Tratamentul homeopat în varicelă

varicela_2_mare.jpgVaricela sau vărsatul de vânt este o boală contagioasă a copilărieicaracterizată prin apariția unei erupții sub formă de vezicule foartepruriginoase pe întreaga suprafață a corpului și uneori, și pe mucoasă(gură și tract digestiv). Evoluția bolii este ușoară, de cele mai multeori și în 7-10-14 zile dispar și crustele.

Unii copii pot face forme ceva mai severe, cu vezicule pline cu secreții sanguinolente, realmente acoperind întregul corp, sau erupția poate să nu fie prea intensă, dar mâncărimea este deosebit de supărătoare.

De regulă, nu se administrează nici un medicament în timpul acestei afecțiuni. Copilul trebuie ținut în casă, pentru a nu fi expus celorlalți viruși și microbi care ar putea complica evoluția bolii. De asemenea, dieta trebuie să fie ușoară, compusă din supe de legume, mâncăruri ușoare și multe lichide (infuzii din plante). Se va evita administrarea de carne sau lactate, care ar putea să determine apariția stării de febră.

Tratamentul homeopatic este deosebit de eficient în tratamentul varicelei.
Studiile unor homeopați din Belgia au arătat că tratamentul homeopatic scurtează durata naturală a bolii, determină evoluția unor simptome ușoare și induce o convalescență rapidă și fără complicații.
Schema de tratament este standard și poate fi aplicată de orice mămică care citește acest articol. Indiferent de constituția copilului, tratamentul homeopatic al varicelei este același.
La debutul bolii, când apar primele vezicule care sunt mici, uneori în ciorchine, cu conținutul plin de lichid seros, primul remediu care se administrează este Rhus toxicodendron CH15, 3 granule de 3 ori pe zi, 7-10 zile.

Dacă erupția devine extrem de pruriginoasă, iar veziculele devin mari și uneori cu conținut tulbure, chiar sanguinolent, atunci la Rhus tox CH15, se va adăuga remediul numit Croton tiglium CH15, 3 granule de 3 ori pe zi, zilnic, 7-10 zile.

Când încep să apară crustele, dar încă mai apar vezicule (adică sunt elemente diferite, și vezicule mici, seroase, și vezicule mai mari, sanguinolente și cruste), cu mâncărimi intense, atunci combinația cea mai indicată este Croton tiglium CH15, 3 granule de 3 ori pe zi, împreună cu Mezereum CH15, 3 granule de 3 ori pe zi, 7-10-14 zile.

În afară de aceste scheme, mai sus menționate, copilul poate beneficia foarte mult de adăugarea Extractului din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, de 3 ori pe zi, pe toată perioada de evoluție a bolii. Organismul lui va fi mult mai rezistent și imunitatea după varicelă va fi bună (fără riscul unor alte viroze respiratorii sau digestive, care apar uneori).

Varicela este o boală contagioasă care trebuie făcută în copilărie. Vaccinarea care se încearcă pentru această boală benignă nu face decât să împingă perioada de manifestare a acestei boli către vârsta adultă (perioada de protecție a oricărui vaccin nu este mai lungă de 14-15 ani). Odată făcută în copilărie, varicela dă imunitate pe tot restul vieții.

Așadar, dacă aveți alături tratamentul homeopat și gemoterapia, varicela nu rămâne decât o altă piatră de încercare pentru întărirea imunității viitorului adult, care va trebui să facă față cu brio provocărilor civilizației moderne.
    
Dr. Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top