Tratamentul homeopatic al gripei la adulți

gripa_1_mare.jpgÎn prezent, mulți homeopați folosesc scheme de prevenție în perioadaanotimpului rece, utilizând preparatul Vaccinul anti-gripal homeopatic(Plantextrakt) al sezonului respectiv o dată pe lună, asociat fie curemediul de constituție al persoanei (atunci când se cunoaște), fie curemedial homeopatic Influenzinum CH30.

Homeopatia are câteva instrumente eficiente pentru tratamentul simptomatic al gripei, putând ajuta evoluția favorabilă și ușoară a acesteia. Prescrierea tratamentului homeopat se face individualizat, de către medicul homeopat, fiecare pacient primind un anumit remediu la un moment dat. Medicul homeopat prin administrarea acestui remediu tratează bolavul și nu boala luând în considerare toate simptomele lui de ordin mental, emoțional și fizic.

Gripa tratată homeopatic durează tot 7-10 zile, singura diferență fiind intensitatea simptomelor generale și locale și rapiditatea recuperării, precum și absența complicațiilor
Cele mai frecvent indicate remedii homeopatice în epidemiile de gripă ale ultimilor 100 de ani au fost Gelsemium și Bryonia.

Pentru ambele remedii, debutul gripei este lent, într-o perioadă de șase până la 12 ore. În a doua zi de evoluție apar durerile musculare, durerea de cap iar starea generală se agravează. Un pacient tip Bryonia prezintă dureri de cap mai ales în regiunea frontală, agravate la cea mai mică mișcare a capului sau chiar a ochilor și se simte mai bine dacă-și apasă capul cu mâna. Un pacient Gelsemium are durerile de cap în zona occipitală, cu înțepenirea cefei și dureri ale gâtului și umerilor. Starea caracteristică de Gelsemium este oboseala. Prin contrast, persoanele care vor avea nevoie de Bryonia sunt obosite, dar și destul de agitate. Pacienții tip Bryonia au sete și beau multe lichide  cei de Gelsemium nu au sete și se feresc de lichide. Un al treilea remediu homeopatic utilizat în tratamentul gripei este Rhus toxicodendron. Persoana care are nevoie de acest remediu este extrem de agitată. Pentru că are dureri musculare peste tot și nu găsește nici o poziția confortabilă, persoana se mișcă încontinuu.

Alt remediu homeopatic indicat în grip ar fi Baptisia, în situația în care un tablou foarte intens și agresiv de gripă apare brusc, cu febră foarte mare. Principala caracteristică pe care se prescrie remediul este mirosul ofensiv, neplăcut al gurii, al transpirației și al scaunului.
În toate situațiile de mai sus, atunci când se identifică remediul care acoperă majoritatea simptomelor, acesta se administrează în diluția CH30, cel mai frecvent, din oră în oră, apoi din două în două ore și se rărește funcție de ameliorarea stării persoanei.
Tratamentul homeopat poate fi asociat cu oricare dintre tratamentele fitoterapice și cu suplimente nutritive care pot susține organismul prin această perioadă dificilă. Din experiența clinică personală, atunci când se identifică remediul de stare, evoluția este rapidă spre ameliorare și nu apar complicații.
    
Dr. Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top