Cum îţi afectează stilul de viaţă pielea


Alegerile pe care le faci în fiecare zi - ceea ce mănânci, unde te duci, cum te simţi - afectează modul în care arată pielea ta.

Imagini

{gallery}49791{/gallery}

Ai mâncare pe faţă

Vrei să ai o piele sănătoasă? Uită-te la dieta ta. Aporturile mari de vitamina C şi un consum mai mic de grăsimi și carbohidrați sunt asociate cu un aspect mai frumos al pielii pe măsura ce îmbătrâneşti. Schimbarea dietei va ajuta la aspectul pielii tale. Alimentele bogate în antioxidanţi, cum ar fi peștele, fructele şi legumele, par să ajute la protejarea pielii .

Mănâncă vitamine

Crema anti-îmbătrânire poate conține vitamina C sau E. Pune aceşti antioxidanţi la muncă pentru a lucra şi din interior. Consumul de alimente bogate în aceste vitamine, plus seleniu, poate ajuta la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui. Ele pot ajuta chiar la inversarea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și decolorarea pielii.

Fereşte-te de îmbătrânirea pielii

Exerciţiile au efecte benefice asupra fiecărei părţi a corpului în parte, inclusiv a celui mai mare organ, pielea. O circulaţie mai bună a sângelui aduce mai mult oxigen şi nutrienţi şi poate ajuta pielea să producă Glossary Link colagen, care netezeşte ridurile. Nu te îngrijora în legătură cu transpiraţia, deoarece exerciţiile ajută la desfundarea porilor. Spală-te pe faţă imediat după antrenament și evită bandanele strâmte, care nu permit pielii să respire, iritând pielea.

Fă-ţi somnul de frumuseţe

7-8 ore pe noapte vă menţin corpul şi pielea în formă maximă. Contează şi modul în care dormi. Dacă dormiţi cu faţa pe pernă în aceeași poziție ani de zile, veți obține riduri în locul în care pielea vine în contact cu pernă. Soluția? Dormiţi pe spate.

 Cum modifică sarcina pielea

Vergeturile - 90% dintre femeile gravide le obțin. Acestea ar trebui să se estompeze după naştere. Cremele hidratante pot îmbunătăți aspectul vergeturilor.  Şi cremele cu vitamina A pe bază de prescripţie sau terapia cu laser pot ajuta. Acneea este o altă problemă frecventă a pielii, cauzată de excesul de hormoni în corpul dumneavoastră. Spălaţi-va pe faţă de doua ori pe zi și folositi o cremă hidratantă fără ulei. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza orice produse de Glossary Link acnee.

Evită melasma

Unele femei dezvoltă pete de culoare închisă,  melasma, pe fețele lor atunci când sunt însărcinate sau iau anticoncepţionale. O creștere în Glossary Link melanină, substanţa care conferă pielii culoarea ei, este responsabilă de aceste pete de culoare închisă. Melasma, de obicei, dispare după naștere sau când încetati să mai luați anticonceptionale. Pentru prevenirea modificărilor Glossary Link pigmentare foloseşte cremă cu protecție solară în orice moment și evită soarele. Melasma poate fi, de asemenea, tratată cu peeling chimic sau cu prescrieri topice de hidrochinonă, retinoizi, acid azeleic, acid kojic sau hidroxiacizi. Însă, este necesară evitarea strict a luminii soarelui.

Feriţi-vă de razele nocive ale soarelui

Indiferent dacă adori sau nu soarele, sunt șanse ca pielea ta să fie lezată de soare. Aproximativ 90% din toate daunele pielii se datorează soarelui. Cu cât creşte timpul de expunere la soare, cu atât creste şi riscul de cancer de piele. Protejează-ţi pielea prin purtarea hainelor cu protectie solară. Caută produse care conțin oxid de zinc, dioxid de titan sau avobenzone. Purtaţi pălării cu boruri largi și haine cu mâneci lungi și evitati soarele între orele 10 și 14, când razele sunt cele mai puternice.

Cum să ingrijiti pielea aflată în proces de îmbătrânire

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea se modifică. Corpul tău nu produce la fel de mult colagen, iar elastina care permite pielii să revină la loc se uzează. De asemenea, corpul tău mai produce sau pierde mai repede celulele pielii. Exfolierea pielii, folosirea unui săpun care nu usucă pielea și a cremelor hidratante pot ajuta la stimularea pielii supuse procesului natural de îmbătrânire. Utilizaţi retinoizi fără reţetă sau creme cu vitamina C pentru a reduce ridurile fine.

Efectele cafelei asupra organismului

Cofeina din cafea și ceai deshidratează, astfel încât aceasta poate duce la uscarea pielii. Dar un studiu a constatat că, atunci când este aplicată pe piele, cofeina poate inversa daunele provocate de soare și reduce riscul de Glossary Link cancer de piele, cel puțin la soareci. Cercetătorii încearcă să afle dacă cofeina protejează şi pielea umană.

Consumă cât mai puţin alcool

Prea mult alcool este dăunător pentru pielea ta, precum și pentru organism. Alcoolul este un Glossary Link diuretic. Determină organismul să piardă apă, ceea ce poate contribui la pielea uscată. De asemenea, dilatează vasele de sânge. De-a lungul timpului, aceste vase de sânge se pot deteriora permanent, astfel încât pielea rămâne roșie. Alcool, în special vinul roşu, poate declanșa, de asemenea, episoade de acnee rozacee.

Renuntaţi la ţigări

Pur și simplu, fumatul este dăunător pentru pielea ta: Este al doilea factor, după soare, care cauzează riduri premature și uscarea pielii. De fapt, sub un microscop puteți vedea ridurile la fumătorii cu vârsta de 20 ani. Fumatul reduce fluxul de sânge la nivelul pielii și contribuie la distrugerea colagenului. Mai putin colagen înseamnă mai multe riduri.

În fiecare zi, pielea vine în contact cu poluarea - fumul de ţigară, gaze de eșapament sau noxe. Menține pielea sănătoasă, menținând-o curată. În funcție de nevoile pielii dvs., puteți curăța fața cu un săpun delicat sau o soluţie tonică pentru a elimina celulele moarte ale pielii, după care aplicaţi o cremă cu retinoizi şi o cremă hidratantă. (Tenul gras are nevoie de cremă hidratantă; foloseşte produse fără ulei).

Îngrijirea pielii în sezonul rece

Vremea rece și vântul usucă pielea, o face solzoasă, iar eczemele și acnea rozacee se pot agrava. Nu este vorba doar de vremea de afară, şi căldura uscată din interior are un efect dur asupra pielii. În acest sens, puteţi folosi un umidificator, bea apă multă și aplica o crema hidratantă pe tot parcursul zilei. Nu uitaţi să vă daţi cu cremă cu protecţie solară când ieşiti afară.

Îngrijirea pielii vara

Chiar dacă doriţi să vă bronzaţi cât mai repede, folosiţi o cremă cu protecție solară rezistentă la apă pe toată pielea expusă odata la fiecare două ore. Și dacă aveți pielea uscată, puteti folosi o cremă hidratantă fără ulei pentru a evita pielea crăpată când e umed afară. Spălăţi-vă cu apă după ce iesiţi din piscină pentru a scăpa de clorul de pe pielea voastră.

Media

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top