5 dureri ce nu trebuie ignorate

O durere are întotdeauna un motiv și de aceea ea trebuie luată în considerare. Iată o listă a celor mai frecvente dureri care nu trebuie neglijate niciodată și pentru care este bine să consultați medicul.

O durere în piept

Contrar ideilor preconcepute, femeile sunt și ele predispuse la boli de inimă. Ba chiar, bolile cardiovasculare au devenit prima cauză de deces și la femei (nu numai la bărbați). O durere persistentă în piept, respirația dificilă și, în general, orice durere nouă în partea de sus a corpului trebuie să vă trimită imediat la medic. Dacă pacienții ar asculta „limbajul” inimii lor, ei ar fi scutiți de griji și suferințe inutile și precoce, pricinuite de un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. Aceste suferințe sunt de obicei precedate de unele semne, printre care și durerile în piept.

O durere ascuțită de dinți

Dacă începeți să resimțiți o durere ascuțită la nivelul unui dinte, trebuie să știți că e posibil ca rădăcina sau smalțul acestuia să aibă de suferit, iar nervul dentar să fie afectat. Consultați cât mai repede medicul dentist, altfel bacteriile prezente în gură vor ataca nervul... ceea ce va face ca durerea să fie și mai mare și să fiți în pericol de a vă pierde dintele.

Un punct dureros în abdomen

Dacă simțiți o durere violentă în partea dreaptă ca o săgeată, vă gândiți imediat că ar putea fi o criză de apendicită. Cu toate acestea, la femei, această durere este adesea semnul unui chist ovarian. Deși acesta este inofensiv de obicei, este bine totuși să consultați medicul ginecolog, căci uneori poate fi vorba despre o ruptură sau torsiune de ovar.

O durere de spate

Nimic mai neobișnuit decât o durere de spate, mai ales după un efort fizic deosebit, cum ar fi curățenia generală sau mutarea într-o altă locuință. În mod normal, administrarea unui antiinflamator nesteroidian și puțină odihnă ar trebui să ducă la calmarea durerii în câteva ore. Dar dacă durerea persistă mai mult de câteva zile și dacă este însoțită de furnicături în degetele de la picioare, este posibil să fi suferit o hernie de disc, adică unul dintre discurile vertebrale să comprime un nerv spinal. Iată de ce este important să consultați de urgență medicul, deoarece pe măsură ce rămâne comprimat, nervul poate fi afectat definitiv, ceea ce ar duce la apariția unei paralizii.

Un picior dureros și umflat

Glezna este umflată, înroșită și dureroasă? Inutil să mai așteptați sau să vă masați zona respectivă, cu atât mai mult cu cât masajul accentuează durerea. Consultați cât mai repede un medic, deoarece este posibil să suferiți o tromboză venoasă, adică un mic cheag de sânge este blocat într-o venă. Iar dacă este eliberat și ajunge la plămâni, este posibil să blocheze procesul de oxigenare, provocând o embolie pulmonară, cu risc de deces. Așadar, aveți nevoie urgent de un tratament care fluidizează sângele și dizolvă cheagul respectiv.

 

Media

Pe aceeasi tema

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top