Homeopatia poate ajuta alcoolicii

homeo3_mare.jpgAlcoolismul este o boală primară, cronică cu o evoluție progresivă șipredictibilă și se descrie ca pierderea controlului asupra consumuluide alcool. Caracteristică pentru Glossary Link alcoolism este dorința necontrolată dea consuma băuturi alcoolice precum și tendința de creștere a cantitățiiconsumate.
Alcoolismul afectează individul pe toate planurile: familial, intelectual, social, profesional, emoțional, material și al sănătații.

În 1956 OMS a anunțat că “alcoolismul este o boală tratabilă dar nevindecabilă”. Astăzi există metode terapeutice bazate pe metode științifice prin care alcoolismul poate fi tratat.
Principalele metode de tratament sunt: consilierea psihologică, integrarea într-un grup al alcoolicilor anonimi, medicație psihotropă, tratamentul complicațiilor, terapii complementare.
Condiția esențială pentru începerea tratamentului este ca bolnavul să conștientizeze că are o problemă legată de consumul de alcool.

Tratamentul homeopat poate fi benefic în rezolvarea acestei probleme de sănătate. Este important să vă adresați medicului homeopat și să vorbiți cu sinceritate despre problemele dumneavoastră. Echilibrând organismul la toate nivelele lui, remediile homeopatice pot ajuta la depășirea acestei dependențe care unora le conduce viața.

Există numeroase remedii homeopatice utile în acest caz care se prescriu în urma unei anamneze minuțioase, fiind importante toate simptomele de ordin mental, emoțional sau fizic.

Pacientul Aurum metallicum suferă de Glossary Link depresie marcată și se gândește adeseori la sinucidere. Este o persoană foarte sobră și melancolică care se gândește la sinucidere după o suferință (de ex. pierderea unei persoane dragi). Are o dorință puternică pentru a consuma alcool.

Pacientul Asarum europaeum este caracterizat de o sensibilitate extremă. Anumite zgomote îl pot enerva foarte tare ajungând să facă chiar crize de isterie. Este un remediu important în alcoolism.

Capsicum
este un pacient obez, roșu la față cu dilatații ale vaselor mici la acest nivel și care are dorință să consume stimulante precum alcool, cafea condimente (piper).

Nux vomica
este un pacient pe care îl atrag orice tip de stimulante: alcool, cafea, amfetamine. Gastrita apărută ca urmare a consumului Glossary Link cronic de alcool poate fi tratată cu acest remediu. Este un pacient extrem de ambițios care trăiește pentru a câștiga în tot ceea ce face.

Ranunculus bulbosus este un remediu folosit în tratarea simptomelor intoxicației alcoolice acute.
Sulfuricum acid are o dorință irezistibilă de a consuma băuturi alcoolice. Acidul sulfuric fiind unul dintre constituenții gazelor reziduale, simptomele acestui pacient se vor agrava dacă inhalează vapori, gaze de eșapament, fum.

Am prezentat un minim de simptome caracteristice fiecărui remediu. Medicul homeopat va face o evaluare completă a simptomelor în urma căreia va prescrie remediul potrivit fiecărui pacient în parte.

Dr. Simona Bărnuțiu

2 comentarii

  • Karla
    Karla Miercuri, 07 Noiembrie 2012 04:28 Link

    OUAIIIIIC\'te reveillon de fou ! Y\'avais du cidre patuort, j\'m\'en suis pris au moins une demi bouteille, plus les confettis. T\'aurais surement aimc3a9, on avais pas de hippies mais des gugus plumc3a9 , car Cidre plus Conffetis est c3a9gal c3a0 Confettis Collants !!Y\'a juste un potos qui s\'est ouvert le bras sur une bouteille en glissant su sa propre flaque de cidre, il poursuivait mon copain (il essayait de l\'arroser ^_^ ) Et toi/vous ? Comment c3a7a c\'est fc3aatc3a9 ? ^^PS : On a achetc3a9 guitar hero 3 depuis plus d\'une semaine, je comprend pourquoi tu l\'as achetc3a9 X3 ! Tu nous fera des notes comme pour le DDR ? 83 THX d\'avance !

  • prata maria
    prata maria Duminică, 23 Noiembrie 2008 18:57 Link

    a maii facut odata tratament pentru alcol in 1995si a stat 6 luni de nu a baut si a fost bine dar de atunci nu mai are nici o zi de pauza si tot timpul e foarte ajitatsi nu mai stiu cum sa procedez cu el ca meam perdut rabdareaca acum are si el 50 de ani va rog somi dati un sfat ca la spital nu vrea sa mai meargasi acum me rusine de copi ca avem doua fete mari cea mare lucreaza injinera la fabrica de medicamente cj si cea mica e anu 3 la ase cj va rog sami trimiteti un raspuns

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top