Cum ajutăm pielea uscată – 10 sfaturi utile

Cu toţii ne dorim o piele frumoasă şi sănătoasă, dar din păcate, nu ştim de multe ori cum să protejăm cel mai important protector al corpului nostru: pielea. Poţi preveni pielea uscată urmând aceşti paşi:

Imagini

{gallery}49931{/gallery}
  1. Fă o singură dată pe zi duş sau baie. Spală-te cu apă potrivită (nu fierbinte), foloseşte un săpun cu un conţinut ridicat de grăsime sau care conţine glicerină. Duşul să nu dureze mai mult de zece sau 15 minute şi evită să faci exfolieri.
  2. Dacă ai un comportament sportiv fă un duş scurt după antrenament sau joc. Foloseşte apă caldă şi propriul săpun hidratant, dacă produsele speciale pentru sportivi pot fi prea puternice.
  3. După duş sau baie, aplică o cremă hidratantă cât timp pielea este încă udă. Gelul cu petrol sau o cremă grasă este potrivită pentru hrănirea şi menţinerea pielii hidratate.
  4. Când joci în aer liber nu uita să foloseşti cremă cu protecţie solară pentru a-ţi proteja pielea. Dacă eşti înotător, aplică un strat subţire de gel cu petrol înainte să intri în piscină.
  5. Dacă aerul din încăpere este uscat în timpul lunilor de iarnă, foloseşte un umidificator pentru a creşte nivelul de umiditate.
  6. În timpul zilei aplică o cremă hidratantă care să conţină cel puţin unul din ingredientele următoare: glicerină, Glossary Link uree, acid piroglutamic, sorbitol, acid lactic, săruri ale acidului lactic sau acizi alfa-hidroxi.
  7. Evită suprafolosirea antiperspirantelor şi parfumurilor atata timp cat aceste produse pot duce la uscarea pielii.
  8. Băile şi duşurile fierbinţi pot spăla sebumul protector al pielii, lăsând pielea uscată şi iritată. Curăţarea cu peria poate duce la uscarea pielii, în special dacă foloseşti săpunuri dure.
  9. Cremele hidratante si emoliente sunt de ajutor persoanelor care suferă de afecţiuni ale pielii uscate, cum ar fi Glossary Link eczemă, dermatită sau psoriazis. Emolienţii ajută la restaurarea umiditatii captând apa în piele şi creând o barieră pe suprafaţa pielii pentru a preveni pierderea în continuare a apei. Emolienţii pot fi găsiţi sub diverse forme: creme, loţiuni, uleiuri de baie şi unguente.
  10. După baie, foloseşte prosopul pentru a lovi uşor pielea, apoi aplică o cremă hidratantă bună pe pielea uşor udă. Aceasta ajută la păstrarea umezelii pielii. Dacă ai pielea cu solzi, aplică o loţiune care conţine acizi alfa-hidroxi. Gelul cu petrol sau o cremă grasă este potrivită pentru a menţine umiditatea pielii.

 

Media

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top