Formule homeopatice utile în boala ulceroasă

durere_stomac_2_mare.jpgBoala ulceroasă (ulcerul Glossary Link gastric și ulcerul dudodenal) are o prevalențăglobală de 10% din populație. Incidența maximă apare după decada a 4-ade viață dar poate apare la orice vârstă. Ulcerul duodenal este maifrecvent decât cel gastric iar bărbații sunt mai des afectați decâtfemeile.

Factorul genetic are un rol principal și permite acțiunea factorilor externi responsabili de declanșarea bolii. Dacă se asociază factorul genetic cu alcool, antiinflamatoare nesteroidiene, fumat, stres sunt create toate condițiile pentru apariția unui Glossary Link ulcer duodenal sau gastric.
Perioadele dureroase care caracterizează boala ulceroasă au o anumită periodicitate alternând cu perioade libere în care bolnavul este asimptomatic. Aceste perioade pot coincide cu trecerea spre primăvară sau toamnă.

Există foarte multe remedii homeopatice care pot ameliora simptomatologia dată de boala ulceroasă. Bolnavul trebuie evaluat în ansamblu de către medical homeopat, fiind importante toate simptomele pe care le prezintă, atât de ordin fizic cât și psihic. Ideal este ca la finalul consultației să se găsească remediul constituțional al pacientului care să îl echilibreze pe toate planurile. Uneori, medicul homeopat va prescrie mai multe remedii homeopate pentru stările fizice ale pacientului, cu efecte benefice pentru suferințele acelor momente.

Formulele homeopatice complexe pot fi de asemenea folosite cu succes în cazul simptomatologiei care caracterizează boala ulceroasă. Formula complexă 21 acționează la nivelul mucoasei gastrice și duodenale reducând secreția acidă. Regurgitațiile acide, durerile epigastrice, intoleranța la unele alimente sunt ameliorate prin administrarea acestei formule, 10 picături de 4-6 ori pe zi. Profilactic se administrează primăvara și toamna timp de 1 lună câte 10 picături de 2 ori pe zi.

Formula 11a are acțiune trofică asupra mucoasei digestive și favorizează digestia stimulând eliminarea toxinelor la acest nivel. Se administrează câte 10 picături ănainte de mesele principale.
În cazul perioadelor de acutizare caracterizate prin dureri epigastrice de intensitate mare se va administra Formula 23, 10 picături la intervale de 30 minute. Pe masură ce durerea se ameliorează se va rări ritmul de administrare.

Dr. Simona Bărnuțiu

1 comentariu

  • Gladis
    Gladis Marți, 28 Februarie 2012 20:47 Link

    >Fix ca a?a ?i-ar fi tbeiurt! Dar vegeta?iile veneriene? Cah!De fapt, toata dermatologia e cah, a?a ca ce n-ai ce alege din ea mai de doamne-ajuta

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top