Tratamentul homeopatic al laringitelor

durere_gat_2_mare.jpgCopiii, adulții și persoanele vârstnice suferă în perioada aceasta deatacul virozelor respiratorii. În afară de cunoscutele tablouri decataruri nazale și tuse care nu se mai termină, o problemă mai desapărută în ultima săptămână este răgușeala, fie sub formă de faringităacută intensă, cu prindere a laringelui, fie direct o laringită acută,cu dispariția completă a vocii și dureri intense la înghițire.
Câteva remedii homeopatice au fost mai frecvent prescrise la cabinet în ultimele săptămâni. Pentru laringitele brusc apărute, după expunere la curenți reci de aer, însoțite sau nu de catar nazal și de strănuturi, am început obligatoriu cu Aconit CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, zilnic, 5-7 zile. De cele mai multe ori, problemele se opreau după Aconit. Dacă se continua dezvoltarea problemei cu răgușeală, durere intensă a gâtului ca o arsură sau usturime intensă, dificultăți la înghițire și nevoie de a înghiți constant, atunci medicamentul homeopatic indicat era Causticum CH9, 3 granule de 3-4 ori pe zi, zilnic 7-10 zile. Un alt remediu util pentru răgușeală, mai ales la suprasolicitare a vocii (copii care țipă cât îi ține gura sau adulți care suprasolicită vocea) este Arum tryphillum. Dacă apare și o nevoie de a-și „piguli” buzele (adică acestea sunt uscate și persoana mereu își trage cojițele de pe buze) sau la copii, o nevoie de a se scobi în nas (mai apare și la adulți acest obicei), atunci remediul este cu siguranță Arum tryphillum CH7 sau CH9, 3 granule de 3 ori pe zi, 7-10 zile.

Un alt remediu foarte util pentru răgușeală la o persoană agitată, foarte vorbăreață, care prezintă de multe ori răgușeală cu debut brusc, după o forțare a corzilor vocale (la vorbitorii în public sau cântăreți), cu senzație de durere și inflamație la nivelul gâtului, de multe ori cu polipi la nivelul corzilor vocale – este Argentum nitricum. Durerea de gât se agravează la înghițire, chiar și numai a salivei și este ameliorată dacă persoana bea ceva rece. Atunci vom administra Argentum nitricum CH9, 3 granule de 3 ori pe zi, zilnic, 7-10 zile, până la dispariția fenomenelor inflamatorii.

Aceste patru remedii sunt cel mai frecvent folosite în episoadele de răgușeală apărute după expunere la rece sau pe suprasolicitare vocală. Cu siguranță sunt multe alte medicamente homeopatice indicate în prezența unui episod de răgușeală (în rubrica de „răgușeală” din repertoriu Radar sunt 331 de remedii listate), acestea fiind de regulă indicate de medicul homeopat, după o consultație minuțioasă. Dr. Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top