Avena sativa, remediul homeopatic din ovăz

ovaz_mare.jpgDin familia Gramineelor, se folosește în homeopatie ovăzul, cunoscut sub denumirea latină de Avena sativa, drept un remediu mult utilizat în câteva situații specifice.

Principalele sale indicații sunt următoarele:

1. acțiune selectivă asupra creierului și sistemului nervos, cu influențarea favorabilă a nutriției acestora. Indicațiile principale sunt: epuizare nervoasă, debilitate sexuală, stare de slăbiciune marcată, insomnie cu epuizare nervoasă sau datorită epuizării nervoase și slăbiciunii persoanei; insomnie cronică

2. acțiune de sprijin a renunțării la droguri, precum morfina sau heroina și altora (cocaina, marijuana, tranchilizante sau sedative). Acțiune de sprijin a renunțării la alcool. Autorii homeopați utilizează în acest scop tinctura mamă de Avena sativa sau diluțiile joase, administrate în doze zilnice frecvente (3-4 doze pe zi), cu reducerea treptată a substanței care a dat depedendența.

3. Palpitații nervoase, epuizare nervoasă generală ; reumatism cardiac, care se însoțește de stare de slăbiciune și palpitații

4. Tremur nervos care apare la vârstnici, ca urmare a stării generale de epuizare ; poate fi un tratament adjuvant în boala Parkinson, în coree și epilepsie.

5. Indicată în tulburări ale funcției genitale masculine, asociate sau întreținute de o stare generală de nervozitate și tremur interior.  

Principala sa acțiune este anti-nevrotică, de liniștire a sistemului nervos într-o manieră remarcabilă.
Se poate administra în cure scurte, Avena sativa CH7 (Plantextrakt), 3 granule de 2-3 ori pe zi, câte o lună de zile. În situații specifice, se pot administra diluții mai mari, Avena sativa CH15 sau CH30, o dată pe zi, 14-21 zile.

Dr. Sorina Soescu

3 comentarii

 • Daniel
  Daniel Joi, 01 Martie 2012 04:39 Link

  i was on fcaebook been a funny cunt to people cos im stoned and this music made me trip out thinking i was on a funny rampage if you get me hahahahaha im tripping :L

 • Elias
  Elias Marți, 28 Februarie 2012 12:33 Link

  "In ""Heartburn"" Nora Ephron's alter ego dpsairages 1970's Washington for the unavailability of arugula. Dinner guests, visiting from NYC, bring it as a hostess gift."

 • iulia
  iulia Duminică, 27 Noiembrie 2011 11:20 Link

  la copii de 2-3 ani e bun pt lipsa poftei de mincare si nervozitate?

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top