Remedii homeopatice pentru oboseala oculară

conjunctivita_mare.jpgCalculatorul este un instrument extraordinar și mult utilizat, mai alesde generația tânără, dar și de adulții din diferite domenii deactivitate. Orele prelungite petrecute în fața ecranului și obișnuințacu a privi de aproape ecranul determină în timp apariția unei stări deoboseală oculară, care perpetuată de la o zi la alta, poate duce laapariția unor simptome destul de deranjante.
Există câteva remedii homeopatice (Plantextrakt) care pot ajuta ochii obosiți.

Ruta graveolens este un remediu foarte util pentru încordarea sau suprasolicitarea privirii. Apare o senzație de înțepeneală în jurul ochilor, cauzată și agravată de solicitarea privirii, mai ales datorită unei munci migăloase precum cititul, lucratul la calculator, cusutul etc. Ochii sunt roșii și prezintă o senzație de arsură. De asemenea, există și o durere de cap sau o amețeală, agravată către seară, mai ales dacă stă așezat într-o poziție fixă o perioadă mai mare de timp. Ruta CH9, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile poate ajuta cu ameliorarea simptomatologiei.

Onosmodium
este un remediu binecunoscut pentru tulburările de focalizare a privirii și pentru dureri de cap determinate de suprasolicitarea ochilor (încordarea privirii). Generalizând, putem spune că pacientul este incapabil să se focalizeze asupra vieții sale. El nu se regăsește pe sine și nu-și află rostul. Este apatic și are o incapacitate de a se focaliza și concentra. De asemenea, este iritabil se tot vaită (se lamentează). Onosmodium CH9, de 1-2 ori pe zi, până la o lună de tratament ajută mult atât la ameliorarea simptomelor oculare, cât și la îmbunătățirea stării generale.

Natrium muriaticum
este un remediu indicat în special la persoane introvertite, care stau mult în casă și citesc sau lucrează la computer. Apar dureri la nivelul globilor oculari, agravate la solicitarea ochilor prin citit sau uitat la monitorul calculatorului. Persoana are frecvent dureri de cap, iar durerile oculare pot să preceadă durerile de cap. Aceste persoane au frecvent o tendință la Glossary Link constipație, o nevoie accentuată de sare și de lichide și frecvente tulburări alergice. Se administrează în diluție corespunzătoare tulburărilor și constituției pacientului.

Mai sunt și alte remedii indicate, dar cele trei de mai sus se întâlnesc în majoritatea cazurilor și pot ajuta foarte bine in tulburările de vedere apărute.

Dr.Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top