Limba geografică- tratament homeopatic

homeo2_mare.jpgLimba geografică este o afecțiune a limbii care apare din copilăriefiind asimptomatică în general. Este caracterizată de apariția demodificări de culoare la nivelul limbii (pete și șanțuri care dauaspectul de hartă). Aceste zone sun depapilate și au evoluțiemigratorie.
Alimentele condimentate, acide sau prea calde pot da dureri ușoare sau senzație de usturime.

Această afecțiune are Glossary Link caracter Glossary Link benign și nu necesită tratament dar unele mămici se împacă mai greu cu această idee.
Taraxacum (Păpădia) este un remediu homeopatic util în acest caz. Principalele simptome ale acestui remediu sunt modificările de culoare ale limbii însoțite de escoriații și zone dureroase la acest nivel. Limba este acoperită de o peliculă albă iar unele zone sunt denudate având culoarea roșie. Pacientul nu are poftă de mâncare, salivează abundent și are gust amar.

Taraxacum CH5 sau CH7, 3 granule dimineața și seara timp de câteva luni pot ameliora aspectul limbii. Ideal în urma consulației homeopatice este asocierea cu remediul constituțional al pacientului.

La copiii foarte mici granulele se dizolvă în apă și se administrează câteva inghițituri dimineața și seara.

Dr. Simona Bărnuțiu

1 comentariu

  • geta
    geta Miercuri, 01 Octombrie 2008 20:14 Link

    chiar e inestetica si de multe ori simt parca nu-mi incape in gura.Pana la ce varsta se poate remedia aceasta anomalie!?si mai ales,ma intereseaza daca trebuiesc facute analize ,exista risc de boli sau cancer!?Multumesc

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top