Remedii Naturiste

Sezonul diareei

estival_2.jpgVara crește numărul cazurilor de diaree infecțioasă cauzată de consumul de alimente și apă contaminate cu microorganisme sau toxine ale acestora.
În funcție de patogenitatea microorganismelor scaunele  prezintă diferite particularități de la cele apoase la cele cu produse patologice.
Gradul de agresiune al enterotoxinelor este responsabil de froma și gravitatea diareei.


mai mult...

Eritemul de scutec - tratament natural

fundulet_bebe_mare.jpgEritemul de scutec, adică roșeața și congestia zonei genitale acopilului care poartă scutec de pânză sau pampers de folosință unică,poate avea mai multe cauze:
1. o reacție chimică între urină și materiile fecale, cu producție desăruri amoniacale care determină iritația pielii atunci când scutecelerămân neschimbate o perioadă mai lungă de timp (pentru copii cu pielesensibilă
mai mult...

Tulburări ale dentiției tratate gemoterapic

carii_copii_mare.jpgPerioada primăverii este una dificilă pentru majoritatea organismelor,care ies din iarnă cu diferite carențe, în special de vitamine și deminerale.
În ultimul timp, la cabinet, multe mămici mi se plâng de calitateadinților copiilor. În cazul dentiției primare, de afectările smalțuluidentar
mai mult...

Tratamentul natural în orjelete și chalazioane

orjelet_mare.jpgChalazioanele sunt mici chisturi la nivelul pleoapelor, care apar caurmare a unor supurații locale tip orjelete, la baza firelor de păr tipgene. Orjeletele recidivante se pot finaliza cu apariția unuichalazion, persistent și nedureros, dar inestetic.
Există câteva remedii homeopatice care reușesc să trateze și să vindece80-90% dintre chalazioane. Dacă sunt prinse la debut, când apare doarroșeața, congestia și ușoara tendință spre supurație
mai mult...

Tratamentul homeopatic în afecțiuni ale pielii

piele_sanatoasa_mare.jpgLeziunile pielii apărute în urma microtraumatismelor (tăieturi, răni,lovituri), arsurile de diverse cauze, infecțiile virale pot fi tratatecu remedii homeopatice. În aceste cazuri acute autoadministrarearemediului potrivit duce la ameliorări spectaculoase asimptomatologiei. Administrarea se face în diluții joase, o priză lainterval de câteva ore până la ameliorarea simptomatologiei.
mai mult...

Tratamentul homeopat în varicelă

varicela_2_mare.jpgVaricela sau vărsatul de vânt este o boală contagioasă a copilărieicaracterizată prin apariția unei erupții sub formă de vezicule foartepruriginoase pe întreaga suprafață a corpului și uneori, și pe mucoasă(gură și tract digestiv). Evoluția bolii este ușoară, de cele mai multeori și în 7-10-14 zile dispar și crustele.
mai mult...

Ceapa - aliment medicament

ceapa_mare.jpgCeapa (Allium cepa) este un aliment apreciat din antichitate pentruvirtuțile sale terapeutice, tonice și anti-infecțioase, fiindconsiderat un factor de sănătate și longevitate. De la ceapă seutilizează cel mai des bulbul și sucul acestuia, care conținevitaminele A, B și C, zaharuri și multe săruri minerale – de sodiu,potasiu, fosfat și nitrat calcaroși, fier, sulf, iod și siliciu, precumși uleiuri volatile, oxidaze, acizi, principii antibiotice.
mai mult...

Tratamentul homeopatic al laringitelor

durere_gat_2_mare.jpgCopiii, adulții și persoanele vârstnice suferă în perioada aceasta deatacul virozelor respiratorii. În afară de cunoscutele tablouri decataruri nazale și tuse care nu se mai termină, o problemă mai desapărută în ultima săptămână este răgușeala, fie sub formă de faringităacută intensă, cu prindere a laringelui, fie direct o laringită acută,cu dispariția completă a vocii și dureri intense la înghițire.
mai mult...

Tratamentul homeopatic al gripei la adulți

gripa_1_mare.jpgÎn prezent, mulți homeopați folosesc scheme de prevenție în perioadaanotimpului rece, utilizând preparatul Vaccinul anti-gripal homeopatic(Plantextrakt) al sezonului respectiv o dată pe lună, asociat fie curemediul de constituție al persoanei (atunci când se cunoaște), fie curemedial homeopatic Influenzinum CH30.
mai mult...

Roșu în gât

homeo3_mare.jpgCopilul are roșu în gât! Aceasta este cauza cea mai frecventă dedisperare a tinerelor mame, pentru că cele care au deja doi copii știucă „roșul în gât” nu este o afecțiune „mortală”, se tratează cumedicamente simple și naturale, trece de la sine și necesită doar cevaatenție cu regimul alimentar și de viață al copilului.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top