Tratamentul natural în orjelete și chalazioane

orjelet_mare.jpgChalazioanele sunt mici chisturi la nivelul pleoapelor, care apar caurmare a unor supurații locale tip orjelete, la baza firelor de păr tipgene. Orjeletele recidivante se pot finaliza cu apariția unuichalazion, persistent și nedureros, dar inestetic.
Există câteva remedii homeopatice care reușesc să trateze și să vindece80-90% dintre chalazioane. Dacă sunt prinse la debut, când apare doarroșeața, congestia și ușoara tendință spre supurație
, atunci Pulsatilla CH9 sau CH15, 3 granule de 3-4 ori pe zi, timp de câteva zile va determina dispariția rapidă a orjeletului și prevenția evoluției spre chalazion.
Dacă a apărut chalazionul și este roșu, moderat indurat și sensibil la palpare, atunci remediul Staphysagria CH9, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 30-40 zile (sau până la vindecarea sa, cu dispariția completă) este de foarte mare ajutor.
Dacă chalazionul este dur, indurat, insensibil la palpare, atunci remediul indicat pentru resorbția sa este Silicea CH7 sau CH9, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 1-2 luni.
Pot fi administrate asociat cu tratamentele homeopatice mai sus descrise, gemoterapicele:

Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, 2 ml în apă, dimineața, zilnic (pentru acțiunea pe chisturile palpebrale și ale marginii ciliare a pleopelor și acțiunea sa tip anti-inflamator pe țesutul reticulo-endotelial și reglator al structurii țesutului conjunctiv deshidradat ca urmare a diferite circumstanțe), combinat cu Extractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, seara, 1-2 luni de tratament. Extractul din muguri de Smochin este un remediu polivalent, cu multiple acțiuni generale și locale. Este principalul gemoterapic de echilibrare a tulburărilor sistemului neuro-vegetativ, fiind indicat în toate stările distonice. În chalazioane este aproape specific ca tratament, în combinație cu Extractul din muguri de Platan.

Cu tratament natural, atât orjeletele cât și chalazioanele devin niște afecțiuni tranzitorii și ușor de vindecat, fără a recurge la măsuri locale de vreun fel.

Dr. Sorina Soescu

7 comentarii

 • alina lozonschi
  alina lozonschi Marți, 19 Februarie 2013 12:35 Link

  Buna ziua, baietelul meu de aproape 6 ani acum, are un orjelet intern pe pleoapa inferioara dreapta din dec 2001 de care ne chiunim sa scape prin coliruri alternante cu antibiotic prescris de dna. monica pop, directorul spitalului de oftalmnologie bucuresti. Dupa priuma tura de tratament, a scazut in dimensiuni, dar nu s-a redus nici pana cum de tot, a mai urmat acelasi tratament si in ianuarie 2013, parea sa se creeze un cosulet prin care sa se elimine secretia, insa a facut conjunctivita imediat dupa aceea si cosuletul a disparut, acum e iar in aceeasi stare si vrem cu disperare sa evitam orice interventie chirurgicala. Ne puteti ajuta cu un consult, va rugam, pentru a stabili cat de avansata / grava este problema si cum o putem trata? Va multumesc din suflet, Alina Lozonschi

 • cornel stoian
  cornel stoian Sâmbătă, 09 Februarie 2013 15:21 Link

  picaturile se beau sau se fac spalaturi le ochi ?

 • Sophia
  Sophia Duminică, 26 August 2012 16:55 Link

  Am rugamintea de a-mi spune daca Silicea CH7 functioneaza si in cazul meu chiar daca acest chalazion creste de 8 ani ,chiar langa canalul lacrimal,fara sa ma deranjeze prea mult(usoara mancarime + ca este inestetic). Va multumesc

 • anamaria
  anamaria Miercuri, 25 Mai 2011 21:09 Link

  puteti cumpara tratament homeopatic numai de la farmacia help net din iancului.

 • mathilda dumitru
  mathilda dumitru Vineri, 02 Aprilie 2010 00:20 Link

  am si eu un baietel de 1 an si jumattate pe care l-am operat de chalazion si a recidivat imediat, si ma intereseaza de unde as putea procura aceste granule homeopate ptr tratament. multumesc.

 • ionica
  ionica Duminică, 06 Decembrie 2009 15:10 Link

  Unde ati gasit pulsatila ch9, sau unde pot gasi extract din muguri de smochin sau de platan. Multumesc pt. raspuns.

 • florentina mihail
  florentina mihail Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009 18:00 Link

  si fetita mea in varsta de 3 ani are chalazion la unul dintre ochisori...am consultat un dr homeopat si ne-a recomandat pulsatila ch9.. avem incredere ca vom scapa de operatie..lucru care s-a intamplatt celeilalte fetite a mea in urma cu 3 ani.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top