Tratamentul homeopatic în afecțiuni ale pielii

piele_sanatoasa_mare.jpgLeziunile pielii apărute în urma microtraumatismelor (tăieturi, răni,lovituri), arsurile de diverse cauze, infecțiile virale pot fi tratatecu remedii homeopatice. În aceste cazuri acute autoadministrarearemediului potrivit duce la ameliorări spectaculoase asimptomatologiei. Administrarea se face în diluții joase, o priză lainterval de câteva ore până la ameliorarea simptomatologiei.
Dacătabloul clinic este zgomotos sau nu se ameliorează după administrarearemediului este necesar să vă prezentați la medic.
În cazul tăieturilor, traumatismelor, rănilor deschise, se administrează Arnica CH9 câte 3 granule o dată la 2 ore, 4-5 administrări. Se poate continua tratamentul 3 zile scăzându-se ritmul administrării. În caz de răni cu senzație locală de amorțeală și rece, plăgi intepate se asociază Ledum CH9. Este un remediu util în traumatismele faciale soldate cu hematoame în jurul ochilor. De asemenea în cazul plăgilor se poate administra Staphysagria CH9, remediu folosit cu succes ș după intervenții chirurgicale.

În cazul arsurilor solare manifestate prin durere arzătoare,  piele roșie și caldă se administrează Arnica CH9 și Belladonna CH9 alternativ. Dacă sunt prezente vezicule se administrează Cantharis CH9.

În erupțiile cutanate datorate infecțiilor virale cu virusuri herpetice avem câteva remedii la îndemână. Iris versicolor CH9 este eficient în erupții gen zona zoster apărute mai ales pe partea dreaptă a abdomenului. Rhus toxicodendron CH9 se administrează în herpesul labial (al buzelor) care apare în contextul stărilor febrile acute. De asemenea la debutul varicelei când apar primele vezicule cu conținutul plin de lichid primul remediu care se administrează este Rhus toxicodendron CH15, 3 granule de 3 ori pe zi, 7-10 zile.
Urtica urens CH9 se administrează în cazul apariției unor erupții gen urticarie în urma înțepăturilor de insecte. Pielea este roșie, pruriginoasă însoțită de dureri înțepătoare și senzație de arsură. În cazul în care locul ințepăturii este cald, roșu, inflamat însoțit de durere arzătoare ameliorată de aplicarea de comprese reci se administrează Apis CH9.

Afecțiunile mucoaselor (gingivală, bucală, conjunctivală) pot fi de asemenea tratate cu remedii homeopate. În cazul conjunctivitei acute, cu ochi roșii, arzători, hipersensibilitate la lumină, se administrează Belladonna CH9. În cazul în care sunt prezente edeme, dureri înțepătoare ameliorate de comprese reci remediul potrivit este Apis CH9.
În urma extracțiilor dentare sau intervențiilor chirurgicale stomatologice se administrează Arnica CH9 pentru a reduce sângerarea, tumefierea și pentru vindecarea rapidă a locului intervenției.

Dr. Simona Bărnuțiu

1 comentariu

  • CONSTANTA
    CONSTANTA Vineri, 23 Noiembrie 2012 17:30 Link

    Aceste granule sunt miraculoase,nu am crezut dar folosindu-le mi-am dat seama ca sunt foarte eficiente in diferite afectiuni.FOLOSITI CU INCREDERE:

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top