiant si sanatos.
Acest tip de crema care este recomandata a fi folosita doar seara poate fi doar un alt produs de infrumusetare de care s-ar putea sa nu ai nevoie? Aceasta crema hidratanta si special conceputa nu este precum o potiune magica. Pe de alta parte, in combinatia cu efectuarea unui ritual atent de ingrijire a tenului, alaturi de o dieta sanatoasa si o hidratare corespunzatoare, vei observa o diferenta a cremei de noapte, lasand pielea tenului sa fie curata si sa aiba un aspect luminos si sanatos.
In timp ce dormim, pe parcursul noptii, pielea tenului pierde in mod natural din umiditate (deoarece pe parcursul noptii nu consumi lichide aproximativ 7 – 8 ore). De aceea, in loc sa te trezesti cu o senzatie de disconfort a pielii, avand tenul uscat, deshidratat si cu un aspect obosit, aplica o crema de noapte. Aceasta crema contine o formula mai bogata si este special conceputa pentru a hidrata tenul pe tot parcursul noptii. Astfel, dimineata pielea ta va avea un aspect radiant, se va simti moale si hidratata.
Unul dintre cele mai mari mituri in ceea ce priveste achizitionarea de produse de ingrijire a tenului este ca, daca un produs este mai scump, atunci are ingrediente mai bune. Insa aceasta conceptie este total gresita. Brand-urile mai scumpe au un alt pret datorita investitiei pe care producatorii au realizat-o pentru promovare prin intermediul:
De aceea, este important sa citesti cu atentie lista de ingrediente si sa nu te lasi dusa in eroare de pret, si sa acorzi importanta calitatii.
Cremele de noapte contin compusi care ajuta la stoparea si prevenirea ridurilor si a semnelor de imbatranire precum pigmentarea, aparitia petelor de varsta, a liniilor fine de expresie. Pe piata exista mai multe tipuri de creme, in functie de nevoile fiecarui ten, iar cremele de noapte se impart in doua categorii:
Acest tip de crema contine adesea in compozitia sa ingrediente precum:
Toate aceste ingrediente ajuta la regenerarea celulelor si a tesutului pielii tenului, ceea ce poate contribui la diminuarea semnelor de imbatranire, mai precis:
Cu toate acestea, ingredientele din cremele anti-imbatranire pot fi iritante si pot face ca pielea sa devina mai sensibila odata cu trecerea timpului. Astfel, sensibilitatea pielii poate creste mai ales atunci cand te expui la soare. De aceea, este bine sa eviti sa utilizezi crema de noapte anti-imbatranire pe timp de zi.
Acest tip de crema hraneste profund pielea tenului si ajuta la restaurarea celulelor. In cremele de noapte hidratante se gasesc mai multe substante emoliente si nutritive in comparatie cu cremele de zi, iar acestea ajuta la repararea tenului si la refacerea balantei de umiditate a dermului. De aceea, cremele de noapte au o textura mai bogata si mai grasa in comparatie cu cremele de zi.
Este important sa intelegi importanta ingredientelor din cremele de noapte, de aceea, iata care sunt cele mai esentiale:
Multe dintre femei folosesc acelasi produs pentru a-si hidrata tenul atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, ceea ce este o greseala, deoarece fiecare produs este special creat si detine anumite beneficii si proprietati. Iata care sunt avantaje si beneficiile utilizarii cremei de noapte:
Pentru a selecta cea mai buna crema pe care sa o utilizezi noaptea si care se potriveste cu pielea si tipul de ten pe care il ai, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi si recomandari:
Tine cont de varsta pe care o ai. O crema de noapte care se potriveste mamei tale, cel mai probabil nu ti se va potrivi si tie din cauza diferentei de varsta si a diferentei de textura a pielii. De exemplu:
Crema de noapte nu poate fi aplicata oricand, deoarece aceasta poate sa nu aiba efectul dorit. Prin urmare iata ce trebuie sa faci inainte de a folosi crema de noapte:
Afla din articolul de mai jos mai multe despre turmeric latte – ce este, cum…
Afla din articol ce este sosul de mere, ce nutrienti contine, beneficii pentru sanatate, reteta…
Afla din articolul urmator ce este dermatilomania, cum se manifesta, ce efecte poate avea, cauze…
Afla din articolul de mai jos mai multe despre steatoree – care sunt semnele si…
Numeroase persoane din intreaga lume se confrunta cu sindromul de colon iritabil. Din pacate, exista…
Te confrunti cu hemoroizi? Iata care sunt cauzele, cum se manifesta, ce implica tratamentele medicale,…