Grupa sanguină și personalitatea

În fiecare dimineață obișnuiți să vă consultați horoscopul? Aflați însă că, mai degrabă decât alinierea planetelor și influența astrelor, grupa sanguină contribuie la determinarea personalității. Evident, unii se pot regăsi în descrierea tipului de personalitate asociat fiecărei grupe de sânge, alții parțial sau deloc...

În unele culturi, mai ales în Japonia și Coreea, în funcție de grupa sanguină se poate stabili chiar și regimul alimentar cel mai potrivit.

Iar în SUA sunt încă în vogă dietele elaborate după grupele de sânge, având la bază lucrarea „Eat Right For Your Type”, a doctorului Peter d'Alamo.

Grupa sanguină 0 sau I

Personalitate:

Sunt persoane ambițioase, încrezătoare în propriile forțe, uneori prea sigure și dau impresia de aroganță, insensibilitate sau vanitate. Cu toate acestea, sunt indivizi naturali, deschiși, expresivi și pasionali. Au însă o dorință nestăvilită de succes și nu le este teamă să-și asume riscuri sau să parieze pe șansele lor de reușită.

Regim alimentar:

Având o memorie digestivă foarte bună și un metabolism rapid, celor cu grupa 0 li se recomandă carnea slabă, pui, curcan, pește. Consumul de cereale și de pâine trebuie însă limitat.

Grupa sanguină A sau II

Personalitate:

Introvertiți, rezervați, răbdători și perfecționiști, oamenii cu grupa A sunt de asemenea considerați a fi predispuși la obsesii, complexe, sunt adesea tensionați și încăpățânați. Dar pe de altă parte sunt persoane loiale, destul de discrete și au uneori dificultăți în a-și exprima sentimentele sau a le împărtăși cu ceilalți.

Regim alimentar:

Grupa de sânge A predispune indivizii a prefera un regim alimentar bazat pe alimente proaspete, sănătoase și naturale, având tendința spre vegetarianism.

Grupa sanguină B sau III

Personalitate:

Persoanele din grupa B sunt creative, flexibile, uneori individualiste, optimiste și pasionale. Au însă și tendințe spre un comportament ranchiunos și iresponsabil. În relațiile amicale, cei cu grupa B știu să fie deschiși și înțelegători, dar ezită deseori să se confrunte cu ceilalți sau să se opună. În Coreea, grupul B are o reputație destul de negativă, deoarece este în mod tradițional asimilat oamenilor egoiști, manipulatori, falși și ipocriți. Predispuși din punct de vedere genetic la mai multe boli, potrivit doctorului d'Alamo, persoanele cu grupa B trebuie să urmeze un regim alimentar special.

Regim alimentar:

Alimentul care trebuie evitat prin excelență este puiul. Conform sfaturilor doctorului d'Alamo, cei cu grupa de sânge B trebuie să evite această carne slabă care conține o substanță coagulantă pentru acest tip de sânge. Consumul de pui poate cauza în principal scăderea rezistenței sistemului imunitar.

Grupa sanguină AB sau IV

Personalitate:

Persoane raționale, dar introvertite, cei din grupa AB sunt de asemenea foarte critici, deseori nehotărâți și recunoscuți pentru răceala și chiar răutatea lor. Ei însă pot apărea în societate ca persoane carismatice și populare, însă personalitatea lor internă se opune de obicei atitudinii afișate în exterior. Ei își ghidează viața mai degrabă după minte și rațiune decât după inimă și suflet, ceea ce îi determină să-și croiască un drum la distanță față de ceilalți.

Regim alimentar:

Având un sistem digestiv foarte sensibil, cei cu grupa AB trebuie să evite consumul de carne de vită sau porc.

Media

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top