Terapie care stopează albirea părului!

Un studiu recent dezvăluie existența unui tratament inovator capabil să prevină albirea părului, informează maxisciences.com. Această terapie permite de asemenea tratarea vitiligo-ului, o boală de piele care se caracterizează prin apariția unor pete albe.

Imagini

{gallery}49961{/gallery}

Încă o dată, știința se pune în slujba medicinei estetice și aduce în atenția publicului un nou tratament-miracol contra încărunțirii părului. Datorită acestui remediu, în curând, va fi posibilă menținerea culorii naturale a părului până la sfârșitul vieții, fără a apela la colorarea artificială a podoabei capilare.

Tratamentul va fi disponibil într-un timp relativ scurt datorită cercetărilor efectuate de o echipă de biologi olandezi, germani și britanici. Pentru a-l pune la punct, cercetătorii au studiat 2.411 persoane suferind de vitiligo, boală manifestată prin pete albe la suprafața pielii, mai ales la nivelul feței și membrelor.

Un tratament care atacă albirea părului de la rădăcină

La fel ca și persoanele cărora li se albește părul, pacienții cu vitiligo suferă un proces de „stres oxidativ epidermic masiv”, care antrenează acumularea de peroxid de oxigen la nivelul foliculului pilos (rădăcina firului de păr). Pentru a contracara acest fenomen, oamenii de știință au creat și testat pe subiecții incluși în studiu un cocteil de substanțe antioxidante format dintr-un compus topic, activat de expunerea la soare.

Rezultatele testului, publicate în revista FASEB (Federation of American Societies for Experimental Biology), au arătat în mod clar repigmentarea pielii și părului persoanelor participante la studiu.

„Timp de mai multe generații, diverse remedii au fost încercate pentru a ascunde părul alb, dar acum s-a dezvoltat în sfârșit un tratament care, pentru prima dată, atacă această problemă inevitabilă de la rădăcină”, a declarat Gerald Weissmann, redactor-șef al FASEB Journal. El a precizat, totuși, că prioritatea studiului o constituie descoperirea unui tratament eficient contra vitiligo-ului. „Este o veste încurajatoare cu atât mai mult cu cât noua terapie funcționează și în cazul vitiligo-ului”, a adăugat Weissmann, subliniind totodată că această boală are un impact socio-emoțional important.

Acest punct de vedere este împărtășit și de profesor doctor Karin Schallreuter, principalul autor și medic specialist în vitiligo. „Nu există nicio îndoială că pierderea culorii părului sau a pielii poate afecta pacienții în multiple moduri”, a precizat Karin Schallreuter. Teste suplimentare sunt actualmente în curs înainte ca tratamentul să fie comercializat.

 

Media

2 comentarii

  • POPA MARIANA
    POPA MARIANA Marți, 24 Iunie 2014 16:51 Link

    BUNA SEARA COPILUL MEU ARE 8 ANI SI LA JUMATATEA LUNI APRILIE AU INCEPUT PRIMELE DEPIGMENTARI IN JURUL 0CHIILOR ACUM PETELE S-AU EXTINS . CE MA SFATUITI ,ACUM ESTE SUB TRATAMENT HOMEOPAT.

  • POPA MARIANA
    POPA MARIANA Marți, 24 Iunie 2014 16:51 Link

    BUNA SEARA COPILUL MEU ARE 8 ANI SI LA JUMATATEA LUNI APRILIE AU INCEPUT PRIMELE DEPIGMENTARI IN JURUL 0CHIILOR ACUM PETELE S-AU EXTINS . CE MA SFATUITI ,ACUM ESTE SUB TRATAMENT HOMEOPAT.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top